5 B2B lopási B2C tartalommarketing technika (és 5 elkerülendő)

Avatar admin | 2021.03.07. 8 Views 0 Likes 0 Ratings

8 Views 0 Ratings Rate it

Zsebtolvaj pénzt vesz feledékeny ember telefon kép.

B2B marketingesek, túl vagyunk már a B2C irigységen?

Korábban jogos okunk volt irigykedni. A B2C marketingeseinek kreatívabbnak, személyesebbnek, érzelmesebbnek és interaktívabbnak kell lenniük. Elakadtunk a száraz, logikus fellebbezésekkel, nem goromba előadással.

Manapság azonban a B2B marketingszakemberek ugyanolyan dinamikusak és kreatívak lehetnek, mint a B2C társaink. És mi nem csak tud, mi kellene.

Mégis halljuk ezt a dobot: „A B2B marketingnek inkább a B2C-hez kell hasonlítania.”

Tényleg?

Azt állítanám, hogy igen, de csak egy bizonyos pontig. A B2B a saját tudományága, saját bevált gyakorlataival. Van néhány friss fejlemény a B2C-ben, amelyet kölcsön kellene adnunk, de ugyanannyi stratégia és taktika létezik, amelyek nem is annyira fordíthatók.

A folyamatosan fejlődő B2B marketing érdekében, hogy kifinomultabb, hasznosabb és hatékonyabb legyen: Itt van öt B2C-trend, amelyet ellophatunk, és öt, hogy megbecsült társainkra bízzuk a másik oldalon.

5 B2C tartalommarketing technika lopásra – és 5 magára hagyásra

A B2C technikák B2B-ban történő alkalmazásának központi tézise az a felismerés, hogy nincs olyan, hogy „B2B vevő”. Nem külön faj. Az emberek emberek, akár munkahelyen, akár otthon vannak. Mivel az otthoni élet és a munka közötti határvonalak továbbra is elmosódnak, ez a megkülönböztetés még homályosabbá válik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy olyan B2C technikákat kellene alkalmaznunk, amelyek nem működnek, vagy nem működnek olyan jól, mint amit már csinálunk.

Lopd el ezeket:

1 – Álljon meg

Történelmileg a B2B márkák távol maradtak a szélesebb társadalmi vitáktól. Ez visszatartja azt az elképzelést, miszerint a B2B marketingnek kizárólag logikusnak kell lennie, érzelmek helyett tényekkel kell foglalkoznia, semleges hangnemben. Végül is miért kellene a B2B vevőknek törődniük azzal, ha felhőszerver-szolgáltatójuk támogatja a Black Lives Matter-t? Miért ne koncentrálhatna a megoldás sebességére, sávszélességére és alacsony késési idejére?

Ezért fontos a állásfoglalás: Egy nemrégiben végzett tanulmány azt találta A fogyasztók 77% -a vásároljon olyan márkáktól, akik ugyanazokkal az értékekkel rendelkeznek, mint ők. Egy másik globális tanulmány szerint a fogyasztók négyszer-hatszor nagyobb eséllyel vásárolnak, védenek és támogatják a nagyobb célú márkákat. Ebben az éghajlatban a semleges álláspont kockázatosabb, mint az elvi álláspont.

Hangsúlyoznunk kell, hogy nem elég, ha márkád értékeiről beszélünk, vagy misszióba foglaljuk őket. A fogyasztók következetes, értelmes cselekvést keresnek, amely kifejezi az Ön értékeit.

2 – A sokszínűség befogadása

Elég idős vagyok ahhoz, hogy emlékszem az első tévéreklámra egy meleg párral, még 1994-ben. A vita óriási volt. De az Ikea átvészelte a vihart, és továbbra is szorgalmazta a képviselet sokszínűségét hirdetéseikben. Idővel a többi média fokozatosan utolérte őket.

