A „holttestek” valami, és meg lehet nézni az egyik virágzást

Avatar admin | 2021.07.01. 26 Views 0 Likes 0 Ratings

26 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a

Fénykép: Isabelle OHara (Shutterstock)

Két szó van Azt hiszem, mindannyian megegyezhetünk nem tartoznak egymáshoz, és a következők: hulla és virág. És mégis, nemcsak a holttest virágai a dolog, ők a óriás dolog. Az amorphophallus titanum vagy a „hullavirág” hatalmas virág, amely virágzásakor szagot áraszt rokon rothadó hús. Caz orpse virágok a legérdekesebb természet, és ha elég szerencsés vagy, lehet, hogy van egy a közeledben –szinte minden államnak van egy. Még ha nem is, van rá mód, hogy megnézz egyet virágzik a következő napokban, és javasoljuk, hogy tegye meg.

Mi a fene egy hullavirág?

A holttest virágai a legnagyobb virágos növény a világon. Ez egy trópusi növény, amely Indonéziában, Szumátra nyugati részén őshonos, várható élettartama 30–40 év. A „spadix” vagy a rönkcső közepe felnőhet 15 láb magas, és a levelek nőnek közel 13 láb széles. Kívül zöld, mint bármely virághagyma, és a levelek (vagy szirmok) általában sötétvörösek vagy bordóak. A masszív virág a araceae család és kisebb növényekkel áll kapcsolatban, mint a filodendronok, kalla liliomok és békaliliomok. Ugyanabban a családban vannak, mint a skunk káposzta (nagy meglepetés).

Átlagosan hét-tízenként virágzanak éveken át, és ha virágzik, akkor csak ezt fogja megtenni év. Amint a virág kinyílik, erős, csípős szagot bocsát ki, amely állítólag rothadó húsra vagy „húsra” hasonlít (tehát “hulla”). Lifehacker senior egészségügyi szerkesztő Beth Skwarecki emlékeztet a szagra, mint inkább „meleg szemétre””Szaga és összehasonlítja a tapasztalat egy igazán érett szemetes mellett elsétálni egy nyári napon.

Miért does egy hullavirág szemetszagú?

Az ültetési hely szerint Fa ölelő, a növény tudományos neve, aA morphophallus titanum ókori görög, amely fordításban „óriási, elhibázott fallosz”. Az óriás fallosz pontosan ez, és célja a rovarok vonzása beporzás fajának. A csípős szag olyan rovarokat csábít, mint a trágyabogarak és a húslegyek, akik megszokták, hogy elhalt vagy rothadó anyagból táplálkoznak.

Tim Pollak virágművész beszélt Élő tudomány a ritka növényről, és hozzátette: “A hullavirágok képesek 98 Fahrenheit fokig (36,7 Celsius) is felmelegedni, hogy tovább becsapják a rovarokat”, vagyis a növény rothadó embert utánoz a túlélés érdekében.

Hol találhatok egy hullavirágot

Hulla virágok veszélyeztetett fajok, ezért valószínűleg nem látja őket átlagos túráján, vagy lehet, hogy nem is hallott róluk korábban. Annak ellenére, hogy ritka, sokan Államok és télikertek ház őket – és Nevezd meg őket.

Tő San Franciscó-i KonzervatóriumleengediTerra a Titán2017-ben és 2020-ban is újra virágzott. Újabb hullavirág a múlt hónapban virágzott a MINKET botanikuskert Washington DC-ben és a holttest virága Pittsburgh-ben nevezett A „Romero” még 2016-ban virágzott. Bár nincs külön webhely, amelyet nyomon lehet követni holttest virágai az Egyesült Államokbans, ezt Wikipédia oldal rendelkezik az országszerte közzétett virágzások listájával.

Hogyan nézhetjük meg a holttest virágának élő virágzását?

A Huntington Botanikus Kert, San Marino, Kalifornia., alig várja, hogy holttestük virága kiviruljon, bármely napra esedékes. A virág-találóan elnevezveStankosaurus Rex”- tornyok itt megdöbbentő 82 hüvelyk magas. Nem lehet tudni milyen magas lesz, amikor virágzik, de a személyzet és a látogatók izgatottak a jeles alkalom miatt. A virágzást a The oldalon követheti nyomon Huntington télikert élő közvetítése itt.

Az élő közvetítés várható a virágnyitásig tartó napok, és az egész virágzása folytatódik, ezért rendszeresen nézzen vissza, hogy lássa Stankosaurus Rex az összesben büdös dicsősége.


Forrás link


26 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok