A Jumbo adatvédelem az egyetlen alkalmazás, amelyre szüksége van az online információk védelméhez – Tekintse át a Geek alkalmazást

Avatar Gadam | 2021.01.01. 42 Views 0 Likes 0 Ratings

42 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

A Pixel 5-en futó Jumbo Privacy, a Nest Hub és a Leatherface figura a háttérben
Cameron Summerson

Online identitását, közösségi fiókját és hasonlókat körültekintően kell kezelni. Ez azt jelenti, hogy rendszeresen ellenőrizzük a beállításokat, a postai előzményeket, a hirdetéskövetési lehetőségeket és egyebeket. A közösségi hálózatok nemcsak gyakran adnak hozzá beállításokat, de néha megváltoztatják a meglévőket is. De itt segíthet a Jumbo Privacy nevű alkalmazás.

A Jumbo koncepciója meglehetősen egyszerű: beolvassa az online fiókokat, és biztonsági és adatvédelmi alapú ajánlásokat fogalmaz meg arról, hogyan lehet biztonságosabbá tenni fiókjait és személyazonosságát. Olyan dolgokat keres, mint a kétfaktoros hitelesítés és a hirdetéskövetés beállításai, és segíthetnek ezek beállításában, ha még nem. Emellett automatikusan archiválja a régi bejegyzéseket számos közösségi hálózaton.

Ezek a vizsgálatok rendszeresen és automatikusan történnek, és minden engedélyezett opciót ellenőriznek és / vagy végrehajtanak. Például, ha azt mondja az alkalmazásnak, hogy törölje a Facebook-kereséseit, vagy archiválja a régi üzeneteket a Facebook Messengeren, ezek a dolgok automatikusan megtörténnek, mindenféle beavatkozás nélkül. Én személy szerint a hat hónapos Tweets archiválására és törlésére használom, amit Jumbo éjszakánként végez.

A Jumbo Privacy egy sor olyan szolgáltatást tartalmaz, mint a Facebook, a Twitter, az Instagram, a Messenger, a Google, a YouTube, a LinkedIn, az Amazon és az Alexa. Ezenkívül az interneten is ellenőrizheti az adatvesztéseket, valamint blokkolhatja az alkalmazáson belüli és az online nyomkövetőket. A különféle hálózatokat és opciókat külön fizetős szintek választják el – a Plus és a Pro. A Plus terv lefedi a legtöbb hálózatot és adatvédelmi vizsgálatot. A Pro terv sötét web-szkenneléssel egészíti ki a hitelkártyaszámokat, a társadalombiztosítási számot, a LinkedIn lefedettséget és az alkalmazáson belüli / online tracker blokkolást.

A Jumbo egyedülálló „fizessen, amit igazságosnak gondol” módszert alkalmaz ezeknek az árszinteknek, a Plus terv havi 3,99 és 8,99 dollár között mozog, a Pro terv pedig havonta 9,99 és 15,99 dollár között mozog. Ingyenes próbaverzió is rendelkezésre áll, így előfizetés előtt megnézheti, miről is van szó.

Részletes beállítások, de elsőre nehezen érthetőek

Képernyőkép a Jumbo Privacy Facebook opcióirólKépernyőkép a Jumbo Privacy Facebook opcióirólKépernyőkép a Jumbo Privacy Facebook-lehetőségeiről

Ha azt mondanám, hogy az alkalmazás nagyon intuitív, akkor hazudnék. Ez nem. A telepítési folyamat irányított, és a fiókok hozzáadása meglehetősen egyszerű, de miután túljutott rajta, kissé zavaros lesz. Egy bejegyzés megérintésével néhány lehetőség adható: Beolvasás most, Beállítások, Kapcsolat bontása és Mégse.

Most azt gondolhatja, hogy a „Beállítások” ponton változtathatja meg az adott szolgáltatás beállításait. De nem az. Itt választhatja ki, hogy archiválja-e a bejegyzéseket. A tényleges beállítások a „Scan Now” gomb alatt találhatók. Furcsa és könnyű elfelejteni, ha nem gyakran használja az alkalmazást, ami egyfajta ötlet – képesnek kell lennie arra, hogy beállítsa és elfelejtse.

De ha kitalálod, melyik gomb mit csinál, az nem is olyan rossz. A Szkennelés most opciók alatt mindent megnézhet, amire az alkalmazás képes. A Facebookon például automatikusan törölheti a kereséseket, letilthatja a hirdetőket, archiválhatja a bejegyzéseket, beállíthatja a kéttényezős hitelesítést, letilthatja a hirdetések nyomon követését, és elrejtheti kapcsolati állapotát. Nem minden közösségi hálózati beállításnak lesznek ugyanazok a beállításai, de ez képet ad arról, hogy mit tehet a Jumbo-val.

Az Archiválás lehetőség azonban valójában a kedvenc dolgom lehet a Jumbo-val kapcsolatban. Alapvetően a Jumbo rendelkezik saját felhőtárral a fizetős felhasználók számára, így amikor a bejegyzések automatikus törlésére használja a különböző fiókokból, akkor biztonsági másolatot készít róluk a Jumbo Vault tárolójára. Ez nagyszerű módja annak, hogy régi bejegyzéseit későbbi elmélkedés céljából megőrizze anélkül, hogy elhagyná őket mindenki látni. Ezt ásom, bár szeretném, ha lenne lehetőség egy harmadik fél felhőalapú tárhely-szolgáltatójának használatára, például a Google Drive-ra. Legszívesebben a biztonsági másolatú közösségi adataimat ugyanazon a helyen tartanám, mint a többi mentett adatot.

Képernyőkép a Jumbo archiválási lehetőségeiről a Twitter számára A Jumbo's Vault képernyőképe archivált tweetekkel

Kezdetben nem kínálta meg azokat a részletgazdag vezérléseket, amelyeket nagyon szerettem volna – például csak az elmúlt három hónap tweetjeit törölhette -, de azóta valóban értelmes módon bővült. Most kiválaszthatja az archiválni kívánt időkeretet, legyen az év, hónap vagy nap. Tehát, ha hetente szeretné megtisztítani a Twitter vagy az Instagram hírcsatornáit, megteheti.

A Vaultról szólva saját hitelesítője is van – a la Authy vagy a Microsoft Authenticator – beépítve. Ha a Jumbo segítségével kétfaktoros hitelesítést állít be az egyik online fiókján, akkor használhatja a saját hitelesítőjét, így Ön minden egy helyen. Ez kiváló lehetőség azok számára, akik még nem fektettek be egy másik hitelesítő alkalmazásba, és szeretnék növelni online biztonságukat.

Annak érdekében, hogy a Jumbo-ban tárolt összes adata biztonságban legyen, beállíthatja az alkalmazást, hogy biometrikus adatokkal zárolódjon – így az Arcazonosító vagy az ujjlenyomat-beolvasás attól függően, hogy iPhone-t vagy Android-ot használ-e – ezt javasolnám engedélyezni. Végül is mi értelme van az adatok védelmének megőrzésében, ha nem védi az adatait védő alkalmazást. Vagy valami.


Az elmúlt hónapokban a Jumbot használtam, és hihetetlenül értékesnek találtam. Azok a beállítások, amelyeket korábban manuálisan figyeltem, most már automatizálva vannak, amire nem csak egy dologra kell emlékeznem, hanem nyugalmat is nyújt, hogy védve vagyok. Szerintem ez havonta néhány dollárt ér, nem igaz?[ad_2]
Source link


42 Views 0 Ratings Rate it