4 módszer a B2B marketingszakemberek számára a tartalommarketing sikereinek előremozdulásában

Avatar admin | 2021.03.21. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

Nő néz optimistán felfelé

Több mint egy éve vagyunk a világjárványnak, és a dolgok felfelé néznek. Az oltások gyorsan terjednek, az államok visszahívják a korlátozásokat, és hatalmas kormányzati ösztönzés készül elosztani az ország egész területén. Van egy remény, ha nem is elvárás, hogy a a gazdaság gördülékennyé válik ezen a nyáron.

Semmit sem lehet természetesnek venni, de a kilátások fényesek. Számos iparág tapasztalhatja a kereslet növekedését a következő hónapokban. Ez egy jó alkalom arra, hogy az ezen iparágakat kiszolgáló vállalatok intelligens növekedési stratégiákkal és ambiciózus marketing tervekkel pozícionálják magukat.

Ezt szem előtt tartva, íme néhány ötlet és javaslat a B2B marketing beindításához a nyári hónapokba:

Előtt tavasz: 4 tipp a gyors marketing növekedéshez

# 1. Hadd tomboló rajongói vezessenek előre

Az elmúlt év gazdasági lassulása során gyakori volt, hogy a szervezetek befelé tekintenek, elmerülnek az ügyfélkutatásban és újból a kapcsolatokra koncentrálnak.

Kíváncsi megközelítés a legjobb vásárlók megértésében, és abban, hogy mit értékelnek a termékében a legjobban, valóban megtérülhet.

Nemrégiben írta a The Next Web címet meglepő növekedési stratégiák 2021-re, Hak Andrea egyik javaslata, hogy vegye igénybe az elkötelezett és hűséges felhasználókat. Rámutat a Spotify által alkalmazott SYLVAIN stratégiai és tervezési tanácsadásra, amely segít az Apple streaming zenei platformjának előremutatásában.

Hak megosztja ezt a meglátást a SYLVAIN ügyvezető igazgatójától, Sherry (Sherzad) Rahmatian-tól, aki szerint az új felhasználók megszerzésére és az új közönségszegmensekre való kiterjesztésre való szűk összpontosítás nem megfelelő:

„Az energiafelhasználók és a szuper rajongók gyakran tartják a titkos mártást a márka jövőbeni növekedése érdekében. Azt látjuk, hogy a kisebb márkáknak valójában az az előnyük, hogy nem kell tömegeikre hígítaniuk marketingjüket.

Ehelyett annak dekódolására összpontosíthatnak, ami az embereket rögtön megszállottá teszi, és ezt felhasználhatja a jobb és jobb tapasztalatok folyamatos ismétléséhez. Ez természetesen kiszűri a szélesebb közönség számára, anélkül, hogy elveszítené, ami különlegessé tette. ”

Hak később megjegyzi, hogy “2020 végére a Spotify 29% -kal növelte prémium előfizetőinek számát, ezzel óriási 124 milliót elérve.”

A vállalat nagysága és az ügyfélköre meghatározza, hogy mennyire képes hajlandó lenni e stratégiára. De manapság a legtöbb marketing részleg rendelkezik valamilyen módszerrel az ügyfélkapcsolatok hűségének és erősségének felmérésére. Azonosítsa és tanulmányozza azokat a leglelkesebb rajongókat. A marketingedre összpontosítsd az affinitásukat.

„Határozza meg és tanulmányozza azokat a leglelkesebb rajongókat. Központosítsa marketingjét arra, ami ösztönzi az affinitásukat. ” – Nick Nelson @NickNelsonMN Kattintson a tweetelésre

# 2. Stratégia a bizalom, a cél és az empátia köré

Ideje lehet átgondolni a múlt marketing üzeneteit. Az új korszak márkáinak minden eddiginél jobban biztosítaniuk kell, hogy igazodjanak és visszhangozzanak legértékesebb közönségükhöz, és olyan kapcsolatokat alakítsanak ki, amelyek túlmutatnak a hagyományos problémamegoldási kereteken.

A az Iterable legújabb tanulmánya, A márkakereskedők 87% -a „azt mondta, hogy cégük úgy érezte, hogy megváltoztatni kell marketingstratégiáit a fogyasztói bizalom jobb kiépítése érdekében” a 2020-as zűrzavar közepette. Kilencvenegy százaléka jelezte, hogy 2021-ben tervezi tartani ezt a megváltozott megközelítést.

A bizalom elsősorban a közönség élénk megértésének bemutatásával épül fel: körülmények, törekvések, fájdalom. Ezt erősíti az is, hogy bebizonyítja, hogy osztja az értékeiket és prioritásaikat. Itt jön létre a mélyebb cél kommunikációja.