Összességében a B2B marketing nem volt annyira tisztában a sokszínűséggel. Hány régi könyvben és fehér könyvben vannak olyan képek, amelyek túlnyomórészt fehérek és férfiak? Ahogy a vezetői közönség egyre változatosabbá válik, nem engedhetjük meg magunknak, hogy a B2B vásárló heteroszexuális, középkorú fehér emberként folytatódjon.

Amikor kiválasztja a képeket a marketing anyagához, keresse meg a hiányzó közönségeket. Szeretnénk, ha az emberek látnák magukat a tartalmunkban, felismernék magukat a célközönségként, és cselekvésre késztetnék őket. Ha nem sikerül a sokrétű képviselet, kizárjuk a potenciális vásárlókat.

3 – Legyen vizuálisan lenyűgöző

Sokat mond nekem, hogy a B2B marketing egyik közös egysége a „fehér könyv”. Milyen szelíd és haszonélvező dolog – eszembe juttatja a fekete szöveggel ellátott szolgáltatások és előnyök felsorolását egy sima, fehér oldalon.

Nincs oka annak, hogy a B2B marketing ne legyen szép. A General Electric Instagramja bizonyítja, hogy gyönyörű képeket talál a legindusztriálisabb környezetben. Kommunikációs cég (és kliens) A Mitel a legújabb interaktív útmutatójukba vonzza Önt a fantáziadús futurisztikus otthoni iroda.

Egy gyorsan gördülő online világban a márkáknak vizuálisan tartó tartalommal kell rendelkezniük, amely felhívja a figyelmet.

4 – Ölelje be a multimédiát

Barátok, rómaiak, B2B marketingesek, nem azért jöttem ide, hogy dicsérjem a statikus PDF-et, hanem temessem el. Lehet, hogy még mindig van hely a régi iskolák kapujával ellátott e-könyveknek, de szerepüknek sokkal kevésbé kellene kiemelkedőnek lennie egy modern marketing környezetben. Képesek vagyunk olcsón és egyszerűen videókat készíteni. Élő közvetítéseink és podcastjaink vannak, számtalan platform található, amelyek gyors kattintással közzétehetők.

Ügynökségünk nagy sikert arat az olyan interaktív eszközökkel rendelkező ügyfelek számára, mint például a fentebb linkelt Mitel. Eszközök, mint Ceros megkönnyíti a tervező számára, hogy valami dinamikus és megnyerő dolgot alkosson. Ami csak egy újabb PDF lehetett, olyan élménnyé válik, amely kibontakozik, életre kel, és mobilon és asztali számítógépen egyaránt remekül mutat.

A multimédia legalább a hagyományos tartalom bővítését szolgálhatja. Például a Prophix kliensünk egy jelentést hosszú görgetésű, influencer-aktivált, világos és megnyerő oldal. De a jelentés statikus letöltését PDF formátumban is biztosítják, amely lefedi az összes alapot.

5 – Személyre szabás

Eszembe jut egy tucat B2C hirdetés, amelyek vagy nevetésre, vagy sírásra késztettek. Ugyanez nem mondható el a B2B-ról. Tim Washeré Gyors innováció és a lassú pincér a hirdetések viccesek, de nem tudok még sok olyan példát elképzelni, amelyek személyes szinten mozgattak meg.

Már nem engedhetjük meg magunknak, hogy karnyújtásnyira tartsuk az embereket, csak a megoldásunk és a munkahelyük kereszteződésére összpontosítva. A helyzet az, hogy a munka személyes. Amit a megélhetésért teszünk, az identitásunkhoz, önérzetünkhöz, biztonságunkhoz, családunkhoz és jövőnkhöz kötődik. A B2B marketingszakembereknek képesnek kell lenniük arra, hogy felhatalmazást kapjanak arra, hogy kezeljék mindezeket az összefonódásokat, egy egész embert, nem pedig a „B2B vevőt”.

Hagyja, hogy a B2C megtartsa ezeket:

1 – Tranzakciós hatás

A B2C-ben a befolyásoló marketing általában inkább jóváhagyási modell. Legyen szó Kim Kardashian sáfrányos szépségápolási krémről, vagy egy mikro-influencerről, aki energiaitalt tart, a figyelem középpontjába egy termék kerül.

A B2B szempontjából a befolyás inkább az érték biztosításán és a kapcsolatok kiépítésén alapul. A befolyásoló tartalomnak nem szabad termékközpontúnak lennie. Úgy kell megtervezni, hogy kiemelje az influencer szakértelmét, valódi hasznot nyújtson, és hiteles és átgondolt tartalommal társulva erősítse a márkát.

2 – Snarky Social Media

Nézd, imádom az ádáz szarkazmust Wendy’s Twitter-fiók, mint a következő srác. Ugyanaz az abszurd és gyakran sivár Hold pite számla. De az ilyen típusú figyelemfelkeltő, potenciálisan ellensúlyozó furcsaságoknak csak akkor van értelme, ha a terméke kevesebb mint 10 dollárba kerül.

A B2B tartalomnak érzelmi, emberi, sőt humorosnak kell lennie, de mindig értéket kell nyújtania. Hagyja a sülteket, a hívásokat és a mémeket B2C társainknak.

3 – Hiúság viralitása

A B2B marketing már nem számok játék. Ez egy relevancia játék. Inkább millió megtekintést szeretne egy videón, de nincs konverzió, vagy 500 megtekintés, amely 100 zárt értékesítéshez vezet? Nem sok olyan marketingest ismerek, akik az előbbit választanák.

Mégis hajlamosak vagyunk a hatékonyságot inkább a számok, mint a relevancia szempontjából mérni. Tudjuk, hogy jobb a megfelelő közönség megütése, mint a lehető legnagyobb közönség elérése – itt az ideje, hogy abbahagyjuk a hiúsági mutatók üldözését.

4 – Minden csatorna hirdetés

A márkád a TikTokon van? Instagram? Snapchat? LinkedIn? Facebook? Önnek kellene lennie?

Jobb kérdés: Hol van a közönséged? Ha úgy találja, hogy a legértékesebb döntéshozói a TikTok-on vannak, tűzzön el. Ha soha nem kap semmilyen elkötelezettséget a Facebookon, hagyja, hogy elhalványuljon. A B2B marketingszakembereknek bátran oda kell összpontosítaniuk erőfeszítéseiket, ahol a legtöbb eredményt érik el.

5 – A tölcsér fókusz teteje

Sok B2C márka számára a tudatosság minden. A Hold pite és Wendy fenti példáihoz hasonlóan arról is szól, hogy a márka legmagasabb színvonalon tartsa magát a következő pénztári soron belüli impulzusvásárláshoz vagy gyorsétterem ebédhez. Nem sok, mondjuk 1500 szóból álló blogbejegyzést lát arról, hogy miért jobbak Wendy hamburgerei, mint a McDonald’s.

Még akkor is, ha a B2B tartalom egyre kreatívabb, érzelmesebb és személyesebbé válik, nem engedhetjük, hogy az alsó csatornákon belüli tartalom csúszkozzon. A B2B megoldások ritkán impulzusos vásárlások; szükségünk van konverziós tartalomra, valamint tudatosságnövelő tartalomra.

Legyen a B2B Be

Bevallom: minden alkalommal, amikor meglátok egy félelmetes B2C hirdetést, érzem egy kis irigységet. A B2C-ben van egy bizonyos mértékű kreatív szabadság, amely soha nem fog repülni egy nagy B2B márkával. Ugyanakkor értékeltem, hogy a B2B tartalom miként lehet mélyebb, értelmesebb és hasznosabb, mint amire sok B2C törekedhet.

Tehát legközelebb, amikor meghallja: „A B2B marketingnek inkább a B2C-hez kell hasonlítania”, vegye egy-két szem sóval. Amíg a B2C megszerzi a dicsőséget, a B2B a saját tudományága, és nekünk kell lángra lobbantani a saját nyomunkat.
Source link


8 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok