Az adatok rendezése és szűrése az Excel programban

Avatar admin | 2021.01.15. 22 Views 0 Likes 0 Ratings

22 Views 0 Ratings Rate it

Az Excel alkalmazás ikon egy szürke háttér

Az adatok rendezése és szűrése lehetőséget nyújt a zaj átvágására, és csak a látni kívánt adatok megtalálására (és rendezésére). A Microsoft Excelnek nincs híján olyan lehetőségek, amelyek segítségével hatalmas adathalmazokat szűrhet le a szükséges adatokba.

Az adatok rendezése egy Excel táblázatban

Az Excelben kattintson a rendezni kívánt oszlop tetején lévő cellába.

Példánkban a D3 cellára kattintunk, és fizetés szerint rendezzük ezt az oszlopot.

cel d3

A szalag tetején található „Adatok” fülön kattintson a „Szűrő” elemre.

Minden oszlop tetején nyíl jelenik meg. Kattintson a rendezni kívánt oszlop nyíljára, hogy megjelenjen egy menü, amely lehetővé teszi számunkra az adatok rendezését vagy szűrését.

válogató nyíl

Az adatok rendezésének első és legkézenfekvőbb módja a legkisebbtől a legnagyobbig vagy a legnagyobbtól a legkisebbig, feltéve, hogy numerikus adatokkal rendelkezik.

Ebben az esetben a fizetéseket válogatjuk, így a legfelső lehetőségre kattintva rendezzük a legkisebbtől a legnagyobbig.

rendezés a legkisebbtől a legnagyobbig

Alkalmazhatjuk ugyanazt a rendezést a többi oszlopra, rendezés a bérlet dátuma szerint, például ha ugyanabban a menüben kiválasztjuk a „Rendezés a legrégebbről a legújabbra” opciót.

rendezés a legrégebbről a legújabbra

Ezek a rendezési lehetőségek a kor és a név oszlopokban is működnek. Rendezhetünk például a legidősebbtől a legfiatalabbig, vagy az alkalmazottak nevét ábécé sorrendbe rendezhetjük, ha ugyanarra a nyílra kattintunk, és kiválasztjuk a megfelelő lehetőséget.

rendezés a-tól z-ig

Az adatok szűrése Excelben

Az oszlop szűréséhez kattintson a „Fizetés” melletti nyílra. Ebben a példában kiszűrünk mindenkit, aki évente több mint 100 000 dollárt keres.

válogató nyíl

Mivel a listánk rövid, ezt néhány módon megtehetjük. Az első módszer, amely a példánkban remekül működik, csak az, hogy törölje minden olyan személy bejelölését, aki több mint 100 000 dollárt keres, majd nyomja meg az „OK” gombot. Ez eltávolít három bejegyzést a listánkból, és lehetővé teszi számunkra, hogy csak a megmaradtakat láthassuk (és rendezhessük).

törölje a jelölőnégyzeteket

Ennek egy másik módja is van. Kattintson még egyszer a „Fizetés” melletti nyílra.

válogató nyíl

Ezúttal a „Számszűrők” elemre kattintunk a szűrési menüben, majd a „Kevesebb mint” gombra.

szám kevesebb, mint

Itt szűrhetjük is eredményeinket, eltávolítva azokat, akik évente több mint 100 000 dollárt keresnek. De ez a módszer sokkal jobban működik nagy adathalmazok esetén, ahol sok kézi kattintással kell elvégeznie a bejegyzések eltávolítását. A „kevesebb, mint” feliratú legördülő menü jobb oldalán írja be a „100 000” értéket (vagy bármelyik használni kívánt ábrát), majd nyomja meg az „OK” gombot.

100 000 rendben

Ezt a szűrőt számos más okból is használhatjuk. Például kiszűrhetjük az összes átlag feletti fizetést, ha ugyanabban a menüben az „Átlag alatt” gombra kattintunk (Számszűrők> Átlag alatti).

szűrő az átlag alatt

Kombinálhatjuk a szűrőket is. Itt minden olyan fizetést megtalálunk, amely nagyobb, mint 60 000 USD, de kevesebb, mint 120 000 USD. Először az első legördülő mezőben kiválasztjuk a „nagyobb, mint” értéket.

szűrő nagyobb, mint

Az előző alatti legördülő menüben válassza a „kevesebb, mint” lehetőséget.

kevesebb, mint

A „nagyobb, mint” mellett 60 000 dollárt teszünk be.

60 000 rendben

A „kevesebb, mint” mellé adjon 120 000 dollárt.

120 000

Kattintson az „OK” gombra az adatok szűréséhez, és csak 60 000 USD-nél nagyobb és 120 000 USD-nél alacsonyabb fizetések maradnak.

nyomja meg az OK gombot

Hogyan szűrhetünk adatokat egyszerre több oszlopból

Ebben a példában a felvétel dátuma és a fizetés alapján fogunk szűrni. Kifejezetten azokat a személyeket fogjuk keresni, akiket 2013 után vettek fel, és akiknek fizetése kevesebb, mint 70 000 USD évente.

Kattintson a „Fizetés” melletti nyílra, hogy kiszűrje azokat, akik évi 70 000 dollárt vagy annál többet keresnek.

válogató nyíl

Kattintson a „Számszűrők”, majd a „Kevesebb mint” gombra.

szám kevesebb, mint

Írja be a „kevesebb, mint” mellé a „70 000” szót, majd nyomja meg az „OK” gombot.

70 000

Ezután szűrni fogjuk az egyes alkalmazottak felvételének dátumát, kivéve a 2013 után felvetteket. A kezdéshez kattintson a „Felvétel dátuma” melletti nyílra, majd válassza a „Dátumszűrők”, majd az „Utána” lehetőséget.

dátumszűrő után

Írja be a „2013” ​​szót a „is after” jobb oldali mezőbe, majd nyomja meg az „OK” gombot. Ez csak azoknál az alkalmazottaknál marad, akik évente kevesebb mint 70 000 dollárt keresnek, és akiket 2014-ben vagy később vettek fel.

2013-as sajtó ok

Az Excel számos hatékony szűrési lehetőséggel rendelkezik, és mindegyik olyan testreszabható, amennyire szüksége lenne. Kis képzelőerővel hatalmas adatállományokat szűrhet le, csak a fontos információkra.
Source link


22 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok