A nagy tábori főzési fellendülés

Avatar admin | 2021.05.04. 20 Views 0 Likes 0 Ratings

20 Views 0 Ratings Rate it

Ha az elmúlt évtizedben nem táboroztál, megbocsátanád, ha azt gondolnád, hogy a szórakozást leginkább nyomvegyületek és elégetett hot dogok táplálják. De a mai táborozási utak teljesen más síkon zajlanak, különösen a főzésnél. Most megérkezhet egy állami parkba, és kipakolhatja a mosogató, a csaptelep és a yakitori felszerelést az autó hátuljáról. Nyúlhat a egész pisztráng citromszeletekkel és gyógynövényekkel töltve, vagy egy csomag fagylaltos szendvics a napenergiával működő elektromos hűtőből. Akár a kandalló melletti koktélt is megrázhatja a hordozható húrlámpák környezeti fényében. Nézheti a napfelkeltét egy csésze frissen AeroPressed kávéval, miközben a málna morzsolódik süt egy miniatűr nonstick öntöttvas edényben, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy a hőt a tábortűz felett keringesse. Ahol a kemping szeszélyei a kimerítően túlélők spektrumába esnek, hogy könyörtelenül csipkedjenek, van egy termék az Ön számára.

Felkeltheti a prepperizmus és a #vanlife utolsó évtizedének csúcspontjáig, létrehozva egy olyan felnőttek csoportját, akik szeretnék, hogy egy pillanatra fel tudják venni életüket (és konyhájukat), és útnak induljanak, akár menekülnek. katasztrófa vagy a napkelte tökéletes kilátópontjának üldözése. Vagy jóváírhatja az Élelmiszer Hálózat és az élelmiszer-szállítás területén felnövekedett generációnak, amely az internet mindig megfoghatatlan törését keresi, olyan könyvekkel felszerelve, mint Emma Frisch Tűzfényes lakoma. Bármi is indította el, a legtöbb szabadtéri márka egyetért abban, hogy a hajlamot a COVID-19 hipersebességbe rúgta.

“Valószínűleg mindenki ugyanazt a történetet meséli el neked” – mondja Matt Liddle, a Snow Peak amerikai igazgatója. „Amikor ez a dolog először elütötte, a nyílásokon ütköztünk, sziklás út állt előttünk, felkészültünk egy durva évre, csökkentettük a kiadásokat, lassítottuk a készletet. És hat-nyolc héten belül olyanok voltunk, mint: “Várj egy percet, ne, kapcsolja vissza az egészet, mert a kereslet hatalmas lesz.”

Rögtönzött, sőt mobilos társasági élet (mint például a „walktail party”, mint a New York Times becenevén) lett a módja annak, hogy az emberekkel a kényelmi szintjükön találkozhassunk anélkül, hogy feláldoznánk a jó ételek és italok élményét.

A Snow Peak-et az 1950-es években alapították Japánban, mint hegymászó ellátó céget, amely olyan tartós görcsöket, jégtengelyeket és karabinereket készített, amelyekre a sportolóknak komoly mászásokhoz volt szükségük. 2020-ban az Egyesült Államokban a legnagyobb bevételt jelentő termékük egy hordozható széngrille volt, amely tűzrakóhelyként is funkcionál.

Terence Reilly, a Stanley társaság globális elnöke, amelynek szigetelt palackjait az amerikai pilóták használták a második világháború idején, az elmúlt évet „példátlannak” minősíti.

„Amit szinte azonnal látni kezdtünk 2020 áprilisában és májusában, amikor a lezárás elterjedt és az emberek kezdték megérteni, hogy ez mit jelent az életük számára – és természetesen az utazások végével, minden bizonnyal nemzetközi, sőt belföldi —Az emberek kezdtek el menni a kertjükbe, vagy a Brooklyn-i tetőre, vagy egy helyi parkba, vagy az állami parkokba és a nemzeti parkokba. Van kemping és mindez kezdett elhatalmasodni.

Ezeknek az újonc táborozóknak az ételkészítés volt a legfontosabb. A vállalat azért küzdött, hogy népszerűségét megtartsa szakács készletek raktáron, és egy új pohár nyolc órán belül elfogyott. A Stanley több mint 100 éves történetében először voltak várólisták a termékekre.

A háztáji és a nyilvános parkokban tartott kisebb összejövetelek a pandémiában az éttermi étkezések és a vacsorák előkészületei lettek. Rögtönzött, sőt mobilos társasági élet (például a „walktail party, Mint a New York Times becenevén) lett a módja annak, hogy az emberekkel kényelmi szinten találkozhassunk anélkül, hogy feláldoznánk a jó ételek és italok élményét. A magam részéről sört hűtöttem a Brooklyn’s Prospect Parkba, paellát készítettem egy New Jersey-i patak mellé, és grillezett kolbászt ettem, összebújva egy barátom fából készült szemetesházába, mindezt annak érdekében, hogy a buli hangulatát egy év alatt megőrizzük. nincsenek pártok.

Amikor az eseményipar tavaly márciusban egyik napról a másikra ténylegesen leállt, Rashad Frazier úgy döntött, hogy elfordul afro-ázsiai vendéglátóipari cégétől Yoshi Jenkins hogy kövessem az álmot és a társat Yoshi tábor feleségével és testvérével. Az oregoni székhelyű portlandi társaság all-inclusive kempingezéseket vezet azzal a küldetéssel, hogy teret teremtsen a fekete táborozóknak és szövetségeseinek, hogy elszakadjanak a kapcsolatot a természettel, és Frazier alkalmanként együttműködött a Snow Peak-szel.

“Az emberek kalandkalauzként gondolnak ránk, de úgy látom, inkább epikus házigazdák vagyunk” – mondja Frazier. Számára a jól evés és ivás a kempingezés vonzerejének óriási része, és egyszerű módja annak, hogy az első alkalommal bekapcsolódó lakóautó bekapcsolódjon az élménybe. Friss, helyi osztrigát grillezett az oregoni Netarts-öbölből miso vajjal vendégei számára. A közelmúltbeli ebédre, amely egy utabai Moab-kanyonra nézett, előhúzott egy zsebkendőt a táskájából, hogy néhány pirítóst készítsen olívaolajjal, friss paradicsomszeletekkel és megszórva Jacobsen tengeri sóval. Még egyedi epres macskákat is sütött csepp kekszekkel a tábortűz parázsában – amelyek kissé megégtek, de tábortársai mégis boldogan felfalták őket.

Frazier magáévá tette ezt a mozgékony, gyakran improvizatív főzési stílust. „Úgy gondolom, hogy a szabadban főzés kihívása is izgalom. Ezeket a receptjeinket szeretem és ismerem, de még ugyanazon folyamat mellett sem mindig ugyanaz az eredmény. Van valami az adrenalin-rohamban, vagy ennek az izgalomban.

“Ha a pandémiára gondolok, az emberek jól érezték magukat:” Családom vagy barátaim lehetnek, ha jól érzem magam velük, de a kertben gyülekezni fogunk. “

A hagyományosan kemping- és sportfelszereléseket gyártó márkák kezdik felismerni ezt a növekvő keresletet olyan termékek iránti igény iránt, amelyek lehetővé teszik az emberek számára, hogy kint főzzenek és étkezzenek, bárhol is legyen. – Hol érezzük magunkat biztonságban? – kérdezi Birgit Cameron, a Patagónia Provisions társalapítója. “Biztonságban érezzük magunkat, amikor azt mondjuk:” Rendben, család, menjünk el és csináljunk autótábort, vagy menjünk ki a pusztába, túrázzunk és biciklizzünk, tegyünk utakat, vagy menjünk a tengerpartra, vagy bármi más, mert ezek biztonságban érzik magukat minket. “

Ahogy Liddle fogalmaz: „Ha a pandémiára gondolok, az emberek jól érezték magukat:„ Családom vagy barátaim lehetnek, ha jól érzem magam velük, de a kertben gyülekezni fogunk. “

Chris Gayomali, Brooklyn központú GQ szerkesztő, megvette az egyik népszerű Hócsúcs Takibi grill tavaly egy REI-eladás során. “Imádom a szabadban és a tengerpartot, de a kempingfelszerelések tárolása New Yorkban nagyon nehéz, ezért elhatároztam, hogy alkalmi glamperré válok” – mondja nekem. A kicsi, összecsukható grill jó kompromisszum volt ehhez az életmódhoz – és többfunkciós. – A világjárvány idején, különösen a szép napokban, isteni áldozat volt. Csak fel tudom állítani a tetőre, szétteríthetek néhány széket, és megkérdezhetem a barátokat, hogy szabadon lóghatnak-e, és furcsa módon általában! A vajjal és sóval grillezett shishitók ezeknek a főzéseknek a csúcspontjai voltak a múlt nyáron.

Kihasználva a Takibi grill közelmúltbeli sikerét, a Snow Peak kiadta a 500 dolláros sátorszerű ponyva tavaly, amelynek célja a grill körül ülő kis csoportok védelme az eső, hó vagy szél ellen, így ezek az összejövetelek nem korlátozódnak a nyári napsütéses napokra. A külső szövet vízálló, a belső réteg pedig tűzálló textilből készül, amelyet japán tűzoltók egyenruhájában használnak. – Laposan összecsukódik; bedobhatja az autójába, kiviheti a Rockaway Beach-re. Felveheti a Hudsonba – mondja Liddle.

Az elmúlt év rengeteg olyan felszerelést hozott, amelyek tökéletesen erre a pillanatra voltak szabva a szabadtéri főzés során. Yeti bemutatta Roadie 24– egy kompakt piknikező hűtő, amely arra képes, hogy egyenes borosüvegeket elférjen benne. Tavaly nyáron a Stanley bevezette a önthető kávé rendszer Aláírásuk szerint a Hammertone Green árnyékban ez jelentős frissítést jelent mindazok számára, akik szoktak instant kávét csomagolni kempingezéshez. A REI a következő hónapokban új partnerség bejelentését tervezi egy „iparágvezető” edénygyártó céggel.

Reilly részben elismeri ennek a felszerelésnek a népszerűségét az elmúlt évtizedben a kalandos főzés és a jó étkezés körüli növekvő izgalom miatt. Nevetve idézi az olyan szavak beérkezését a kollektív tudatba, mint az „ételek”. “A COVID segítségével az emberek a szabadba viszik ezeket az ízeket” – mondja. „Tehát az ételek és italok átgondolt elkészítése – az emberek ezt bárhol értékelik, de bezárt étteremmel vagy nehéz fenntartásokkal rendelkeznek, az emberek megtalálták a módját ennek a saját teraszán vagy a tetőn, az állami parkban vagy a nemzeti parkban. park.”

Azok a régi szabadtéri márkák, amelyek évtizedeket, és néha generációkat töltöttek a komoly sportolók felszerelésének elkészítésével, már nagyon hasonlítanak az életmódmárkákra.

Egyébként az éttermi üzlet számára az, hogy ezeket az ízeket a szabadba hozza, gyakran hasonlít a kempingezéshez: asztallapos kályhák, márkás gyapjútakarók és a járdát szegélyező sátrak a szabadtéri étkeztetés új valóságához. Viszont a régi szabadtéri márkák, amelyek évtizedeket, és néha generációkat töltöttek a komoly sportolók felszerelésének elkészítésével, már nagyon hasonlítanak az életmódmárkákra. Recepteket publikálnak, és szakácsokkal dolgoznak együtt a gyártáshoz okos főző videók. Instagram oldaluk tele van ízlésesen kijelölt tábori konyhák ban ben nosztalgikus színvilág. Ezenkívül kezdik felkarolni a területtel együtt járó növekvő ügyfélkört – olyan emberek, akik nem biztos, hogy hétvégéjüket legyező horgászattal vagy edzéssel töltik egy Everest-túra céljából, de egyszerűen csak jól (és divatosan) szeretnének enni a szabadban.

Melissa Paul, a REI értékesítési menedzsere azt mondja: “Még a világjárvány előtt is fejlődtek az ügyfelek demográfiai adatai, de ez az év valóban felgyorsította ezt a tendenciát.” A REI a hagyományos hűtőkön és kétégős tábori kályhákon túl messze kiterjesztette főzési termékeit (bár ezek is egyre inkább hatékonyabb és stílusosabb). Most eladják grilleket, pizza kemencék, és minden eddiginél szélesebb változatosságú kávé felszerelés.

Cameron elmondja, hogy amikor a Patagonia Provisions 2012-ben megalakult, kétirányú megközelítés volt az új küldetés és a szabadtéri Patagónia örökségének egyensúlya. – Minden nap meg kell erősítenie magát ahhoz, hogy kimenjen a hátországba, és megcsinálja azokat a dolgokat, amelyeket meg akar tenni. Nem csak az egyik vagy a másik. Mindkét területet le akartuk fedni – mindennapi életmódot és szabadtéri életmódot. ” A vállalat emellett látja a termékek marketingjének előnyeit mind a táborozás, mind a belföldi felhasználás szempontjából. Az általuk forgalmazott konzervkagyló, makréla és szardella egyformán otthon lenne egy koktélpartin vagy egy csomagolt ebédben egy hosszú túra céljából.

Mint Liddle rámutat, a matematika egyszerű mindkét tábor ellátásában. – Ha elvenném az Egyesült Államok lakosságát, és azt mondanám: Hány ember táborozó? Nos, ott van egy százalék. Hány ember szeret kint étkezni? Sokkal nagyobb szelet van.

A Snow Peak éppen a márka első éttermének megnyitása alatt áll, Takibi, az oregoni Portland-ben, május közepén. Liddle azt mondja, hogy igyekszik elkerülni az „Epcot Center kemping verziójának” elkészítését, de Alex Kim séf ételeit és Jim Meehan koktéljait az asztal melletti tábori kályhákon és a Snow Peak által berendezett duplafalú titán bögrékben mutatják be.

Frazier szerint a szilárd étkezés és a jól elkészített koktél ígérete nem biztos, hogy rossz hely a kezdéshez, amikor megpróbálja melegíteni az embereket a táborozás ötletére. „Amint eljut néhány ilyen távoli helyre, ahová soha nem jutna el egyedül, elkezdi rájönni:„ Ó, most értem. Kijöhetek ide és boldogulhatok. A legjobb életemet teljes hassal, csodálatos oldalkocsis koktéllal élhetem, és először láthatom a csillagokat. “
Forrás


20 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok