A Gear új közvetítőknek meg kell találniuk, mielőtt eljutnának „Live” -ba – Tekintse át a Geek-et

Avatar Gadam | 2021.01.05. 24 Views 0 Likes 0 Ratings

24 Views 0 Ratings Rate it

Az Fstop akusztikus hab, a Blue Yeti X és a Logitech StreamCam kollázsa
Fstop, kék, Logitech

A streaming rengeteg móka, de nem éppen olyan, amibe csak bele lehet ugrani. A streaming során sok mindent figyelembe kell venni, a használt szoftvertől kezdve a PC-n lévő hardverig. Sokat lehet kutatni, ha jól akarja csinálni, de ne aggódjon – az alapokat megismertük az Ön számára.

Természetesen a cikkben nem lesz mindenre szükség, attól függően, hogy milyen típusú streaminget végez. Például, ha nem akarja megmutatni az arcát, akkor egyszerűen átugorhatja a webkamera részt. Ha azonban minőségi nézési élményt szeretne nyújtani a ráhangolódók számára, akkor az audió és videó apróbb részleteire való odafigyelés sokat segít.

Ellenőrizze a hardvert

A streaming nem könnyű feladat a számítógép számára. Sok adatfeldolgozási erő szükséges a streameléshez, függetlenül attól, hogy játékot vagy csak webkamerát közvetít. Szüksége lesz egy ésszerűen erősre CPU és GPU még az elején.

Ha jelenleg integrált grafikát futtat a CPU-ról, akkor valószínűleg a streamje nem a legjobban fog kinézni (feltételezve, hogy egyáltalán futtatja). És ha már problémái vannak a streamelni kívánt játékok futtatásával, akkor ez jó jelző lehet a számítógép frissítésére, mielőtt elkezdené. A tiszta és zökkenőmentes adatátvitel biztosításához (az internetkapcsolat mellett) elengedhetetlen a számítási erő, amellyel az adatfolyamodat támogathatja. Ez nem azt jelenti, hogy ezreket kell elköltenie egy csúcsminőségű eszközre, de kifejezetten jobb GPU-ba történő befektetés valószínűleg jó ötlet a teljesítmény növeléséhez.

Az Audio beállítása

Fstop 12-csomag akusztikus hab
Fstop

Az audio a videó mellett a streaming alapvető része, ezért mindenképpen biztosítani akarja jól csinálod. Nagyon sok dolog hangzik el az audió hangzásában, a használt mikrofontól (amellyel hamarosan foglalkozunk) a szobáig, ahol streaminget folytat. A két fő kérdés, amely ellen küzd, a háttérzaj és a visszhang. Az olyan elemek kikapcsolása, mint a ventilátorok, és az ajtók és ablakok bezárása, jó lépés az előbbi elleni küzdelemhez, de az echo egy bonyolultabb vadállat.

Először is, a visszhang nagyban függ attól, hogy hol közvetít. A sok bútorokkal rendelkező kis szobák természetesen már sok visszhangot kivágnak, míg a nagy, tágas szobák rengeteg ebből adódnak. Akusztikus hab a legkönnyebb megoldás erre a problémára; néhányat a falakra helyezve visszhang visszaverődik és tisztább hangot nyújt a streaming során. Ha szűkös a költségvetése, akkor néhány vastag takaró is felakasztható a falakra – akár elkészítheti is a saját habod ha viszonylag olcsón akar.

Az akusztikus hab megakadályozza a szobába való bejutást vagy a szivárgást is – ez utóbbi különösen jó, ha hangos leszel, és nem akarsz zavarni másokat körülötted.

Visszafojtó hab

A hanggal kapcsolatos utolsó dolog a pop-szűrők. Ezek a felvétel során kiszűrik a plozívumokat, és erősen ajánljuk őket streamelőknek. A plozívumok a durva hangú zaj amelyek akkor fordulnak elő, amikor a gyorsan mozgó levegő eléri a mikrofont. Különösen gyakori, amikor bármelyik szót kimondja „P” hanggal. Egyes mikrofonokhoz speciális popszűrőkre lehet szükség, de általános opciók Aokeo’s a mikrofonok túlnyomó többségének működnie kell.

Pop szűrő

Mikrofonok

Kék Yeti X
Kék

Ha már az audióról beszélünk, akkor egy streaming mikrofont szeretne. Lehet, hogy van webkamerája vagy fülhallgatója, amelyet jelenleg mikrofonként használ, de egy jó mikrofonra fordítva sokat javíthat a közvetítés minőségén. Itt áttekintünk néhány kezdőbarát lehetőséget, főleg USB mikrofonokat plug-n-play jellegük miatt.

XLR mikrofonok még mindig érdemes megnézni és jobb minőségű hangot nyújtani, mint az USB mikrofonok. A megfelelő működéshez általában audio interfészekre van szükség, ami egy másik féregdoboz, de az itt bemutatott XLR mikrofon, a Shure SM58-LC nem igényel ilyen bonyodalmakat. Ennek ellenére hamarosan visszatérünk.

 • Kék hógolyó: A pénzért a Kék Hógolyó az egyik legjobb mikrofon, amelyet felvehet. Bár kissé szokatlannak tűnik egy mikrofon számára, szilárd hangminőséget nyújt, és remek kiindulópont az új streamelők számára. Nincsenek olyan egyedi tulajdonságok, amelyekről beszélhetnénk – mindezt megteheti szoftveresen a mikrofonerősítés beállítása – de ez még mindig az egyik legjobb mikrofon a piacon.
 • HyperX SoloCast: Ha kompaktabb mikrofont keres, a SoloCast a népszerű új fajta része mini mikrofonok. De ne hagyd, hogy a méret becsapjon, mégis kiváló hangot rögzít, és néhány ügyes funkcióval rendelkezik, például a némítás gomb a mikrofon tetején.
 • Kék Yeti X: Ha USB mikrofonokról van szó, a Blue Yeti X az tejszín a termés, illően magas áron. Rengeteg funkciót tartalmaz a többcélú tárcsájába, beleértve az erősítés beállítását, a némított mikrofon parancsikont, valamint a számítógép és a mikrofon hangjának dinamikus keverését. Ez egy nagyszerű mikrofon, ha jól akarsz szólni anélkül, hogy belépnél az XLR mikrofonokba.
 • Shure SM58-LC: Az XLR mikrofonok beállítása bonyolult lehet, de a Shure SM58-LC egy egyszerű belépő szintű opció, amely nem kerül karra és lábra. Ez egy dinamikus mikrofon, ezért nem igényel audio interfészt az élő felvételekhez. Továbbra is átteheti az egyiket, például a Shure X2U, de a mikrofon megfelelő használatához csak egy XLR – USB kábel csatlakoztatásához a számítógépéhez.

Egy jó kamera

Logitech StreamCam
Logitech

Ha kamerát szeretne beépíteni az adatfolyamba, akkor biztos lehet abban is, hogy jó. És szerencsére ennek eléréséhez nem kell egy csomó pénzt költeni; a megfizethetőbb lehetőségek egy része kiválóan teljesít az élő közvetítéshez.

 • Logitech StreamCam: A név alapján nyilvánvaló, hogy a StreamCam a Logitech webkamerája, amelyet kifejezetten streamelők számára terveztek. A StreamCam egy sokoldalú webkamera, amely függőleges és vízszintes formátumban is képes filmezni, 1080p, 60 FPS sebességgel rögzít, valamint automatikus fókusz és automatikus expozíció beállításokkal rendelkezik Logitech Capture. Remek kamera, ha egyszerű USB megoldást keres, még ha drága is.
 • Logitech C920x: A C920x az egyik legnépszerűbb webkamera, amely 1080p, 30 FPS képfelvételt kínál, nem felháborító áron. Nem rendelkezik feltűnő funkciókkal, de ez egy nagyszerű webkamera, amely jól szolgálja a streaming igényeit.
 • Telefonod: A telefon valószínűleg meglehetősen nagyszerű fényképezőgépet tartalmaz, miért ne használná? Keresztül EpocCam, iPhone-ját vezeték nélküli webkameraként használhatja az adatfolyamokhoz. Egyszerű, remekül néz ki, és egy fillérbe sem kerül. Míg az EpocCam korábban Androidon volt elérhető, azt eltávolították, miután Elgato megszerezte az alkalmazást. DroidCam egy jó alternatíva az Android készülékek számára, amely szintén teljesen ingyenes.
 • DLSR kamera: A DLSR fényképezőgép megvásárlása kizárólag a streaming beállításához induláskor túl nagy befektetés – ezek a kamerák nem olcsók. Ha azonban már van fényképezőgépe a Sony, Panasonic, Nikon, vagy Kánon, webkameraként használhatja ezeket a kamerákat. Általában a-t kell használnia elfog kártya hogy DSLR fényképezőgépeket webkameraként használjon, de az említett vállalatok által az elmúlt évben kiadott szoftvereknek köszönhetően most már csak egyetlen kábelre van szükség.

Néhány egyéb kiegészítő

Elgato HD60 S elfogókártya
A macska

A beállítás befejezéséhez nézzünk át néhány különféle dolgot, amelyek megkönnyíthetik a streaming életét.

 • Capture kártya: A rögzítési kártyák sokféle formában és méretben kaphatók, de az Elgato-k a legmegbízhatóbbak a legkülönfélébb eszközökről készített felvételek rögzítésében. Legyen szó divatos kameráról vagy PlayStation 5-ről, a rögzítőkártyák kritikusak lehetnek bizonyos streamelők számára. Például, ha konzolos játékokat szeretne streamelni, akkor egy elfogókártya szükséges. Elgato rengeteg elfogókártyát gyárt a csúcskategóriából 4K60 S + a színvonalasabb HD60 S. Csak attól függ, hogy milyen felbontást és képkockasebességet remélsz elérni, és mennyi pénzt kell elköltened. Ha valami költségvetés-barát keres, KeeQii elfogókártyája költsége lényegesen alacsonyabb, mint az Elgato kínálata, és jól fog működni az alapvető dolgoknál.
 • A patak fedélzete: Az Elgato and the Stream Deck egy másik termékét kifejezetten a streaming megkönnyítésére tervezték. A teljesen testreszabható LED gombokkal szerkesztheti a Stream Decket, hogy egyetlen nyomással többféle műveletet hajtson végre. Akár fel kell húznia egy bizonyos képernyőt a streamben, vagy egyszerűen el kell némítania a mikrofont, a Stream Deck lehetővé teszi, hogy mindezt elvégezze. Az eredetiből számos Stream fedélzet áll rendelkezésre szabványos méretű modell, XL modell, és most még egy alkalmazás a telefonodhoz.
 • Néhány fény: Ha be van kapcsolva a webkamera, azt szeretné, hogy a nézői valóban lássanak. Itt jöhet néhány olyan fény, mint ezek a Neewerből. Ezek az egyszerű lámpák az íróasztalon nyugodhatnak, és rengeteg megvilágítást biztosítanak a szobájához. A lámpák erősségét, magasságát és dőlésszögét tetszés szerint állíthatja be, és a beállításhoz mindössze annyit kell tennie, hogy csatlakoztatja egy USB-A áramforráshoz.

A szoftver

Streamlabs kezdőlap
Streamlabs

Most, hogy áttekintettük a fizikai felszerelést, beszéljünk arról a szoftverről, amely elsősorban a streaminget teszi lehetővé.

 • Steamlabs: Sokak számára ez a szoftver, amikor a streamingről van szó. A Streamlabs egy letisztult, könnyen megtanulható felhasználói felületet tartalmaz, amely elegendő szabadságot biztosít ahhoz, hogy a streaming beállítást saját maga szabhassa meg. Van a teljes ereje is Streamlabs alkalmazásbolt elérhető, ami még több funkciót biztosít.
 • OBS: Ez a nyílt forráskódú szoftver rengeteg szabadságot biztosít az adatfolyam átfedés és beállítás testreszabásához. Az OBS kissé trükkös lehet, ha elsajátítja a módját, de ezt a CPU meglepően alacsony díjaival kompenzálja – ha aggasztja a teljesítmény, az OBS a szoftver az Ön számára. MacOS és Linux eszközökön is elérhető, a Streamlabs-szal ellentétben.
 • Nvidia Shadowplay/AMD Radeon Relive: Mindkét szoftver grafikus kártyával érkezik a megfelelő cégektől. Egyszerű streaming szoftverek, amelyek ugyan korlátozottan használhatók, de alkalmasak azoknak az új közvetítőknek, akik nem akarnak / nem igényelnek bonyolult dolgokat. Csak el akar nyomni egy „Go Live” gombot, és készen állsz vele? Bármelyik meg fogja tenni ezt az Ön számára, csak attól függ, hogy milyen típusú grafikus kártya van.
 • Viszály: Noha önmagában nem streaming program, a Discord hasznos lesz a streaming vállalkozásaihoz. Ez a hangcsevegő szoftver, amelyet a legtöbb közvetítő számára választott, és jó okkal. Hangjavító funkcióinak köszönhetően az emberek, akikkel beszélget, akkor is jól fognak hangzani, ha mikrofonjuk nem az. Ez némi gondot takarít meg Önnek, ha barátaival szeretne közvetíteni, miközben biztosítja, hogy a közvetítés minősége folyamatosan fennmaradjon. A Discord különlegességet is tartalmaz Streamer mód, amely automatikusan aktiválódik, amikor észleli, hogy élsz. Ez eltávolítja a privát fiók adatait a Discord-ból, arra az esetre, ha véletlenül megnyitna egy képernyőt, amelyre nem gondolt.

A streaming bonyolult gyakorlat, de a megfelelő felszerelés mellett sokkal simábbá válik. Bár mindig van hely a frissítésekre és fejlesztésekre, a szilárd indítómotor felépítése dollár százak esése nélkül is megvalósítható.
Source link


24 Views 0 Ratings Rate it