Hogyan lehet szőlőt termeszteni a Pergolán

Avatar admin | 2021.07.08. 32 Views 0 Likes 0 Ratings

32 Views 0 Ratings Rate it

Kép a szőlőtermesztéshez a Pergolán című cikkhez

Fénykép: AleksNT (Shutterstock)

A kültéri hely bónusz bárhol lakik, különösen, ha van helye szabadtéri ülések kialakítására. Olyan szerkezetek, mint a pergola védelmet nyújt a nap ellen, és kölcsönöz egy bizonyos stílust az udvarodnak – de ezek mindkettőből többet hozhatnak, ha kúszó szőlővel borítod őket.

Ezek a magas, gyakran fa szerkezetek általában tartalmaznak léceket a tetején, amelyek árnyékokat hoznak létre alul, de gyakran minimális árnyékot. A szőlőültetvények ültetése és növekedésének ösztönzése, hogy ellepje őket, egy élő előtetőt hoz létre, amely a napsütéses nyári napokon természetesebbé és kellemesebbé teszi terét. Ha ez álmodnak tűnik, íme a legjobban működő növényekre vonatkozó javaslatok, valamint néhány tipp az induláshoz.

Milyen szőlő nő a pergoláján

Azt szeretné, ha a pergoláját borító növények erősek, könnyen ápolhatók, elég levelesek lennének ahhoz, hogy megfelelő árnyékot teremtsenek, és vonzóak legyenek a szem számára. Boston borostyán, a gyorsan növő borostyán nagy juharszerű levelekkel jó választás árnyéktakaró létrehozására. Ez a borostyán rugalmas, teli napsütésben és részben árnyékos területeken egyaránt virágzik. Önmászóak, kis korongokat alkotnak, amelyek növekedésükkor tapadnak a felületekhez.

Egy másik gyorsan növekvő, még nagyobb árnyékot adó szőlő a Virginiai kúszónövény. Ez a szívós növény képes gyakorlatilag bármilyen talajban és éghajlaton nőnek és kevés gondot igényel. Az erőteljes borostyánnak zöld levelei vannak, amelyek elterjednek a pergolákon, nyáron bőséges árnyékot biztosítanak, és ősszel élénk pirosra váltanak.

Ha szeretne még egy kis színt az udvarára, Kínai jázmin teljes lefedettséget biztosít és szép virágokkal virágzik. Ezek a hegymászó növények örökzöldek, így egész évben kitartanak és elég gyorsan növekednek. A virágok fehérek és rózsaszínűek, kellemes illatúak.

Vagy takarja be virágokkal a pergoláját

Ha azt szeretné, hogy még több szépséget hozzon az űrbe, ültethet mászó rózsákat. Szőlőjük erős, és sokféle virágzást hoznak létre. Szükségük van egy kis segítségre a mászáshoz, ezért rácsuk vagy rácsot, amire rá lehet reteszelni segít kitölteni a pergoláját.

Klemátisz a rózsákhoz hasonló virágok másznak. Egy kis segítséggel felnőhetnek és a te pergolád felett is. A szőlő különféle lilákban, rózsaszínűekben és fehérekben termeszt virágot, és annyi levél, amely árnyékolja a napsütést. Ezek a növények évelők, virágzásukhoz néhány növekedési ciklus szükséges, de érdemes várni rá.

Mit nem ültetni a pergolájára

Növények, amiket akarsz vigyázzon az angol borostyánra és a wisteriára. Mindkét szőlőnövény meglehetősen agresszíven növekszik, és valójában széthúzhatja a szerkezeteket, és akadályozhatja más növények növekedését. Ha mégis ezeket a növényi lehetőségeket választja, monitorozásra és nagy metszésre lesz szükség. Erősségén és erőteljes növekedésén kívül a wisteria mérgező a háziállatok számára is, ezért a kedvtelésből tartott állatok szerelmesei biztonságosabb alternatívát válasszanak.

Hogyan lehet ösztönözni a hegymászó növények növekedését

Az organikus lombkorona növekedéséhez fel kell mérnie a a kiválasztott növény típusa, valamint a talaj típusa és az éghajlat. Először is vegye figyelembe a talaj savasságát és a szőlő nedvességtartalmát. Az olyan növények, mint a klematisz, nedves lúgos környezetben fejlődnek, így ha ez a választott szőlő, ennek megfelelően készítse elő a talaját.

A hegymászó növények is szükségük van valamilyen képzésre, beleértve a metszést, hajlítást és kötést, hogy ösztönözze őket a kívánt terület eltakarására. Miután a talaj megkötött, ültesse szőlőjét a pergola tövébe. Amint a növény elég magasan kezd kihajtani, hogy elérje a pergolaoszlopot, tekerje indáit az oszlop köré. Azoknál a növényeknél, amelyekhez valamivel több segítségre van szükség, puha kerti nyakkendőket használhat rögzítse a növényt az oszlophoz. A háló használata segíthet a hajtások helyes irányba vezetésében, és ismét a rácsok segíthetik a növények növekedésének irányítását, például a rózsák mászását. Amint a szőlő eléri a pergola tetejét, nehéz elérni, hogy vízszintesen a megfelelő irányban terjeszkedjenek, ezért el kell kezdenie kötözni őket a pergolán, hogy megfelelően rögzüljenek.

Háztartási tanácsadó webhely HomeSteady azt javasolja, hogy a hegymászó növényeket nyírja le tavasszal, hogy ösztönözze a teljesebb növekedést, és segítse irányítani azok fedettségét és alakját, remélve, hogy egy árnyékos nyárra helyezheti magát a szabadban.


Forrás link


32 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok