A legjobb digitális diák konverterek

Avatar admin | 2021.02.24. 39 Views 0 Likes 0 Ratings

39 Views 0 Ratings Rate it

A Kodachrome márka csoportja a 70-es évekből csúszik egy műanyag dobozban, és szétszórva az asztalon
rarrarorro / Shutterstock.com

Valószínű, hogy valószínűleg van néhány régi film negatívja vagy diák, amelyek valahol ott ülnek, és amelyeket már jó ideje digitalizálni szándékozik. Az oldaladon lévő digitális kép átalakítóval gyorsan ellenőrizheti ezt a feladatot a teendők listáján, és pillanatok alatt feltöltheti és megoszthatja az összes újonnan digitalizált képét a közösségi médiában.

Mit kell keresni a dia-digitális képátalakítókban

Ezek az eszközök ijesztőnek tűnhetnek, de valójában nagyon egyszerűen használhatók, és a gyors átalakítás megkönnyítésére készültek. Ennek ellenére feltétlenül van néhány olyan szolgáltatás és egyéb információ, amelyről tudnia kell, mielőtt beugrik:

Fotók, negatívok és diák előkészítése idő előtt

Ha a régi diáid és negatívjaid már ott ültek, akkor valószínűleg az évek során por gyűlt össze, vagy akár penész- vagy vízkárok áldozata lett. Bár nem minden diát lehet megmenteni, érdemes egy percet megtisztítani mindegyiket a lehető legjobban, mielőtt végigfuttatná őket a képátalakítón. Ezeknek az eszközöknek általában gyengéd keféje van, amellyel eltávolíthatja a tárgylemezeken lévő porszemcséket vagy egyéb gunkokat, bár puha ruhával is ugyanolyan könnyen használhatja.

Érdemes megjegyezni, hogy ha súlyosabb károk vannak, mint például a penész vagy a víz, akkor nem sokat tehet. Előfordulhat azonban, hogy fényképszerkesztő szoftverrel javíthatja a dolgokat, ha ismeri ezt. Elküldheti a klasszikus adathordozókat egy professzionális fotó-digitalizáló szolgáltatáshoz, vagy digitalizálhatja őket, és elküldheti a fájlokat egy professzionális fotószerkesztő szolgáltatáshoz. Ezek a lehetőségek drágák lehetnek, különösen akkor, ha nagy mennyiségű képet szeretne feldolgozni, de nehéz lehet árat adni a dédelgetett emlékeknek.

A legjobb átfogó átalakító: Wolverine Titan 8 az 1-ben

Wolverine Titan 8 az 1-ben csúszda a digitális képátalakítóba sárga színben
torkosborz

A Wolverine Titan 8 az 1-ben a széles formátumú kompatibilitásnak, a nagy beépített kijelzőnek és a nagy kimeneti felbontásnak köszönhetően könnyű választás a legjobb dia-digitális képátalakítóhoz. A Titan 8 az 1-ben önálló teljesítményt nyújt, így nem kell bajlódnia a számítógéphez való csatlakoztatással, hogy működőképes legyen, és kicsi, könnyű kialakítása megkönnyíti a hordozást vagy a tárolást.

A film-digitális átalakító a legkülönbözőbb formátumokkal működik, beleértve a 135 (35mm), 126, 127, 110, az Advantex APS diákat és negatívokat, a mikrofilmeket és a Super 8 filmeket. Nem képes beolvasni és konvertálni a fizikai fotónyomatokat. Körülbelül három másodperc alatt képes digitalizálni egy képet 20MP JPEG formátumba, ami elég gyors feldolgozást tesz lehetővé. Gyorsan betölthető csúszó adaptereket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a média gyors mozgatását az átalakítón keresztül, minimális erőfeszítéssel.

A 4,3 hüvelykes színes kijelzővel megtekintheti képeit a digitalizálás előtt és után, és szükség szerint elforgathatja őket az óramutató járásával megegyező irányban. Hiányzik belőle a komoly fénykép szerkesztés opciókat, így a javításokhoz külön szerkesztő szoftverre lesz szükség. A képek SD vagy SDHC kártyákra (nem tartozék) menthetők, akár 32 GB-ig, hogy a konvertálás befejezése után a számítógépre könnyen átkerülhessen. A készülék rendelkezik HDMI-out kimenettel is, amely tetszés szerint a TV-n nézhető meg. Három színben is kapható, ami nagyon jó bónusz. Összességében elmondható, hogy a Wolverine Titan 8-in-1 könnyen használható, és gyors és egyszerűvé teszi az átalakítási folyamatot.

Legjobb költségvetési átalakító: Zonoz FS-3 22MP All-in-1

Zonoz FS-3 22MP All-in-1 média digitalizáló
Zonoz

Ha digitalizálni szeretné klasszikus adathordozóját, de költségvetése van, akkor Zonoz FS-3 22MP All-in-1 egy csodálatos, megfizethető választás. Kiváló formátum-kompatibilitást kínál – támogatva a 35, 110, 126 diákat és negatívumokat, valamint a Super 8 filmet -, önálló funkciója pedig lehetővé teszi a képek konvertálását bárhol, ahol számítógéppel rendelkezik, mivel nem fogja lekötni a számítógéphez.

Amellett, hogy a Zonoz költségvetés-barát, a legnagyobb kimeneti felbontással is rendelkezik – 22MP. Ez azt jelenti, hogy a képei élesebbek lesznek, mint a többi átalakítón. Alapvető képszerkesztő képességekkel is rendelkezik, például fényerő-beállítással, képforgatással vagy tükrözéssel, így kevésbé valószínű, hogy utána külön képszerkesztő szoftverrel kell bajlódnia. Lehetővé teszi akár 32 GB-os SD-kártyák használatát (nem tartozék).

A Zonoz kicsi beépített színes kijelzővel rendelkezik, amely lehetővé teszi a képek és a különböző menüopciók könnyedén történő megtekintését. Adaptertálca keretekkel rendelkezik a média gyors betöltéséhez, tisztító kefével, USB- és TV-kábelekkel, valamint felhasználói kézikönyvvel. Könnyen kezelhető, és minden szükséges, ami a kezdéshez szükséges.

A legtöbb SD-tárhely: Kodak SCANZA

Kodak SCANZA film kiegészítőkkel az asztalon
Kodak

Ha rengeteg fotót beolvas és digitalizál, sok tárhelyre lesz szüksége. A legjobb megoldás egy ilyen forgatókönyvre a Kodak SCANZA. Ahol más eszközök 32 GB SD-kártyára korlátoznak, a SCANZA 128 GB-os SD-kártyákat tesz lehetővé (nem tartozék). Tetszik még a nagy kijelző, az erőteljes fotószerkesztési lehetőségek és a mellékelt kiegészítők teljes választéka miatt is, ami megéri valamivel magasabb költségeit.

A képátalakító 35, 126, 110 és Super 8 negatívokkal és diákkal működik. Az kompatibilitás egy kicsit korlátozottabb, mint a legtöbb más eszköz, de a legtöbb ember számára elegendőnek kell lennie. Azonban, amint fentebb említettük, rengeteg más fantasztikus funkcióval és kiegészítővel rendelkezik, amelyek többet pótolnak e hiányosságért. USB tápkábellel, HDMI kábellel, váltóáramú adapterrel, videokábellel, hat adaptertálcával és filmtisztító kefével szállítja.

A világos, 3,5 hüvelykes TFT LCD-képernyő megkönnyíti a fényképek és a menüopciók megtekintését, és lehetővé teszi a szög beállítását, hogy kényelmesebb legyen az Ön számára. A felület lehetővé teszi, hogy könnyedén készítsen képet egy képkockán belül, és ellenőrizze a korábban digitalizált képeket. akár 22MP is.

A legtöbb SD-tárhely

Kodak SCANZA

A Kodak SCANZA rengeteg tárhelyet kínál, így tökéletes nagy átalakítási projektekhez.

A legjobb átalakító fizikai fotókhoz: ClearClick szkenner

ClearClick szkenner betöltött hordozóval, fehér háttér előtt
ClearClick

A ClearClick szkenner kiváló lehetőség azok számára, akiknek a 35 mm-es diák és negatívok mellett fizikai fotónyomtatásokra van szükségük. Az önálló eszköz könnyen használható, különösen a kicsi 2,4 hüvelykes színes kijelzővel, amely lehetővé teszi a képek megtekintését és a maroknyi menüpont eligazodását.

A diák és a fotónyomtatványok adaptertálca-kereteket tartalmaznak, és a szkennerbe való behelyezésük nyílásait ezen az eszközön egyértelműen jelzik. Azonban manuálisan kell váltania a filmszkennelés és a fotószkennelés mód között; bár ez kissé bosszantó, csak egy másodpercbe telik, így nem óriási dolog. Az átalakító kompatibilis az 5 × 7, 4 × 6 és 3 × 5 fényképekkel, és digitalizálhatja őket akár 5MP-ig.

A digitalizált fényképeket legfeljebb 32 GB-os SD-kártyára lehet menteni, és egy 4 GB-os memóriakártya is benne van, amelynek elegendőnek kell lennie akár 1000 fénykép tárolására. Az átalakítóhoz tartozik egy PhotoPad Pro képretusáló szoftver (MacOS és Windows operációs rendszerrel is) lemeze, így lehetősége nyílik a fényképek szerkesztésére, még akkor is, ha nem a Photoshop tulajdonosa. Csatlakoztathatja a szkennert a számítógép USB-portjához, hogy SD-kártya nélkül továbbítsa őket.

A legjobb átalakító fizikai fotókhoz

ClearClick szkenner

Használja a ClearClick szkennert, ha kisebb fizikai fényképeket vagy 35 mm-es filmeket kell digitalizálnia.
Source link


39 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok