A B2B marketing sikerének modellje, poszt-pandémiás

Avatar admin | 2021.04.17. 9 Views 0 Likes 0 Ratings

9 Views 0 Ratings Rate it

Üzleti találkozó Office maszkok kép

– Az új normális.

Úgy gondolom, hogy ezt neveznénk a kényszerítő led ellentétének. Ezt a kifejezést már senki sem akarja hallani, tudom. Bár ez lehet a helyzet, megkerülhetetlen igazság, hogy világunk sok szempontból másképp néz ki és fog kinézni egy globálisan bomlasztó világjárványt követően.

A hozzáértő üzleti és marketing vezetők már proaktívan tervezik, mi vár még ránk. Felmérik az elmúlt év változását, elemzik a trendeket és mutatókat, valamint optimalizálják stratégiáikat a megváltozott gazdasági és társadalmi környezetben való boldogulás érdekében.

Azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Olvassa el azokat a kutatásokat és ajánlásokat, amelyek segítenek felkészíteni a B2B szervezetét a maximális siker érdekében.

5 siker kulcsa a B2B marketing új, bátor új világában

Ha az elmúlt év tanított nekünk valamit, akkor az váratlanokra számíthat. De ez nem jelenti azt, hogy a marketingszakemberek nem tudnak intelligensen tervezni. Bár még mindig változékony időszakban vagyunk, az átformált üzleti környezet középpontjába kerül.

Az alapvető alapok változatlanok: Tudatosság, bizalom, hűség. Legyen a legjobb válasz. Olyan ügyfélélményeket nyújt, amelyek megkülönböztetik egymást.

E dolgok megvalósításának módja azonban nem lesz ugyanaz. Íme néhány kulcsfontosságú terület, amelyeket javasolok az elsőbbségre és az optimalizálásra.

1 – Gondolja át a marketingeseményeket és tapasztalatokat

A személyes események fokozatosan visszatérnek valamilyen minőségben, de még akkor is, ha értékelik az e alkalmak által biztosított hálózati és promóciós lehetőségeket, az okos lépés nem várakozás.

Gondolja át, hogyan nyújtja a tapasztalatokat, és duplázza meg a digitális elkötelezettséget. Együttműködjön és hangszereljen baráti társaságokkal ugyanúgy, mint a társszervezetek a fizikai események életre hívásában. Hozd az influencereket a közönség elé új módon, fordítva őket a fő előadókká.

Mivel a hibrid munkahelyek valószínűleg állandó valóságnak számítanak, nagy figyelmet fordítanak az egyenlőség és a megosztott tapasztalatok megteremtésére mind a távoli, mind a helyszíni alkalmazottak számára. Ugyanezen paradigma szerint a közönségre és az üzleti kilátásokra kell gondolnunk, mert a találkozókra vagy az ipari rendezvényekre való utazás sokáig – ha nem is örökre – lényegesen ritkább.

2 – Fókuszáljon néhány dolgot rendkívül jól

Egy vállalkozásnak sincs korlátlan forrása. A zsetonjainak túl vékony elosztása alaphelyzetbe kerül. Ehelyett döntse el, hol akar igazán kitűnni, és irányítsa bele teljes energiáját.

Nemrégiben Joshua Nite arról írt hogyan lehet a zaj fölé emelkedő podcastot létrehozni. Jogosan emeli ki, hogy bár van egy óriási étvágy a formátum iránt, elképesztő rengeteg lehetőség is van. A tét nagy az áttöréshez.

Joshua által ajánlott lépések nem túl bonyolultak, de valódi befektetéseket igényelnek – idejében, költségvetésében és kreativitásában. A TopRank Marketingnél láttuk, hogy ügyfeleink és rengeteg más B2B márka csillagos eredményeket ér el a podcasting révén, de ehhez összehangolt elképzelésre és teljes vásárlásra van szükség.

Ugyanez vonatkozik az influencer marketingre, a közösségek felépítésére, a videók / élő közvetítések készítésére vagy bármilyen tartalmi erőforrás létrehozására a közönség számára.

Ha nem fogod jól csinálni, miért bajlódnál?

3 – Vezetői gondolatvezetés: A franchise arca

A sportban a „franchise arca” egy szupersztár játékost jelent, akit a rajongók széles körben társítanak a csapatukhoz. Mezeket és jegyeket árulnak. Ezeknek a csapatoknak a marketingesei okosan játsszák ezeket a mágneses attrakciókat promóciós anyagokban.

Nem azt mondom, hogy a vezérigazgatója Mike Trout. De a vállalatvezetők okkal jutnak el oda, ahol vannak, és sok márka profitálhat e megbecsült vezetői hang emeléséből.

A vezetői gondolkodásmód vezetése gyorsan növekvő stratégiai hangsúly és jó okkal. A LinkedIn szerint*:

  • Az emberek 86% -a azt várja, hogy a vezérigazgatók nyilvánosan szólaljanak meg a társadalmi kihívásokról
  • A szakemberek 56% -a szerint az üzleti vezető jelenléte a közösségi médiában pozitívan befolyásolja vásárlási döntését?
  • 66% szerint nagyobb valószínűséggel ajánlana céget vagy márkát, ha a vállalat vezetőjét követné a közösségi médiában

Mondtuk már korábban, megismételjük még egyszer: az emberek másokkal kötnek üzletet, nem pedig márka logókkal. Amikor a vezetők aktívak és szókimondóak a perspektívájukkal és az iparági kommentárokkal kapcsolatban, az emberi arcot helyez a vállalat értékei és szakértelme mögé. Ez a pandémiát megelőzően számított az ügyfeleknek, és ez biztosan még fontosabb lesz a következményekben.

“A járvány mindenkit arra kényszerített, hogy gondolja át üzleti tevékenységét, az orvosoktól az adatközpontokig” – Ken Brown, az Nvidia vállalati kommunikációs igazgatója, mondta a VentureBeat. „Egy évnyi félelem és bizonytalanság után az emberek azokra fognak figyelni, akik világosan megértik, hogy a technológia miként képes fellendíteni a talpraállást és izgalmas új képességeket nyújtani. A gondolatvezetés annál fontosabb ezekben az átmeneti időkben, hogy megmutassa az utat. “

Vezérigazgatónk és társalapítónk Lee Odden megosztotta meglátásait a hatékony gondolatvezetés miértjével és miként egy közelmúltban a LinkedIn Live with Marketers című epizódja, és összeállította a 20 módszer a vezetői hitelesség és gondolatvezetés megteremtésére itt a blogon.

4 – Hozd több kontextust a tartalommarketingedbe

Az emberek egyre kevésbé türelmesek az olyan értékesítési és marketing üzenetek miatt, amelyek közvetlenül nem szólnak hozzájuk, vagy nem vonatkoznak a helyzetükre. Miután a „soha nem látott idők” zsargon végtelen rohamát elviselte, minden eddiginél fontosabb az egyértelmű, értelmes, releváns üzenettel való áttörés.

A Leadspace nemrégiben a primer a kontextuális marketingről a blogjukon, hol Jim Hopkins a megközelítést úgy írja le, hogy „a szegmentálást és a személyre szabást, valamint a szteroidok feltöltését”. Ez egy áttérés a termékek és szolgáltatások kiosztásáról – még személyre szabott módon is – a közönség különböző szegmenseinek nagyon specifikus problémák megoldására. Ennek gyakorlati megvalósítása megköveteli az ügyfelek adatainak kifinomult elemzését és alkalmazását, valamint stratégiai elkötelezettséget a minőségi túlmennyiség mellett az üzleti kilátások elérésében. (Hasonlóan a marketing taktikához, a 2. tipp segítségével.)

Nem minden vállalkozásnak kell elfogadnia a teljes körű szolgáltatást ABM stratégia, de egyre nehezebb a B2B-ban sikert elérni a széles, általános üzenetküldés révén.

5 – Az Empower Marketing, mint a növekedés központi mozgatórugója

Márciusban, Janet Balis nagyszerű cikket tett közzé a Harvard Business Review-n 10 igazság a világjárvány utáni marketingről. Mindannyian éleslátóak és helytállóak (és többen támogatják a fenti ajánlásokat), de ez az utolsó engem leginkább érint:

Régi igazság: A marketing fontos a növekedés szempontjából.

Új igazság: A teljes C-csomag növekedési menetrendjének középpontjában a marketing áll.

“A Covid-19 létrehozta az azonnali együttműködés vezetői kultúráját, amely a rugalmasság sürgős szükségességére összpontosított” – írja Balis. “A marketingnek most lehetősége van arra, hogy folyamatos párbeszédet szerezzen ebben a párbeszédben, ezáltal a szervezet szélesebb körű növekedési és innovációs menetrendjét vezérelve.”

Ne hagyja, hogy ez a lehetőség elúszjon. Itt az ideje, hogy a marketing átvegye a vezetést és előmozdítsa az üzleti életet az erős ügyfélintelligencia és az ügyfélélmények központi hangsúlya alapján.

Ha szívesen hajtja végre saját marketing-növekedési és innovációs menetrendjét, és segítséget keres a dolgok új szintre emeléséhez, mi segíthetünk. Keresse fel a TopRank Marketing oldalt és csevegjünk.

* Közzététel: A LinkedIn Marketing Solutions egy TopRank Marketing kliens
Forrás link


9 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok