A Sony PS5 VR vezérlői egész világot adnak a kezedbe – Áttekintés a Geekről

Avatar admin | 2021.03.18. 14 Views 0 Likes 0 Ratings

14 Views 0 Ratings Rate it

A Sony PS5 VR vezérlői.
Sony

Lehet, hogy akkora, mint Hulk kesztyű, de a Sony ígéri a közelgő PS5 VR vezérlők magával ragadóbb, „zsigeribb” játékélményt nyújt, mint a tipikus VR távirányítók. Hitelfelvételi funkciók, mint haptikus visszacsatolás és adaptív triggerek az új DualSense vezérlőből a PS5 VR vezérlő előnyhöz juttathatja a Sony-t a Facebook megfizethető Oculus Quest-jével szemben.

A Sony nemrégiben bejelentette, hogy tervez egy új bevezetését PS5 VR headset fejlett ergonómiával és új, magával ragadó funkciókkal. Úgy tűnik, hogy ezeknek a magával ragadó funkcióknak a nagy része az új VR-vezérlőkben rejlik, és bár nem tűnnek túl ergonómikusnak, a Sony szerint a következő VR-vezérlők kényelmesen használhatók, és bármilyen méretű kézhez illenek.

Íme a PS5 VR vezérlő kiemelkedő jellemzői:

  • Gomb kiválasztása: Mindkét vezérlő tartalmaz egy analóg botot, két műveletgombot (háromszög, négyzet, kereszt, kör), egy „markolat” gombot (L1 és R1) és egy „ravaszt” gombot (L2 és R2). A bal vezérlő tartalmaz egy „létrehozás” gombot, míg a jobb oldali vezérlő egy „opciók” gombbal rendelkezik.
  • Adaptív triggerek: A PS5 DualSense vezérlőhöz hasonlóan a VR vezérlőnek is vannak adaptív L és R triggerjei, amelyek nyomás alatt feszültséget adhatnak, attól függően, hogy milyen játékot játszunk. Az adaptív ravaszok utánozhatják a fegyver ravaszának feszültségét, vagy az ellenállást, amikor egy autó gázpedálját padlóig nyomják.
  • Haptikus visszajelzés: A Sony a DualSense vezérlő fejlett haptikus visszacsatolási motorjait is továbbítja VR vezérlőihez. Árnyalt haptikus visszacsatolással a vezérlő képes utánozni a hasonló érzéseket kopogni a fémen vagy siklani a jégen.
  • Ujjérzékelés: A PS5 VR vezérlő képes érzékelni az ujjainak elhelyezkedését, lehetővé téve a „természetes kézmozdulatok” elvégzését a gombok megnyomása nélkül. Feltehetően az ujjérintés-érzékelés lehetővé tenné, hogy olyan dolgokat hajtson végre, mint az online integetés a barátokkal, vagy a „ne lőjön” helyzetben tartsa a kezét.
  • Követés: A vezérlőn lévő „nyomkövető gyűrű” lehetővé teszi, hogy vezeték nélkül csatlakozzon a PS5 VR headsethez. Talán ez a gyűrű az oka annak, hogy az irányítók a kosárlabda méretének tűnnek.

A Sony szerint az új VR vezérlő prototípusai „hamarosan a fejlesztők kezébe kerülnek”, bár a tényleges megjelenési dátumról nincs szó. Korai részletek A Sony PS5 VR fejhallgatója kiderül, hogy valószínűleg csak 2022-ben fog megjelenni.

Forrás: Sony
Source link


14 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok