A Chrome 90 legjobb új funkcióinak testreszabása

Avatar admin | 2021.04.15. 9 Views 0 Likes 0 Ratings

9 Views 0 Ratings Rate it

Itt van a Chrome 90, és számos szórakoztató funkció automatikusan elérhető – semmilyen teendő nem szükséges. Mások megkövetelik, hogy ásson be néhány beállítást vagy beállítani A Chrome megjelöli őket. Ez az a macska-egér játék, amelyet bármelyik Chrome-kiadásban megtalálsz, és felkészültünk a vadászatra.

Mielőtt azonban rátérnénk ezekre a funkciókra, beszéljünk a Chrome 90-ben található gyors és automatikus változásokról. A böngésző vadonatúj AV1 kódoló ennek javítania kell a WebRTC-alapú videokonferenciák videóminőségét (és csökkentenie kell a sávszélességet) a böngészőben. Ezenkívül a Chrome most is alapértelmezés szerint HTTPS kapcsolatok valahányszor meglátogat egy weboldalt – amit valószínűleg egyébként is tett, az ilyen kiterjesztéseknek köszönhetően HTTPS mindenhol (amelyet továbbra is használnia kell, arra az esetre, ha egy ritka webhelyen futna, amely a Chrome-ot arra készteti, hogy visszatérjen a HTTP-re).

És végül most megteheti elrejti a Chrome olvasási listáját közvetlenül a szemöldökbőler felhasználói felülete, ahelyett, hogy ehhez egy divatos Chrome-jelzőt kellene beállítania. Féle. Először engedélyeznie kell az olvasási listát a következőn keresztül: chrome://flags/#read-later, de ha ezt megtette, akkor jobb egérgombbal kattinthat a könyvjelzősávra, hogy gyorsan megjelenítse vagy elrejtse.

A legjobb új funkciók testreszabása a Chrome 90-ben című cikk illusztrációja

Pillanatkép: David Murphy

Természetesen a Chrome 90 több rejtett vagy eltemetett funkcióval rendelkezik. Például érdemes jobb egérgombbal kattintania a címsávra, és válassza a lehetőséget „Mindig mutasson teljes URL-eket” mivel a böngésző hamarosan átvált arra, hogy a teljes URL helyett csak a webhely domainjét jelenítse meg. Rendes emberek számára ez nagyszerű; ez megnehezíti számukra a zavarodottságot vagy az adathalászatot, mivel az a domain, amelyhez csatlakoznak, sokkal nyilvánvalóbb lesz (szemben egy gigantikus URL-lel, amelyet talán nem olyan könnyen észrevesznek). Ha azonban Ön energiafelhasználó, akkor valószínűleg a teljes URL-t szeretné megkapni.

Ha gyors linket szeretne kapni a Chrome böngésző legújabb funkcióihoz, engedélyezze ezt a jelzőt: chrome://flags/#chrome-tips-in-main-menu. Ha megteszi, kap egy új linket a címen Súgó> Tippek a Chrome-hoz, amely eljut egy olyan Google webhelyre, ahol egy kicsit többet megtudhat arról, hogy mire készül a böngésző az utóbbi időben.

Még egy kipróbálható szórakoztató funkció megtalálható a következő zászló engedélyezésével: chrome://flags/#clipboard-filenames. Most már képes lesz rá tartalom másolása és beillesztése webhelyekre a hagyományos billentyűparancsok használata ahelyett, hogy áthúzná őket egy webhelyre. Így például csak annyit kell tennie, hogy lenyomja a CTRL + V billentyűkombinációt, hogy egy asztali mappából átmásolt fájlt egy Gmail üzenetbe illesszen be mellékletként. Búcsúztató húzással vagy, ami még rosszabb, nehézkes mellékletgombokkal, amelyek arra kényszerítenek, hogy minden alkalommal megtaláljanak egy fájlt. Másolja. Illessze be. Az e-mail mellékletek ennél sokkal nem könnyebbek.


Forrás link


9 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok