Word felhő létrehozása a Microsoft PowerPoint alkalmazásban

Avatar Gadam | 2021.01.14. 640 Views 0 Likes 0 Ratings

640 Views 0 Ratings Rate it

Microsoft PowerPoint logó

Szófelhő hozzáadása a diavetítéshez bizonyos kulcsszavak kiemelésével segít kommunikálni a prezentációban igazán fontos dolgokban. A Microsoft PowerPoint alkalmazásban nincs beépített eszköz egy szófelhő létrehozására, de mégis megtehető. Itt van, hogyan.

Telepítse a Pro Word Cloud bővítményt

Bár számos harmadik fél által elérhető alkalmazás állítja, hogy szófelhőt generál a Microsoft PowerPoint alkalmazásban, ebben az oktatóanyagban az ingyenes Pro Word Cloud bővítményt fogjuk használni. De van néhány óvintézkedés, amelyet meg kell tennie.

ÖSSZEFÜGGŐ: A Microsoft Office-bővítmények telepítése és használata

Freeware nem ismert magánéletéről vagy biztonságáról. A Pro Word Cloud kiegészítő szolgáltatásai között szerepel a dokumentum elolvasása és az adatok interneten keresztüli küldése. Ha aggódik az adatok bizalmas jellege miatt, akkor ez nem biztos, hogy a legjobb megoldás az Ön számára. Az ingyenes szoftverek gyors és egyszerű eszközként történő használatához kockázatok vannak.

Szinte az összes freeware csomagban van bloatware, és bár a legtöbb bloatware nem rosszindulatú, ez nem mindig így van. De még akkor is, ha a bloatware önmagában nem rosszindulatú, lemezterületet emészt fel, ami viszont lelassíthatja a számítógépet – az árat a legtöbb nem hajlandó fizetni az ingyenes szoftverekért.

Bár az ingyenes kiegészítő használata során nem merült fel semmilyen probléma, ez nem jelenti azt, hogy nem fog. Azonban, ha továbbra is biztos benne, hogy ezt a PowerPoint-bővítményt meg akarja adni, menjen a Pro Word Cloud letöltési oldal és kattintson a „Letöltés most” gombra.

Megjelenik egy előugró ablak, amely a használati feltételekre és az adatvédelmi irányelvekre mutató hivatkozásokat tartalmaz. Ha elfogadja, kattintson a „Folytatás” gombra.

Ezután átirányít a Microsoft 365 áruházba. Kattintson a „Megnyitás a PowerPointban” elemre.

Megjelenik egy másik üzenet, amely ezúttal engedélyt kér a PowerPoint megnyitásához. Kattintson a „PowerPoint megnyitása” elemre.

A PowerPoint elindul, és a bővítmény telepítésre kerül. Mostantól bármikor bezárhatja a PowerPoint alkalmazást, és bármikor elérheti a bővítményt.

Hozzon létre egy Word felhőt a Microsoft PowerPoint alkalmazásban

Nyissa meg a PowerPoint fájlt amely tartalmazza azt a szöveget, amellyel egy szófelhőt szeretne létrehozni, majd kattintson a „Beszúrás” fülre.

Ezután a „Bővítmények” csoportban kattintson a „Saját bővítmények” elemre.

Megjelenik az „Office-kiegészítők” ablak. Kattintson duplán a „Pro Word Cloud” bővítményre.

A kiválasztás után a Pro Word Cloud ablaktábla megjelenik a PowerPoint ablak jobb oldalán. Itt módosíthatja bizonyos beállításokat, például a szöveg betűtípusát, színvilágát, elrendezési stílusát és a kis- és nagybetűket. Kiválaszthatja azt is, hogy hány szó jelenjen meg a felhő szóban, valamint a szó felhő képének méretét (pixelben).

Végül a gyakori szavakat (például „és” vagy „ha”) alapértelmezés szerint kizárják a felhőből. Törölje a jelölést a „Törölje a közös szavakat?” Jelölőnégyzetből. ha meg akarja tartani őket.

Miután tetszés szerint módosította a beállításokat, válassza ki a szöveget a PowerPoint dián úgy, hogy rákattint és áthúzza a kurzort a szöveg fölé.

A Pro Word Cloud ablaktáblában kattintson a „Word Cloud létrehozása” gombra.

A Pro Word Cloud most létrehozza a szófelhőt. Amint a megjelenő tippből látható, a felhő kép átmásolásra kerül a vágólapra.

Mostantól rákattinthat és áthúzhatja a képet az oldalsó ablaktábláról a diára, vagy beillesztheti a vágólapról úgy, hogy jobb gombbal kattint a diára, és kiválasztja a beillesztési lehetőséget.

Játsszon el a rendelkezésre álló különböző színvilágokkal, hogy megtalálja azt, amely megfelel a Microsoft PowerPoint témának!
Source link


640 Views 0 Ratings Rate it