Nyomtatófej tisztító folyadék házilag egyszerűen

Avatar Gadam | 2022.09.03. 616 Views 0 Likes 0 Ratings

616 Views 0 Ratings Rate it

nyomtatófej tisztító folyadék háziLag

Sok nyomtató rendelkezik beépített funkcióval a nyomtatófej tisztítására. Ez a tisztítási folyamat azonban nem mindig hatékony, ezért a nyomtatófejet kézzel kell tisztítani. Ha megtanulod, hogyan készíthetsz nyomtatófej tisztító folyadékot házilag, nem kell rendszeresen szervizbe vinned a printert. Számos házi készítésű megoldás közül választhatsz. Mutatunk most hármat, amik nekünk a leghatékonyabbnak bizonyultak.

Nyomtatófej tisztító folyadék házilag egyszerűen. 3 recept minta.

  1. Készítsünk ammóniakeveréket. Keverj össze egy rész ammóniát 10 rész desztillált vízzel. Például keverj össze 1 teáskanál ammóniát 10 teáskanál desztillált vízzel.
  2. Keverj össze 1 csésze desztillált vizet 2 csepp mosogatószerrel és 55 mL alkohollal. Szűrd le a keveréket egy kávéfilterrel, majd tárold egy jól záródó üvegben.
  3. Próbáld ki denaturált etanol és víz keverékét. Készíts egy keveréket, amely félig denaturált etanolból és félig vízből áll, és jól keverjed össze.

Nyomtatófej tisztító folyadék házilag egyszerűen. Hogyan alkalmazd?

Ha a nyomtatófej kivehető patronon van, önts egy kis mennyiséget a választott oldatból egy csészealjba. Ültesd a patront a nyomtatófejjel lefelé az oldatba, és hagyd állni körülbelül egy órán át. Aztán töröld le a nyomtatófejet, és helyezd vissza a patront.

Ha a nyomtatófej a nyomtatóhoz van rögzítve, töröld le azt oldószerbe mártott vattapamaccsal. Ismételd meg ezt annyiszor, ahányszor szükséges, amíg a nyomtatófej tiszta nem lesz.

Ennyi az Egész.

Forrás: Homemade Solvent to Clean a Print Head (techwalla.com)


616 Views 0 Ratings Rate it