A penész és a penész közötti különbség és hogyan lehet mindkettőtől megszabadulni

Avatar admin | 2021.06.18. 16 Views 0 Likes 0 Ratings

16 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a penész és a lisztharmat közötti különbség, valamint a kettő megszabadulása című cikkhez

Fénykép: Rattiya Thongdumhyu (Shutterstock)

Az a zöld cucc, amely a régi kenyéren nő – ez penész, nem? Mi a helyzet az alagsor nedves részeinek fekete bevonatával? Melyiknek van ez a dohos szaga? Alapvetően: mi a különbség a penész és a penész között? Michael Rubino, ennek szerzője pontosan ez A penészgyógyász: Szakértői útmutató a penészeltávolításról, címzett a mindbodygreen legújabb cikkében. Itt van, amit tudni kell.

Mi a különbség a penész és a penész között?

Röviden: a penész egyfajta penész. Per Rubino:

A penészgombák minden méretben, formában, textúrában és színben megtalálhatók, míg a penészre általában fehér vagy szürke porgomba jellemző.

Amikor „penészt” lát, akkor valószínűleg egy olyan penészt lát, amely az Ascomycota részlegben található, amely általában világosabb színű és porszerűbb.

Melyik az a típus, amely káros az egészségére?

Ez az Aspergillus lenne – egyfajta penész, amelyre allergiás lehet néhány ember, és megbetegedhet. Rubino azt mondja, hogy az Aspergillus „általában fehér / szürke, porszerű anyagnak tűnik, és illeszkedik a„ penész ”vödöréhez.” Azt folytatja, hogy elmagyarázza, hol található:

Ez egy gyakori, de potenciálisan káros penész, amelyet gyakran a kármentesítő iparban látunk az egész otthonban – főleg az ablakokon, a környező kereteken és a küszöbökön; a kifelé vezető ajtókon és kereteken; fürdőszőnyegek alatt; zuhanyfüggönyön, gyakran a bélés és a függöny között; és a fürdőszoba habarcsán vagy tömítésén.

Hogyan lehet megszabadulni a penésztől és a penésztől

Még akkor is bizonytalan, hogy penészes vagy más típusú penészről van-e szó, ez nem valami, amit otthonában szeretne. Most az a kérdés, hogy megpróbálja-e maga kitisztítani, vagy alkalmaz egy szakembert.

Ha a penész rendszeresen megjelenik otthonában – mondjuk a fürdőszobában -, Rubino szerint jó esély van más helyiségekben is. Ebben az esetben azt javasolja, hogy szerezzen be engedéllyel rendelkező penészellenőrt egy pillantásra, a károk felmérésére és egy terv kidolgozására.

Ami önmaga megtisztítását illeti, attól függ, hogy mit kell tennie a felületen, ahol a penész nő. Íme Rubino tanácsai:

Kemény, nem poros felületek

Ha egyszeri penészt észlel olyan kemény, nem poros felületeken, mint a fém vagy az üveg, egyszerűen megszórhatja egy penészlemosóval (Ezt ajánlom), és törölje le a területet mikroszálas kendővel. Mivel ezek a területek el vannak zárva, a penész gyökereinek (hifáinak) nem lesz esélyük beléjük nőni, ezért a gyors tisztításnak gondoskodnia kell a dolgokról. Mindig feltétlenül dobja el a mikroszálas törölközőt, ha végzett. Igen, ne mossa; dobd el!

Félporózus felületek

Ha olyan penészeket észlel a penészen, amelyek félig porózusak, mint például a keményfa, előfordulhat, hogy a felületet le kell csiszolnia, hogy teljes mértékben eltávolítsa a penész gyökérszerkezetét. Ellenkező esetben fennáll annak a veszélye, hogy könnyen visszanő. (Gondoljon a penészre, mint gyomra: Ha csak eltávolítja a szárat, az tovább nő. A gyökerektől is meg kell szabadulnia.)

Textil

A textíliák lisztharmatának két lehetősége van: Vagy tisztítsa meg őket egy textiltisztítóval, amely eltávolíthatja a penészt (ezt ajánlom) vagy cserélje ki őket.


Forrás link


16 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok