A párásító tisztítása és fertőtlenítése

Avatar Gadam | 2021.01.02. 1346 Views 0 Likes 0 Ratings

1346 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Illusztráció a párásító tisztításához és fertőtlenítéséhez című cikkhez, mert az valószínűleg ott van

Fénykép: BOKEH KÉSZLET (Shutterstock)

A párásító készülékek télen kényelmesebbé tehetik a légzést és az alvást, ami enyhe ködöt enged mindenben segíteni száraz orrmelléküregek és véres orr a megrepedezett ajkakon és bőrön. De ha nem tisztítja rendszeresen a párásítóját, az penészeket vagy baktériumokat szaporíthat, és rosszabbul érezheti magát – különösen, ha Önnek (vagy a háztartásában élő személynek) asztma vagy allergiája van.

Valójában a piszkos párásítók még akkor is megbetegíthetik az embereket, ha nincs asztmájuk vagy allergiájuk. Ez azért van, mert a baktériumokkal és / vagy penészekkel szennyezett levegő belélegzése influenzaszerű tüneteket vagy akár tüdőfertőzéseket okozhat, a Mayo Klinika szerint. Itt kell megtudnia a párásító tisztításáról és fertőtlenítéséről, hogy minden előnyét kihasználhassa durva dolgok nélkül.

Párásítók típusai

Noha néhány otthon központi fűtő- és hűtőrendszerbe épített párásítóval rendelkezik, a párásítók, amelyekre itt fogunk összpontosítani, azok a hordozható készülékek, amelyeket a drogériában kaphat. Vannak ezeknek többféle típusa, beleértve az elpárologtató párásítókat (amelyek nedves kanócszűrőn fújják a levegőt), a párás párásítókat (amelyek villamos energiát használnak a gőz előállításához, amely lehűl a gép elhagyása előtt) és a hűvös párás párásítókat (amelyek szobahőmérsékletű vizet bocsátanak ki). A Mayo Klinika szerint párologtatók és gőzpárologtatók kevésbé valószínű, hogy felszabadítja a levegőben lévő allergéneket mint a hűvös párás párásítók.

Hogyan tisztítsuk meg a párásítót

Először ellenőrizze, hogy a párásítóhoz mellékelt-e valamilyen konkrét kezelési és / vagy tisztítási utasítást, amelyet be kell tartania. Ha nem, használja ezt a módszert – amelyet a csapat tesztelt a Jobb otthonok és kertek:

Kellékek

  • Fehér desztillált ecet
  • Puha sörtés kefe vagy fogkefe
  • Folyékony klór fehérítő
  • Víz

1. lépés: Szedje szét a párásítót

Húzza ki a csatlakozódugót, ürítse ki a víztartályt, és vegye le az eltávolítható részeket (beleértve a légszűrőt is, ha van ilyen).

2. lépés: Tisztítsa meg

Per Jobb otthonok és kertek:

Öntsön annyi fehér ecetet a párásító tartályba, hogy ellepje azokat a területeket, amelyek leggyakrabban vízzel érintkeznek. A párásító méretétől (és a tisztítások közötti időtartamtól függően) választhatja azt is, hogy az ecetet meleg vízzel hígítja-e kevésbé koncentrált tisztítószerhez. Helyezzen kisebb darabokat, például a tartály kupakját egy nagy, ecettel töltött tartályba, hogy beázzon. Várjon legalább 20 percet, hogy az ecet lebontsa a vízkőképződést.

Ezt követően ürítse ki a párásítót, és puha sörtés kefével (a fogkefe működik!) Távolítsa el a maradványokat.

3. lépés: Fertőtlenítse

Keverjen össze 1 teáskanál folyékony klór fehérítőt 1 liter hideg vízzel, és töltse fel körülbelül félig a párásító tartályát. Forgassa körbe az oldatot, hogy bevonja a belsejét, majd hagyja állni 20 percig. Ennek meg kell ölnie az elhúzódó baktériumokat.

4. lépés: Öblítse le és szárítsa meg

Többször öblítse le a párásító minden egyes darabját folyó víz alatt, amíg már nem érzi a fehérítő szagát. Ezután hagyja megszáradni az alkatrészeket, mielőtt visszahelyezné a párásítót.

Tisztítsa meg párásítóját legalább hetente egyszer használat közben, majd egyszer (alaposan), mielőtt eltenné a szezonra.

[ad_2]
Source link


1346 Views 0 Ratings Rate it