5 módszer az e-kereskedelmi ügyfélút testreszabására a jobb megtérülés érdekében

Avatar admin | 2021.04.23. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

Mivel az emberek alkalmazkodtak az otthoni munkavégzés emelkedéséhez, az online elkötelezettség megnőtt. 2020-ban nőtt az e-kereskedelmi kiskereskedelmi értékesítés 27,6% évről évre, ami összesen 4,3 billió dollárt tesz ki. Ez megnyitja a lehetőségeket az e-kereskedelmi vállalkozások számára, ugyanakkor kihívást jelent a kiemelkedéssel szemben is.

Ha szeretné javítani vásárlói tapasztalatait, ápolni velük a kapcsolatot, és végső soron növelni az értékesítést és a megtartást, elengedhetetlen a vásárlók személyre szabása.

személyre szabhatja az e-kereskedelmi ügyfelek utazását

Gondoljon arra, hogy a hagyományos tégla és habarcs vállalkozások hogyan személyre szabják a dolgokat a védnökeik számára. Az alkalmazottak megismerik a leggyakoribb vásárlóikat, bedobják az általuk kedvelt freebeket, tudomásul veszik a legnépszerűbb (és legkevésbé) termékeket és még sok minden mást. A mai technológiával és némi kreatív gondolkodással ugyanazt a személyre szabást kínálhatja az e-kereskedelmi stratégiájában.

És erről fogunk kitérni ebben az útmutatóban. Öt utat fogunk átbeszélni a vásárlók útja egy olyan élményben, amelyet meg akarnak ismételni:

 1. Hozzon létre személyre szabott honlapokat
 2. Legutóbb megtekintett elemek megjelenítése
 3. Vendéglátás a helyszínre
 4. Fejlesszen kampányokat a felhasználói viselkedés alapján
 5. Testreszabhatja e-mailjeit
 6. Tegyen ajánlásokat

De először nézzük át az alapokat.

Mi az e-kereskedelem személyre szabása?

A sikerhez elengedhetetlen a személyre szabás e-kereskedelmi marketing stratégia. Amire hivatkozunk, az az a vásárlás élményének biztosítása az egyének számára, viselkedésük és az Ön számára nyújtott információk alapján. Minél személyre szabottabb, annál jobban foglalkoznak a vállalkozásával, és minél többet foglalkoznak a vállalkozásával, annál több információt kell még jobban testre szabnia. Az eredmény? An interaktív tapasztalata a felhasználókkal, amely növeli elégedettségüket és elősegíti a kívánt eredményeket.

A testreszabási programok hozhatnak 20% magasabb ügyfél-elégedettségi arány és a 10-15% az értékesítési konverziós arány növekedése.

Ezenkívül rendkívül releváns tartalom átadásával elkerülheti az idő és a pénz elpazarlását olyan marketing anyagokra, amelyek nem érdeklik őket.

Mit kell figyelembe venni az e-kereskedelmi stratégia személyre szabása előtt

Mielőtt elkezdené alkalmazni az e-kereskedelmi személyre szabási stratégiákat, fontos dolgokat kell figyelembe vennie. Szükséged van:

 • A felhasználókkal kapcsolatos adatok gyűjtésének módja. Ide tartoznak az Ön által gyűjtött viselkedési, demográfiai és tranzakciós adatok hűségprogramok és sütik (de remélhetőleg, első fél adatai).
 • Az összegyűjtött adatok elemzésének módja. Innen összesítheti a látogatókat az egyes marketing kampányokhoz.
 • Annak módja, hogy élményt nyújtson mindenkinek szegmens hatékonyan.
személyre szabás-e-kereskedelem-vevő-utazás-mit kell figyelembe venni

Miután meghatározta a célzási szabályokat, akkor a marketing szoftverében feltételeket állíthat be a tartalom személyre szabásához az említett kritériumok alapján. Például érdemes személyre szabott e-mailt küldeni egy ajánlattal azoknak az ügyfeleknek, akik 60 napnál hosszabb ideig inaktívak.

A megvalósítás másik lehetősége a gépi tanulás használata. Az AI technológia egyre jobbá teszi a nagyszabású és összetett folyamatok (például az egyéni személyre szabás) egyszerűsítését. Az emberi versus számítógép két stratégiájának nem kell egymást kizárnia. Például, robotikus folyamat automatizálás (RPA) robotokat használ, amelyek megtanulják, utánozzák és végrehajtják a szabályokon alapuló üzleti folyamatokat. Ugyanúgy működnek együtt az alkalmazással vagy a rendszerrel, mint az ember, csakhogy éjjel-nappal megbízhatóan és pontosan működhetnek.

Az ügyfelek e-kereskedelmi útjának személyre szabása

Most, hogy megvan az alapja annak, hogy mi az e-kereskedelem személyre szabása, és hol kezdjük, nézzük meg, hogyan hozhat létre egyénre szabott ügyfélút felhasználóinak. Ne feledje, hogy even mégis személyre szabás az ügyfél-elégedettség és a konverziók jelentős megtérüléséhez vezethet, még mindig erőforrásokat igényel. Vegye fontolóra a személyre szabás megvalósíthatóságát az Ön területén belül marketing stratégia. Iparágától és közönségétől függően az alábbi módszerek némelyike ​​könnyebben megvalósítható vagy hatékonyabb, mint mások. Célozzon tehát olyan hatásos élményt nyújtani, amely megéri a befektetést.

1. Hozzon létre személyre szabott honlapokat

Ez a típusú személyre szabás a meglévő felhasználók számára megfelelő. Ha egy ügyfél be van jelentkezve a fiókjába, akkor üdvözlő oldalakat küldhet el, amelyek kiemelik azokat az ajánlatokat és elemeket, amelyek valószínűleg érdeklik az adott egyént.

személyre szabott-e-kereskedelem-ügyfél-utazás-személyre szabott-kezdőlapok létrehozása

A személyre szabott kezdőlapokon található ajánlatok tartalmazhatnak például időérzékenyeket akciók vagy korábbi vásárlásokon alapuló javaslatok. Ezek segíthetik az ügyfeleket, hogy mozogjanak az Ön webhelyén e-kereskedelmi értékesítési csatorna, amely szemlélteti azt a folyamatot, amelyet az egyén vállal arra, hogy potenciális ügyfélből hűséges ügyfélvé váljon.

2. Jelenítse meg a legutóbb megtekintett elemeket

A felhasználók böngészhetnek az Ön webhelyén e-kereskedelmi webhely többször, mielőtt érdeklődésre számot tartó tárgyakat helyeznének a szekerükbe. Ha lehetővé teszi számukra, hogy lássák azokat az elemeket, amelyekre már rákattintottak, akkor ez megerőlteti a böngészés folytatását.

Személyre szabás-e-kereskedelem-ügyfél-utazás-nemrégiben megtekintett

Egy lépéssel tovább léphet, és ajánlatokat hozhat létre ezekre a nemrégiben megtekintett termékekre. Ez különbséget tehet abban az esetben, ha az ügyfél elkötelezi magát egy termék mellett, vagy otthagyja azt. Vagy ha ingyenes szállítást kínál, akkor nagyobb valószínűséggel dobnak további elemeket a csomagjukba szekér. Az is jó ötlet, ha a sürgősség érzését kelti azáltal, hogy az ajánlatot időfüggővé teszi.

A nemrégiben megtekintett elemek megtalálhatók a kezdőlapon vagy egy marketing e-mailből összekapcsolt céloldalon. Ezek azonban az e-kereskedelmi áruház összes oldalának alján is megtalálhatók. Ez lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy nyomon kövessék azokat az elemeket, amelyekre eléggé érdekeltek, hogy rákattintsanak.

A közelmúltban megtekintett tételek adatainak megőrzése megköveteli az ügyféladatok összesítését. Ha nem szeretné az időt és pénzt az infrastruktúrára fordítani, hogy megvédje és elvégezze ezen adatok tárolását és felhasználását, fontolja meg az IaaS-ajánlatba történő befektetést.

Mi az IaaS? Ez az Infrastructure as a Service, egyfajta online számítástechnikai infrastruktúra. Az IaaS számítási erőforrásokat biztosít az interneten keresztül, és igény szerint méretezhető és finanszírozható. A kiszolgálókat, a hardvereket, a virtualizációt és a felhőtárolókat mind az IaaS-terméke kezeli.

3. Vigye kínálatát a helyszínre

Ha van egy nagy hatótávolságú vállalkozása vagy egy nemzetközi piacon, fontolja meg az e-kereskedelmi hírcsatornák személyre szabását a hely alapján, például úgy, hogy az elemeket helyi pénznemben és nyelven jeleníti meg. Sok vállalati e-kereskedelem a platformok személyre szabhatók, hogy megfeleljenek a vállalkozás sajátos igényeinek, és nagyobb mennyiségű ügyfelet tudnak kezelni.

Ez a személyre szabás regionális szinten is irányítható. Például, ha Ön online ruházati üzletet működtet, akkor az évszaknak megfelelően különböző termékei lesznek. A kaliforniai téli szezon azonban más, mint Michigané. Vendéglátás éghajlat és a regionális divatstílusok sokkal hatékonyabbá tehetik kampányait.

személyre szabhatja az e-kereskedelmi ügyfelek divatját

Amint láthatja, a „kényelmes ruházatnak” tekinthető országonként változik (Forrás: Google).

4. Fejlesszen ki speciális kampányokat a felhasználói viselkedés alapján

Az ügyfelek igényei és érdeklődési köre eltérő, miért kínálja nekik ugyanazokat a termékeket? Az ilyen típusú személyre szabáshoz adatgyűjtésre van szükség arról, hogy a felhasználók hogyan lépnek kapcsolatba az Ön webhelyével. Ezen adatok felhasználásával alkalmazhatja viselkedési szegmentálás hogy speciális kampányokat hozzon létre az ügyfélkörön belüli meghatározott csoportok számára

Használhatja ezt a stratégiát mind a meglévő, mind a célzásra új vásárlók. Például ösztönözheti az első látogatókat arra iratkozzon fel egy e-mail listára vagy hűségprogram. Ha egy meglévő ügyfél nemrégiben kapott elemeket a vállalatától, akkor megkérheti őket hagyjon véleményt.

személyre szabott-e-kereskedelem-ügyfél-utazás-különleges kampányok

Kép forrása

A vélemények létfontosságúak bármely vállalkozás sikeréhez. Valójában, ha egy termék csak öt értékelést kap, annak megvásárlásának valószínűsége 270%.

Amint az ügyfél egy bizonyos ideig interakcióba lép az Ön weboldalával, személyre szabottabb ajánlatokat kínálhat nekik az érdeklődésük alapján. Néhány szempont, amelyet figyelembe kell venni a személyre szabott kampányok kidolgozása során:

 • Mire kattint a felhasználó?
 • Milyen oldalakat látogatnak gyakran?
 • Mi van a kosarukban vagy a kívánságlistájukon?
 • Milyen termékkategória iránt érdeklődnek különösebben?
 • Mennyi idő telt el a legutóbbi vásárlásuk óta?

5. Testreszabhatja e-mailjeit

A mai világban vannak 3,9 milliárd napi e-mail felhasználók. Ez kiváló lehetőséget nyújt a vállalkozásoknak arra, hogy kapcsolatba lépjenek közönségükkel, de ennyi felhasználóval nagy a verseny. Tehát hogyan tud kitűnni az előfizetők postaládájából? Személyre szabás.

Ha az ügyfélnek van a marketing e-maileket választotta, felhasználhatja viselkedési adataikat, hogy érdeklődésüknek megfelelő ajánlatokat és információkat küldhessen nekik. Sokkal valószínűbb, hogy rákattintanak a linkjeire. Csak feltétlenül vegye fel a személyre szabást a tárgysorok neked is meg kell adnod őket, hogy először nyissák meg az e-mailt!

Az ilyen típusú e-mailek elküldése minden típusú e-kereskedelmi vállalkozás számára előnyös. Ez azonban jó módszer lehet a DTC-vállalkozások számára a versenyre egy olyan világban, amely ma már olyan vállalkozásokat is magában foglal, mint az Amazon. Mi a DTC? A Direct to Consumer rövidítése, és egy új módszer a gyártók számára, hogy kiküszöböljék a hagyományos forgalmazás problémáját azáltal, hogy termékeiket közvetlenül a fogyasztókhoz szállítják.

6. Tegyen termékajánlatokat

A termékajánlások az e-kereskedelmi webhelyek bevételeinek 31% -át teszik kicímű tanulmány szerint Barilliance. Ez azt jelenti, hogy lehetetlen figyelmen kívül hagyni a vállalkozás költség-haszon lehetőségét.

Ha a online áruház jelentős számú termékkel rendelkezik, az ügyfél elveszítheti érdeklődését, mielőtt megtalálja az általa kedvelt terméket. A személyre szabott ajánlások útmutatóként szolgálnak az ügyfelek számára a webhelyen.

personalize-e-kereskedelem-ügyfél-utazás-ajánlások

Kép forrása

Ha ez egy tégla és habarcs üzlet lenne, akkor a személyre szabott ajánlási rész lényegében az az alkalmazott lenne, aki segít az ügyfélnek az öltözőben. Lehet, hogy nem szerették ezt a tárgyat, de mi van ezzel? Vagy, ha szerette ezt a terméket, itt van egy, mint ez!

Ezeket a személyre szabott javaslatokat elhagyott kocsikra vagy a felhasználó által meglátogatott oldalakra alapozhatja. Minél több adatot kap az adott felhasználóról, annál jobb ajánlásokat adhat nekik.

Kezdje el személyre szabni ügyfelei e-kereskedelmi vásárlói útját még ma

A személyre szabás a sikeres életfontosságú eleme e-kereskedelmi marketing stratégia. Azt szeretné, ha az ügyfelek ugyanolyan tapasztalatokat szereznének, mint egy tégla és habarcs üzletben, saját otthonuk kényelméből.

Beszéljen csapatával az e-kereskedelmi webhely és kínálatának személyre szabásának legjobb módjairól. Még akkor is, ha csapata otthon dolgozik, fontolja meg a használatát videokonferencia szoftver vagy VoIP megoldások rendelkezésére áll.

Amikor csapata és ügyfelei kommunikáció és személyre szabás révén elkötelezettnek érzik magukat, akkor nemcsak az alkalmazottak és az ügyfelek elégedettsége lesz nagyobb, hanem magasabb megtérülést is tapasztal. Most menjen ki, és kezdje el személyre szabni az ügyfelek utazásait.

A szerzőről

Sunny Dhami a RingCentral EMEA termékmarketing és GTM vezető igazgatója. Széles körű marketing tapasztalattal rendelkezik a SaaS, a telekommunikáció és a technológiai szektorban olyan vállalatoknál, mint a Vodafone, a Reed Elsevier, a Calor Gas és a SapientNitro.


Forrás link


10 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok