Windows 10 Visszaállítása Windows 11-ről

Avatar Gadam | 2021.07.13. 8653 Views 1 Like 4 On 3 Ratings

8653 Views 4 On 3 Ratings Rate it

Windows 10 Visszaállítása Windows 11-ről. Hogyan tudsz visszatérni Windows 10-re, ha meggondoltad magad a Win 11-es kiadását illetően?

A Windows 11 béta nemrégiben megkapta az első nagy verziófrissítést, és jelentős változást hozott, amellyel egyes felhasználók nem elégedettek: A Windows indítási menüjének klasszikus elrendezésére már nem lehet visszatérni. Ehelyett a Windows 11 felhasználói most kénytelenek használni az újratervezett start menüt és tálcát, amely a képernyő aljának középre került.

A Windows 11 frissítése még a rendszerleíró adatbázis szerkesztési trükkjét is javítja, amely visszaállítja a régi elrendezést. Az új start menü önmagában nem tűnik rossznak, de sok felhasználó elégedetlen a változtatással.

Lehetséges, hogy ez csak egy ideiglenes változás, és a régi Start menü egy későbbi frissítéssel tér vissza –de nem ez az egyetlen kérdés, amelybe a Windows bennfentesek belefutottak.

A Windows 11 még mindig a teszt korai szakaszában van, ezért a hibák, a hiányzó szolgáltatások és a kompatibilitási problémák gyakoriak. Míg a Windows 11 el nem nyeri végleges formáját, érdemes lehet visszaállítani a Windows 10-et.

Így állítsd vissza a Windows 10-et Windows 11 esetén

A Windows 10 (és annak Start menüjének visszaállítására 2 módszer létezik:

  • A Windows 11 beállításmenüjéből térj vissza az ablak régi verziójára.
  • Telepítsd újra a Windows 10 tiszta példányát egy telepítőlemez vagy USB-meghajtó segítségével.

A Windows 10 rendszer visszaállítása Windows 11-ről egyszerű és biztonságos, mivel érintetlenül hagyja a személyes fájlokat. Ez azonban csak 10 napig áll rendelkezésre a Windows 11 telepítése után, amely után a régi rendszerfájlok véglegesen törlődnek, és nem állíthatók vissza, így nem lesz elérhető azoknak a bétatesztelőknek, akik néhány hete használják a Windows 11-et.

Szerencsére továbbra is újratelepítheted a Windows 10-et a telepítési adathordozók segítségével, de ezzel visszaállítja a számítógépedet a gyári beállításokra, így a fájljaid és alkalmazásai törlődnek!

Bármelyik opció esetén a folytatás előtt készíts biztonsági másolatot a fájlokról. Annak ellenére, hogy a visszaállítási módszer megőrzi a fájlokat, mindig előfordulhat, hogy valami elromlik.

 

Hogyan lehet visszaállítani a Windows 10-et a Windows 11 beállítások menüjéből?

  1. Menj ide. Beállítások> Rendszer> Helyreállítás.
  2. Lapozz a Helyreállítási opciók> A Windows előző verziója és válaszd a az alábbi lehetőséget „Menjen vissza” ha elérhető. Ha nem, ugorj az alábbi 2. módszerre.
  3. Meg kell adnod a Windows 11 eltávolításának okát, majd ha a Windows 11 eltávolítása helyett frissítéseket szeretnél keresni. Kattints a „Nem köszönöm” gombra, hogy folytasd a visszaállítást.
  4. Kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat, majd válaszd a „Vissza a korábbi verzióhoz” lehetőséget. A folyamt elkezdődik.
  5. A Windows 10-re való visszaállítási folyamat Win11-ről eltarthat egy ideig, de ha ez elkészült, biztonságosan visszatérhetsz a Windows 10-re. A fájljaid is megmaradnak.

Hogyan lehet eltávolítani a Windows 11-et és újratelepíten a Windows 10 rendszert

A Windows 10 újra telepítéséhez valamilyen fizikai telepítési adathordozóra van szükség. Ha rendelkezel Windows 10 telepítőlemezzel (és a A PC-nek van lemezmeghajtója), pattintsd be a DVD meghajtóba, és kövesd a képernyőn megjelenő telepítési utasításokat.

Ha nincs telepítőlemezed, akkor elkészítheted sajátodat vagy USB-meghajtódat. Ehhez le kell tölteni a Windows 10 telepítő adathordozó létrehozó eszközét (elérhető itt). És föltenni egy üres USB-meghajtóra. De mindenképp olyanra, amelyen legalább 8 GB szabad hely van.

Futtasd a programot, majd kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat a telepítési adathordozó létrehozásához és a Windows 10 telepítési folyamatának futtatásához. Ez szintúgy eltart egy ideig. Ezenkívül telepítened kell a Windows frissítéseket, újra kell telepítened az alkalmazásokat és vissza kell állítanod a biztonsági mentési fájlokat, ezért a frissítés előtt szánj ezekre időt.

[[Windows Central]

Forrás. Lifehacker.com


8653 Views 4 On 3 Ratings Rate it