A B2B marketing jövője: 4 terület, amelyre koncentrálni kell

Avatar Gadam | 2021.01.30. 19 Views 0 Likes 0 Ratings

19 Views 0 Ratings Rate it

2020 folyamán a B2B marketingszakemberek kénytelenek voltak alkalmazkodni: megváltoztatták céljaikat, kísérleteztek új taktikákkal, irányították az elvárásokat, és az üzenetkezelést úgy módosították, hogy figyelembe vegyék a világ törékeny állapotát.

Sokan a humanizálóbb hangok, a továbbfejlesztett virtuális események és webes szemináriumok, a közösségi médiában való jobb gondolkodásbeli vezetés és természetesen a fokozott digitalizáció felé fordultak.

Tehát merre tovább?

2021-ben számoljon ugyanazok a trendek felgyorsulásával, amelyek 2020 végén jelentkeztek, valamint fokozottabb hangsúlyt kell fektetnie a digitális eszközök használatára a vállalatok és ügyfelek közötti szoros kapcsolatok kiépítésére, amelyek a hosszú távú sikert és növekedést helyezik előtérbe – még az arcán is a bizonytalanság.

1. Adaptált üzenetküldés


Az egyik legnagyobb tanulság, amelyet levonhatunk 2020-tól, hogy az alkalmazkodóképesség kritikus fontosságú. Tudjuk, hogy a dolgok megváltozhatnak egy kalap csöppségében: miért nem készen állni a gurításra?

Ha figyelembe veszi a 2021-re vonatkozó B2B marketing stratégiáját, akkor fontolja meg az üzenetek és taktikák rugalmasságát. Az emberek az üzleti és értékesítési partnerek figyelembevételével is a leginkább fogékonyak lesznek az érzékeny és empatikus hangokra. Annak elkerülése érdekében, hogy elutasító vagy érzéketlenek legyenek, a marketingszakembereket rá kell hangolni azokra a kihívásokra, amelyekkel az egyének és a vállalkozások továbbra is szembesülhetnek.


Az egyes üzenetek és cselekvések emberivé tétele hosszú utat jelenthet, és ez nem igényel sok erőfeszítést. Csodákat tehet a vállalkozások, valamint a termék- és szolgáltatók közötti hosszú távú kapcsolatok előmozdításában is. Ha az ügyfelek nem érzik tiszteletben magukat, akkor a kapcsolatod lefelé megy.

2. Személyre szabott virtuális események

A marketingszakemberek kénytelenek voltak elbúcsúzni a hagyományos személyes eseményektől és kiállításoktól, és örömmel fogadják a virtuális események koncepcióját, hogy új partnerekkel találkozzanak és ösztönözzék a vezetőket. Sokan megáztattuk a lábunkat a virtuális eseménytérben, de a legtöbb ember még mindig megpróbálja kitalálni, hogyan lehet ezeket az eseményeket minél interaktívabbá és hatásosabbá tenni.

Számítson a virtuális B2B események szférájának fejlődésére 2021-ben. Több időt és erőfeszítést fordítunk a virtuális események megtervezésére, hogy kompenzálhassuk a járvány miatt elvesztett személyes funkciók hiányát. A vállalatok most már rájönnek, hogy nagyszabású, személyes események csak 2022-ben fordulhatnak elő, ezért a lehető legtöbbet hozzák ki a kialakult helyzetből.

Ami a személyes hálózatot illeti, összegyűjtem, hogy átkerül vagy a párkereső csevegőrobotokba, vagy a személyes mérkőzésekre a korábbi mérkőzések alapján. A technológia napjainkban minden lehetségeshez közel tett, és 2021-ben a vállalkozásoknak új és egyedi ötleteket kell megvalósítaniuk ahhoz, hogy elérjék a potenciális partnereket és ügyfeleket az ügyfelek, a webhely forgalmának és az értékesítésnek az ösztönzése érdekében.

3. Digitalizálás

A személyes kapcsolatokról a túlnyomórészt távoli kapcsolatokra történő drasztikus elmozdulás 2020-ban nem meglepő, hogy a digitális reklám növekedett. Az amerikai B2B marketingszakemberek nagyjából 8,14 milliárd dollárt költöttek digitális hirdetésekre – 22,6% -kal többet, mint 2019-ben, becsült egy jelentés. A fizetős közösségi média kampányok és a natív digitális reklámozás mellett a SEO és a fizetett SEM egyre fontosabbá válik a digitális marketingszakemberek számára.

Most, hogy 2021 téli hónapjaiban a fokozott korlátozások javában zajlanak, az új szolgáltatókat kereső vállalkozások többsége online kutatással kezdi a folyamatot, nem pedig a hagyományos személyes hálózati eseményekkel. A vállalatok a keresési eredmények, a szponzorált tartalom és az online reklámozás révén termékeiket és szolgáltatásaikat a potenciális partnerek előtt akarják tartani.

4. A közösségi média és a LinkedIn ereje

A LinkedIn a B2B marketingszakemberek számára azt jelenti, amit a TikTok jelent a Millennials és a GenZers számára. A LinkedIn 2021-ben B2B platformként továbbra is növekedni fog, és a platformot használó vállalatok körében számíthatunk arra, hogy különösen a videotartalomban lesz emelkedés. A hosszú szöveges bejegyzések helyett a videó magával ragadhatja a potenciális ügyfeleket, és fokozhatja az elkötelezettséget.

Az influencer marketing fogalma a B2B térben eltér a fogyasztói szférában alkalmazottaktól, de sok vállalatvezető és döntéshozó a közösségi médiát használja fel a releváns trendek feltárására, valamint a potenciális partnerek és szállítók felkutatására és felkutatására. Amikor ezekbe a keresésekbe kezdenek, azt szeretné, ha cége és vezetése megalapozott lenne, mint iparági források és befolyásolók. Ez ösztönzi a márka ismertségét, elkötelezettségét, és végül növeli az ólomtermelést és az értékesítést.

* * *

2020 sok vállalat számára újabb bizonytalanságot okozott, de mint egyesek szerint csak innen tudunk felmenni. Várja, hogy 2021 a kreativitás, az innováció és az újrafeltalálás éve lesz. A sokoldalúság lesz minden. A partnerek és az ügyfelek számára piacra vágyó vállalkozásoknak nyitottaknak kell lenniük az új ötletekre.

2021-ben a kiszállás a kényelmi zónából és az idővel való váltás lesz a titkos szósz az eladások növekedéséhez és az értelmes B2B-partnerségek kiépítéséhez.


Source link


19 Views 0 Ratings Rate it