“A pandémiát megelőzően a B2B vállalatok 74% -a úgy vélte, hogy a cél releváns az üzleti növekedésben” – írja Norman Guadagno egy an cikk a MarketingProfs-nál. „2021-ben a célirányos vezetés még fontosabb … Mutassa meg az ügyfeleknek, hogy mik a márkája értékei, és hogy vállalata hogyan cselekszik ezeknek az értékeknek a cselekedeteivel, akár a vállalaton belüli intézményi változások végrehajtásával, akár társadalmi ügy támogatásával, akár egy környezeti elkötelezettség. ”

Itt írtam a múltkor kb miért és hogyan kellene a mai B2B márkáknak merészen állást foglalni elkerülve a költséges félrelépéseket. Újabban a mi Lane Ellis áttekintést adott ezen erőfeszítések kívánt végeredményéről, a megosztásról A bizalom 10 módja kiemelkedő B2B marketing élményeket hoz létre.

# 3. A személyre szabás és a relevancia egyesítése

A Customer Think blogon, az Uberflip CMO Randy Frisch nemrég azzal érvelt a B2B marketingben a személyre szabásnak és a relevanciának meg kell egyeznie. Szép munkát végzett ma a tartalommarketing problémás megszakadásának megfogalmazásában: A „személyre szabást” túl gyakran kezelik úgy, hogy egyesített mezőkön keresztül bedugják az egyéni neveket, vagy ha valaki cégét vagy iparát tantárgyként említik. Ahogy Frisch írja, ezek a dolgok rendben vannak, de lényegében a minimum. Az egész az akut relevancián keresztüli kapcsolatról szól.

Van rá mód, hogy ezt léptékben végezzük. Különösen tetszik a Frisch által készített összehasonlítás, tekintettel arra, hogy a nagyszabású élő marketingesemények valószínűleg egy ideig még nem lesznek dolgok:

„Emlékeztek az eseményeken arra, hogy a marketingszakemberek hogyan törekedtek konkrét tartalmi sávok kínálására a megszólaltatott előadóktól annak érdekében, hogy vonzzák közönségüket és bevonják őket? Gondoljon arra, hogy tükrözze a személyre szabás (relevancia) szintjét a tartalom digitális keverékében, amelyet most használ. Az online módon küldött blogok, e-könyvek és videók sokféleségének minden bizonnyal a közönségéhez igazodva kell éreznie magát, mint a kitörési foglalkozásokon és a VIP beszélgetéseken, amelyekre meghívná őket egy eseményre. “

„Emlékszik az eseményekre, hogy a marketingszakemberek hogyan törekedtek konkrét tartalmi sávok felajánlására a kurátorokból? Gondoljon arra, hogy a személyre szabás (relevancia) szintjét tükrözze a tartalom digitális keverékében. ” – Randy Frisch @RandyFrisch Kattintson a tweetelésre

# 4. Kapcsolódjon be új video- és audiocsatornákon keresztül

“A rögzített vagy élő formátumú videó és hang a vásárlói elkötelezettség egyik legfontosabb preferenciájaként jelent meg” – írta a TopRank Marketing vezérigazgatója Lee Odden a blogbejegyzés a hónap elején. “Akár élő közvetítés a LinkedIn-en, a Twitteren és a Facebookon, akár a podcastok közzététele és a szobák otthona a kitörő audio közösségi hálózaton, a Clubhouse, a tartalommarketingesek jelentős lehetőséget kínálnak vonzóbb élmények létrehozására, hogy megfeleljenek ügyfeleik 2021-ben változó elvárásainak.”

Nálam nem talál nagyobb szószólót a szöveges tartalom tartós értéke és maradandó ereje miatt, de ezeknek a magával ragadó közegeknek a növekedése tagadhatatlan. Kényszerítve bent, az emberek elindultak minden eddiginél több digitális tartalmat fogyaszt 2020-ban, és ezek az újonnan kialakult szokások bizonyos mértékig ragaszkodni fognak.

A márkáknak élő közvetítéssel, innovatív audio platformokkal, virtuális eseményekkel és interaktív élményekkel kell kísérletezniük. Klubház, ami volt megdöbbentő egymilliárd dollárra becsülik kialakulóban lévő startup állapotában lehetőséget nyújt a görbe elé kerülésre. Ha tudsz meghívót kapni.

További források és útmutatások az előremozduláshoz

Általánosságban elmondható, hogy az empatikus tartalommarketing-megközelítés, amely a feltörekvő csatornákat szemlélteti, céllal vezet és az ügyféllátás alakítja, kiváló B2B helyzetbe hozza a B2B márkákat, hogy 2021-ben nagy pontszámot érjenek el. Itt az ideje, hogy befektessenek és hajlandóak legyenek.

Ha további tippeket és tanácsokat szeretne kapni a nyár marketing erőfeszítéseinek növelésével kapcsolatban, íme néhány kiegészítő olvasmány, amely továbbvin:
Source link


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok