A leghasznosabb okostelefon -kisegítő lehetőségek

Avatar admin | 2021.08.04. 19 Views 0 Likes 0 Ratings

19 Views 0 Ratings Rate it

Egy iPhone képernyő, amely a Kisegítő lehetőségek menüt mutatja

Fénykép: Primakov (Shutterstock)

Az okostelefon operációs rendszere sok kiváló akadálymentesítési funkcióval rendelkezik célja, hogy jobbá tegye azok életét, akik gyengén látnak, mozgásszervi vagy hallási nehézségeik vannak. Ha ezekkel a problémákkal küzd, vagy ismer valakit, aki szembesül velük, érdemes nyomon követni azokat a hasznos kisegítő lehetőségeket, amelyek segíthetnek nekik – bár ezekről akkor is érdemes tájékozódni, ha nem, mert ezek segíthetnek az új módszerek megtalálásában gyakori feladatok elvégzésére a telefonon. Alább, wMindkettőből összegyűjtöttem a legjobb szolgáltatásokat Android és iPhone, egy praktikus listában.

Hol vannak az akadálymentesítési beállítások Androidon és iPhone -on?

A fogyatékkal élők számára tervezett funkciók szinte mindegyike a Beállítások> Kisegítő lehetőségek menü Androidon és iPhone -on is. Amíg mi vagyunk Ezen funkciók legjobbjainak megvitatása érdekében nem tudunk minden lehetséges opciót lefedni. Ezért javasoljuk, hogy fedezze fel ezt a beállítási oldalt és keress mást sajátosságok hasznosnak találod– bár btudatában van annak, hogy néhány közülük csak akkor működik, ha kisegítő lehetőségeket, például Braille billentyűzetet csatlakoztat.

A baz akadálymentesítés funkciók a gyengén látók számára

TÍme néhány hasznos funkció mindkét platformon a gyengén látó felhasználók számára. Ezek közül a legfontosabb a Képernyőolvasó funkció. Ahogy a neve is sugallja, konfigurálja a telefon felolvassa a képernyőn leírtakat. A cikkekben szereplő szövegektől az operációs rendszeren használt szövegekig, a képernyőolvasó funkció rendkívül hasznos azok számára, akik gyengén látnak.

Ezt az opciót engedélyezheti alatti iPhone -on Beállítások> Kisegítő lehetőségek> VoiceOver. Androidon lépjen a következőre: Beállítások> Kisegítő lehetőségek> TalkBack.

Az Nagyító egy másik kiváló iPhone funkció ebben a tekintetben. A telefon kamerája segítségével nagyíthat a környezetében lévő dolgokra, és közelről megtekintheti őket, akár egy nagyító. Ytudod gyorsan beállíthatja a színeket és ellentétben vele módosítsa a képet, hogy könnyebben láthassa, amit látni szeretne. Ennek a funkciónak az engedélyezése az iOS rendszerben, menj Beállítások> Kisegítő lehetőségek> Nagyító.

Sajnos az Android nem rendelkezik hasonló funkcióval, de megteheti használja a kamera alkalmazást a kézi nagyításhoz, vagy próbáljon ki egy harmadik féltől származó nagyítóalkalmazást, mint pl Nagyító + zseblámpa.

Globális szinten is hasznos állítsa be a szöveg méretét és színeit az okostelefon képernyőjén az igényeinek megfelelően. IPhone -on lépjen a következőre: Beállítások> Kisegítő lehetőségek> Kijelző és szövegméret ezeket a csípéseket elvégezni; itt is megtalálod hasznos lehetőségek azok számára, akiknek színlátási hiányosságaik vannak, például a Színszűrők, amelyek lehetővé teszik a színek megkülönböztetésének megkönnyítését. Androidon hasonló lehetőségek megtalálhatók ban ben Beállítások> Kisegítő lehetőségek alatt Kijelző alfej.

A baz akadálymentesítés funkciók azok számára, akik süketek vagy nagyothalló

Ha süket vagy nagyothalló, okostelefonja számos hasznos kisegítő funkcióval rendelkezik, amelyek segítenek Önnek.

A legfontosabb közülük a Live Transcribe, amely a Google Pixel okostelefon -sorozatába épül, és az alkalmazásban is elérhető Google Play Áruház más Android okostelefonokhoz. A Live Transcribe automatikusan felismeri a körülötted lévő hangokat, és átalakítja azokat szövegbe. Több nyelvet is támogat, és ami a legfontosabb, figyelmeztethet bizonyos nem specifikációkraech hangok körülötted, mint egy sírás baba ill a füst- vagy tűzjelző. Az értesítések vagy villogó fény formájában jelennek meg, vagy a rezgés, ami megkönnyíti a fontos riasztások kihagyásának elkerülését.

Míg az iPhone-ban nincs hasonló beépített kb, tudsz próbálja meg harmadik féltől származó lehetőségeket, mint pl Hallássegítő és Élő átirat. Ezen funkciók némelyike ​​az iPhone hangfelismerő funkcióján keresztül érhető el, amelyet a címen konfigurálhat Beállítások> Kisegítő lehetőségek> Hangfelismerés. Ha LED -es villanót szeretne a riasztásokhoz, ezt a menüpont alatt konfigurálhatja Audiovizuális a tiédben Kisegítő lehetőségek beállításai.

Ha halláskárosodással szembesül az egyik fülében, érdemes lehet engedélyezni Mono hang az okostelefonon. A sztereó hang néha helyére kerül a hang egy része a bal csatornán, másik része a jobb oldalon. A monó hangra váltás biztosítja, hogy a teljes hang egyetlen csatornán érhető el, így teheted a magadét fejhallgató az egyik fülében, és nem marad le semmiről.

Az iPhone -on ezt itt engedélyezheti Beállítások> Kisegítő lehetőségek> Audio/vizuális> Mono hang. Androidon ez a lehetőség a Hang és a képernyőn megjelenő szöveg részben található Beállítások> Kisegítő lehetőségek.

A ba kisegítő lehetőségek a motoros készségekkel küzdő emberek számára

Ha szembesül a fizikai nehézség mint például a motoros készségek károsodása, Androidon és iPhone -on is vannak nagyszerű lehetőségek, amelyek megkönnyíthetik a telefon használatát. Az AssistiveTouch gomb akkoriban vált igazán népszerűvé, amikor az emberek aggódtak a ragacsos iPhone miatt otthoni gombok, és az továbbra is nagyszerű kisegítő lehetőség a gomb nélküli iPhone -korszakban, megengedve hasznos funkciók feltérképezése – mondjuk, képernyőképek készítése, a csipet gesztus használatával, vagy elindítja a kamerát –egyetlenreképernyőgomb.

Ezt engedélyezheti feature azzal, hogy megy Beállítások> Kisegítő lehetőségek> Érintse meg> AssistiveTouch iPhone -on. Ugyanezen az oldalon lépjen a A felső szintű menü testreszabása ehhez a gombhoz hozzárendelt műveletek hozzáadásához vagy eltávolításához. Azt is beállíthatja, hogy mi történjen, ha egyszer megérinti az AssistiveTouch gombot, kétszer, vagy hosszan nyomja meg a gombot Segítő érintés oldal az alábbi menük alatt: Egyetlen érintés, Dupla érintés, és Long-Press.

Androidon engedélyezheti a Kisegítő lehetőségek menü hogy hasonló funkciókat kapjunk. Menj Beállítások> Kisegítő lehetőségek és válassza ki Kisegítő lehetőségek menü alatt Interakcióvezérlők alfej.

Azt is fontolóra kell vennie, hogy engedélyezi a parancsikont a telefonhívások automatikus fogadására egy előre beállított időtartam után. IPhone -on lépjen a következő oldalra: Beállítások> Kisegítő lehetőségek> Érintse meg a> Hívás audioirányítása lehetőséget. Itt kiválaszthatja, hogy melyik eszköz játssza le a hívásból származó hangot, így ha inkább Bluetooth -fejhallgatót vagy hangszórót használ, akkor közvetlenül a hívás hangját irányíthatja át. Ezen a beállítási oldalon beállíthatja a telefonhívások automatikus fogadásának időtartamát is.

A hasonló opció elérhető néhány Androidon okostelefonok, de nem mindegyik. A megnyitásával megkeresheti Tárcsázó app, nyomja meg a hárompontos ikonra a jobb felső sarokban, és válassza a lehetőséget Beállítások. Ha a funkció elérhető a telefonon, yhívás alatt megtalálod beállítások.

Végül, diktálás ez egy kiváló tulajdonság lehetővé teszi, hogy gépelés helyett beszéljen. Az iPhone -on az alatt engedélyezheti Beállítások> Általános> Billentyűzet> Diktálás engedélyezése. A mikrofon ikon megjelenik a billentyűzeten és a szövegmezőkben is, és megnyomhatja, és elkezdhet beszélni. A telefon ezután szöveggé alakítja a beszédét.

Android rendszeren a diktálás alapértelmezés szerint engedélyezve van. Megütheti a mikrofon ikon a szövegmezőben vagy közvetlenül a billentyűzet felett a beszéd-szöveg funkció használatához.


Forrás link


19 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok