A legjobb marhahúsos chili recept SimplyRecipes.com

Avatar admin | 2021.02.05. 108 Views 0 Likes 0 Ratings

108 Views 0 Ratings Rate it

Szeretem ezt szombati chilimnek nevezni. Húsos, kiadós és kielégítő, és évek óta a hideg hónapok alatt az étkezésünk váltakozik. (Végül is „chili” hónapok, haha.)

Ez a recept óriási tizenhat csészét készít. Ez elég a tömeg megetetéséhez vagy a fagyasztóban történő felhalmozáshoz azokban a borongós hideg éjszakákban, amikor túl korán sötétedik és a szekrény csupasz.

Bármelyik szombat reggel kezdhetem ezt korán, és hosszan, lustán párolhatom, miközben kortyolgatom a kávét, elolvasom az újságot vagy bedobok egy rakomány ruhát. Hívhatok barátokat, és rögtönzött, alkalmi összejöveteleket tarthatok, nagyon kevés könyökzsírral.

Videó! Hogyan készítsünk marhahús chilit

FŐZZÜK EZT A MARHAJT CHILI ALACSONY ÉS LASSÚBB

Ez a hosszú, lusta párolás teszi igazán különlegessé ezt a húsos chilit. A hagyma, a fokhagyma, a paprika és a paradicsom lassan sűrűsíti a chilit, amíg szinte krémes nem lesz.

Körülbelül 45 percre csökkentheti az időt, de ha nem rohan, hagyja, hogy 1/2 óra alatt pároljon. Fantasztikus, mély íze lesz.

És természetesen, mint minden jó chilis, mindig jobb a második vagy a harmadik nap.

Darált marhahús chili

Készítse el saját chili porát!

Ahelyett, hogy elkészített szárított chilit pürésítenék, mint a legtöbb „semmiből” recept, egyenesen átugrom a tiszta őrölt chili porok, mint például a szardella és a chipotle porok használatával egy lépés megmentése érdekében.

A szardella chili szárított poblano paprika, viszonylag enyhe, földes ízű, míg a chipotle paprika szárított, füstölt jalapeños, és mint ilyen, sokkal több hőt szolgáltat, ezért a port megfontoltan használja.

A generikus chili por a chili és más ízesítők keveréke, mint a szárított hagyma és a fokhagyma, és én magam szoktam hozzáadni ezeket az „extra” ízeket.

A Recept adaptálásának módjai

 • A chili por mennyisége A recept csak egy kis rúgást nyújt, de megnövelheti a hőt további chipotle por hozzáadásával, ha forrónak tetszik.
 • Használjon fekete, vese- vagy pinto babot vagy keveréket, ha véletlenül kéznél vannak; ebben a receptben felcserélhetők.
 • Akkor is, ha be akarsz lopni néhány extra zöldséget, tehetne kockára vágott cukkinit, kockákra vágott tököt, vagy akár sárgarépát és zellert is, de én ezt a liliomot általában nem céhelem. Szeretem, ahogy van.
 • Cserélje ki a marhahúst, ha úgy tetszik, darált pulykával, sertéshússal vagy keverékkel.

Marhahús és bab chili

A LEGJOBB CHILI FELÜLETEK

Ami a „go-withs” -t illeti, rengeteg feltét közül lehet választani. Tegyen tálakat belőlük, hogy mindenki kiválaszthassa a sajátját. Íme néhány fő versenyzőm:

 • Tejföl
 • Aprított éles cheddar vagy Monterey jack
 • Apróra vágott hagyma
 • Apróra vágott retek
 • Aprított saláta
 • Friss koriander
 • Apróra vágott jalapeños

MIT SZOLGÁLJON MELLETT

Süt a serpenyő kukoricakenyér miközben a chili fortyog, és megnyugtató vacsorát kap, készen áll és vár, amikor csak van.

Fagyassza le a bal oldali chilit

A maradék chili legalább egy hétig tart a hűtőben, vagy akár három hónapig is fagyasztható.

Olvassa fel egy éjszakán át a hűtőszekrényben, mielőtt újramelegítené, vagy melegítse a fagyasztott levest egyenesen a fagyasztóból egy fazékba, alacsony hőfokon.

TÖBB CHILI RECEPT Kipróbálására!

Frissítve 2021. február 4 .: Felszórtuk ezt a bejegyzést, hogy csillogjon. Az eredeti recept nem változott.


Source link


108 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok