6 különböző típusú naplófelfedezés az új évben

Avatar Gadam | 2021.01.05. 25 Views 0 Likes 0 Ratings

25 Views 0 Ratings Rate it

A Naplózás sokkal több, mint napló vezetése című cikk illusztrációja

Fénykép: Teechai (Shutterstock)

Újraindítási hétÚjraindítási hétNem kell elmondanunk, hogy 2020 borzalmas év volt. Nem ígérhetjük, hogy 2021 jobb lesz, de ezen a héten megosztjuk a legjobb stratégiáinkat, amelyek segítenek újraindítani az életét és tisztán kezdeni.

Ha nem engedheti meg magának a terapeutát, vagy nem tervez rendszeres látogatásokat mentálhigiénés tanácsadóval, akkor rendelkezésére áll egy önnyugtató módszer, amelyet régóta figyelmen kívül hagyhat, és ez egyáltalán nem kerül sokba: naplózás.

Gondolhatja, hogy a naplóírás egyszerűen azt jelenti, hogy feljegyzi a gondolatait a nap végén – egyfajta futó napló az érzelmeiről, álmairól, szorongásairól és hasonlókról -, de ez sokkal több is lehet. A szándékos naplóírás akár szolgálhat is mint a terápia egyik formája—Bár biztosítási díjak, társfizetések vagy más bürokrácia nélkül.

Amint egy új, törekvésekkel és határozatokkal teli évbe süllyedünk, érdemes tudni, hogy a naplóírás egész világa ott van. Módszerei, amellyel saját fejtéredet figyelheted az írott szó segítségével, széleskörűek vagy rendkívül specifikusak lehetnek – vagy a pszichéd szétszórt működésének értékelése, vagy az életed egy bizonyos aspektusára összpontosíthat.

Futtassuk át néhány érdekes módon, hogyan hozhatja ki a legtöbbet egy tollból és egy papírlapból 2021-ben.

Álom folyóirat

Valószínűleg mindig is álmaid rejtélyét szeretted volna visszafejteni, de vagy nem emlékszel arra, hogy pontosan mi történt alvás közben, vagy nem rendelkeztél azzal a sávszélességgel, hogy leülj és elkötelezd magad mellett. Itt az idő, hogy megoldódjon álomnaplót vezetni, amelyet teljes egészében az álmaid kibontásának szentelünk.

Mivel az álmok emléke gyakran mulandó, a legjobb, ha röviddel az ébredés után feljegyezzük a sajátosságokat. De ha ezt következetesen meg tudja valósítani, az valóban segíthet a memória megőrzésében –más néven álomhívás.

Egy meditáció folyóirat

A meditációs napló párhuzamosan megy a tényleges meditációs gyakorlatokkal, és ez egy fantasztikus bók a gyakorlatnak, függetlenül attól, hogy a meditációt már elvégzi, vagy hajlandó kipróbálni. Bár ez aligha monolitikus mulatság, a meditáció remek módja annak, hogy elmédet eldöntsd és rendszerezd gondolataidat, az utólagos naplózás pedig jó módszer arra, hogy kontextusba helyezd, hogyan haladsz e célok felé.

Egy étel folyóirat

Január van, ami azt jelenti, hogy Ön vagy más ismerősei talán újonnan megszállottá (vagy újra megszállottá) válnak az étrenddel kapcsolatban. Ha fogyni vagy egészségesebb táplálkozásra törekszik, az előrehaladásnak az élelmiszer-naplóba történő naplózása segíthet abban, hogy folyamatosan lapokat tartson arról, mennyire tartja magát a terveihez, valamint naplózza a céljainak elérését. (És ne feledje, hogy vezethet egy élelmiszer naplót, és nyomon követheti, hogy mit eszik, anélkül, hogy kalóriát számítana.)

A gratíciós napló

Valószínűleg ez az a napló, amelyet mindenkinek figyelembe kell vennie életének egy pontján. Valószínűleg méltányos azt mondani, hogy túl sokat veszel természetesnek – még a történelmileg ilyen borongós időkben is, mint ezek -, és könnyű elveszíteni azoknak a dolgoknak a nyomát, amelyeknek szerencsénk van és élvezhetjük. A hálanapló segítségével minden oldalra sűrítheti azokat a dolgokat, amelyek miatt szerencsésnek érzi magát. Ez segít abban a kegyes hozzáállás kialakításában és fenntartásában, amely remélhetőleg életének és személyes kapcsolatai számos aspektusába kezd behatolni.

A kreativitás journal

A kreatív folyamat mindenki számára más, és szó szerint elképzelhet egy ragyogó ötletet, miközben lefelé sodródva csak azt tapasztalja, hogy reggel eltűnt. Akkor miért nem dokumentálja kreatív szikráit az utókor érdekében? Remek lehetőséget kínál kreatív folyamatának fejlődésének feltérképezésére, és elősegíti azoknak az ötleteknek a jobb kontextusba helyezését, amelyek eleinte túl összezavartnak tűnnek vagy nehezen valósíthatók meg.

A reading folyóirat

Túl gyakran olvasunk, de ne gondolkozzunk azon, amit megtanultunk, vagy hogyan kaptunk kihívást. Ezenkívül, ha többet szeretne olvasni ebben az évben, akkor csak a lapok tartása arról, hogy mennyit olvas, hasznos motiváció lehet, amikor arra törekszik, hogy az olvasás rendszeresebb szokássá váljon. Ez a fajta napló előnye kettős, lényegében: Egyrészt számon tartja magát könyves céljainak elérésében, másrészt pedig eszközként használhatja a kipróbált információk megőrzéséhez. felszívni.


Source link


25 Views 0 Ratings Rate it