A Stadia Game Studio halott, a Stadia Game Streaming él (egyelőre) – Review Geek

Avatar admin | 2021.02.02. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

A Stadia logó több játékcím előtt.
Google

A Stadia, a Google-projekt, amely konzol nélkül közvetíti a játékokat otthonába, ma jelentős csapást mért. A cég bejelentette, hogy bezárja a Stadia játékfejlesztő stúdióit, ami azt jelenti, hogy a Stadiának nem lesz folyamatos exkluzív játékai. Maga a Stadia is ragaszkodni fog, de nagy exkluzivitások nélkül nehezebb eladni – kérdezze meg a Microsoftot.

Végül is a játék-ökoszisztéma sikere gyakran az értékesítést növelő exkluzív játékokon múlik. Többek között ezért nyerte meg a PlayStation az utolsó konzolháborút. A Microsoft Xbox One-jával rengeteg egység fogyott, de a Sony PS4-esével sokkal többet.

A játék fejlesztése azonban évekig tartó munkát és sok pénzt igényel. Az alagút végén pedig a játék még mindig nem biztos, hogy jó. Ha CyberPunk 2077 minden leckét megtanított nekünk, a játékfejlesztők azok gyakran túl ambiciózus, ami a teljesítés elmulasztásához vezethet. A fejlesztők felépülhetnek, lásd Senki ége és más példák, de ez végül több időt és pénzt igényel.

A mai nyilatkozatában a Google azt mondta, hogy ezeket az erőforrásokat a Stadia szolgáltatás kiépítéséhez fordítja:

Tekintettel arra, hogy a Stadia bevált technológiájára építünk, valamint üzleti partnerkapcsolataink elmélyítésére összpontosítunk, úgy döntöttünk, hogy nem fogunk tovább fektetni az SG&E belső fejlesztői csapatunk exkluzív tartalmának eljuttatásába, a közeljövőben tervezett játékokon túl.

A Stadia Games and Entertainment a „közeljövőben tervezett játékok” befejezése után megszűnik. Nem szabad arra számítania, hogy 2021 után új Stadia-exkluzívakat lát. A Google nemcsak a továbbiakban kínálja a Stadia Pro-t a fogyasztóknak, hanem azt is elmondja, hogy külső fejlesztőkkel is együttműködik majd, hogy a játékok bekerüljenek a Stadiába.

Hogy a Google sikerül-e vagy sem, az még kiderül. Eddig nem akasztotta meg a leszállást, és a Microsoft már kínálja a saját felhő streaming szolgáltatását, exkluzív játékokkal, ingyenes kiegészítőként Game Pass Ultimate. Ez többe kerül, mint a Stadia Pro, de ingyenes Xbox és PC játékokkal, an EA Play előfizetés, és az Xbox Gold összes előnye. De ha elégedett a Stadia választékával, akkor némi pénz megtakarítása lehet a helyes út – legalábbis egyelőre.
Source link


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok