A gyerek COVID vakcinájának időzítése egyszerűen könnyebbé vált

Avatar admin | 2021.05.12. 4 Views 0 Likes 0 Ratings

4 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a gyerek időzítése a gyermekének COVID vakcinájához csak könnyebbé vált

Fénykép: Pixel-Shot (Shutterstock)

Csak két nappal a Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal engedélyezte a Pfizer COVID-19 vakcináját 12 éves vagy annál idősebb gyermekek sürgősségi alkalmazásához a serdülők szülei több jó hírt kaptak: Egyidejűleg (vagy közel egy időben) adható, mint bármely más oltás, amelyet várhatóan megkapnak.

Noha az oltást hétfőn technikailag engedélyezték, az immunizálási gyakorlatokkal foglalkozó tanácsadó bizottság (ACIP), amely a CDC oltástanácsadó testülete, ma ülésezett az ajánlás formalizálása és minden további szempont figyelembe vétele érdekében. Az a bizottság azt mondta a COVID-19 vakcina beadható bármely más oltással együtt, az időzítéstől függetlenül. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a serdülők (és ebben az esetben felnőttek) minden más szükséges oltással egy időben lőhetik a COVID-jüket.

Eddig a Betegségmegelőzési és Megelőzési Központok azt ajánlották, hogy ne kapjanak más oltásokat legalább két héttel a COVID-19 lövés előtt vagy után. Mivel a Pfizer vakcinát két adagban adják be, körülbelül három hetes különbséggel, ez hét vagy nyolc hetes ablakot jelentett volna, amelyben a gyerekek nem tudnának más oltásokat kapni, ami különösen bonyolulttá tette az időzítést azoknak a gyerekeknek, akiknek bizonyos szükségük volt vakcinák ősszel nyári táborokba vagy iskolába.

De ez az új ajánlás megváltoztatja ezt, és ez az egyik Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia is támogat:

Az AAP támogatja a COVID-19 vakcinákkal egyidejűleg más gyermekkori és serdülőkori oltások beadását, különösen azoknak a gyermekeknek és tinédzsereknek, akik lemaradtak az oltásukról. A COVID-19 vakcinák biztonságosságáról összegyűjtött jelentős adatok és a nem COVID-19 vakcinákkal kapcsolatos széleskörű tapasztalatok, amelyek azt mutatják, hogy az immunválasz és a mellékhatások általában hasonlóak, ha a vakcinákat együtt adják, mint önmagában adva, és az oltások időben történő felzárkózása meghaladja az elméleti kockázatot. Az AAP azt javasolja, hogy a gyermekek és serdülők felzárkóztassanak minden olyan oltást, amelyet késleltethettek a járvány során.

Más szavakkal, az eredeti ajánlás, hogy elkülönítsék őket egymástól, óvatosságra intett – nem pedig ismert biztonsági kockázat miatt.


Ez a cikk eredetileg 2021. május 5-én jelent meg. 2021. május 12-én frissítették a frissített ajánlások tükrében.


Forrás link


4 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok