A Stadiának szüksége volt egy „Gyilkos alkalmazás” játékra – most valószínűleg soha nem kap ilyet – Review Geek

Avatar admin | 2021.02.02. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

Stadia játékvezérlő
Google

Tegnap a Google bejelentette, hogy van a Stadia Games and Entertainment leállítása, a házon belüli kiadó és fejlesztő, amelyet azért hozott létre, hogy első fél játékokat juttasson el a Stadiába. A bejegyzésben azt mondta, hogy befektetését a Stadia platformjára és technológiájára összpontosítja, nem pedig az eredeti tartalomra. Egy-két mondattal később azt írták, hogy Jade Raymond is elhagyja a magas rangú alkalmazást.

Ez nagy csapás a Stadiának, mint platformnak. A Stadia nem rendelkezett exkluzív tartalommal, és kifejezetten olyan tartalommal, amely egyedülállóan használta felhőalapú technológiáját első évének egyik legnagyobb csalódása. A Google lényegében lemond saját játékainak elkészítéséről, vagy akár egyedi játékokat szerezhet más fejlesztőktől, nem jelent jót.

Mit tehetett volna a Stadia másképp? Mi a titkos szósz, amire szüksége volt az indulás és az azt követő év szögezéséhez? Ez egy olyan kérdés, amely elkerülhetetlenül arrogáns 20-20 utólagos helyzetet teremt, és hétfő reggeli hátvédet játszik egy több milliárd dolláros társaságnál.

Tehát igen, menjünk előre, és tegyük ezt!

Munka a Valve sablonjából

Az biztos, hogy nagyjából lehetetlen lett volna egy úttörő AAA címet kihúzni csupán egy-két év fejlesztés alatt a Stadiának. Két év nagyjából annyi időbe telik, hogy egy olyan vállalat, mint az EA vagy az Ubisoft, nagy sikerű játékot készítsen, és ez több évtizedes tapasztalattal rendelkezik, és általában franchise, motor és alapvető játékterv indul. Valami teljesen eredeti mondjuk a Horizon Zero Dawn vagy a Halo (ember, öreg vagyok!), legalább négy-hat évre lenne szükségük.

Tehát a Stadia soha nem kapott hatalmas címet, amely megtörte a játék formáját, legalábbis nem a belső stúdiójából. Korlátaik ismeretében talán megpróbál egy rövidebb, zártabb élményre összpontosítani – ami kihasználja mindazt az elosztott felhőerőt, amelyet a Game Developers Conference konferencián mutattak be, anélkül, hogy egy modern AAA kasszasiker terjedt volna el, 100 000 000 dollár.

képernyőkép a Portaltól
Szelep

Itt van egy sablon, amelyet követni kell, még akkor is, ha nem akar az indie játékokra koncentrálni. 2007-ben a Valve megjelent Portál, egy rövid kis kirakós játék, amely főleg egy meglévő játékra és fizika motorra épül. Ez egy csomag volt a Narancssárga dobozban, amelynek állítólag egy új Half-Life epizódot kellett volna kiemelni. Helyette, Team Fortress 2 és Portál befolyásolta a többjátékos, illetve az egyjátékos játéktervét a következő évtizedben.

Portál itt különösen releváns példa, mert ez még csak Valve játék sem. Portál a pszeudo folytatása Narbacular Csepp, egy indie játék, ahol egyedülálló teleport szerelője először debütált. A Valve felbérelte a freeware játékot készítő diákcsapatot, rengeteg pénzt és tehetséget dobott rájuk, és kevesebb mint két év alatt úttörő, általánosan kedvelt klasszikussá vált.

Adja hozzá a Stadia titkos mártását

Tegyük fel tehát, hogy a Google elegendő pénzt dobhatott volna ahhoz, hogy saját játéktervezési csapata a Stadia játékainál dolgozzon. Mivel felvette Raymondot, az EA és az Ubisoft megafranchise-jainak sztárproducerét, minden bizonnyal megvolt a lehetőség. A Stadia olyan fejlesztőknek kedveskedett, mint a Tequila Works, amelyek hasonló indie slágereket készítettek A Szexi Brutale. Talán egy koncentrált, rövid projektet próbált létrehozni, amely felgyújtja a világot.

De ez csak egy összetevőre lenne szüksége. Portál klasszikus, de az akkoriban meglehetősen hagyományos technológiára épült. Forradalmi ötlete volt, és elég jól ismert eszközökkel valósította meg: a Source Engine-kel, amelyet egyes projektek még ma is használnak.

Stadia előadás a Game Developers konferencián
Google

Ez nem vágta volna el a mustárt a Stadiánál, amely a játékközeg teljesen új megközelítésével próbálta (és megpróbálja) eladni a játékosokat. Ennek a hipotetikus gyilkos alkalmazásnak meg kell mutatnia a Stadia néhány gee-whiz képességét, amelyeket a Google bemutatott a 2019. évi GDC-n … és amelyek még mindig szivárognak a tényleges játékokban.

Többjátékos játék, több ezer emberrel a térképen. Olyan vezetési játék, amely lehetővé teszi más játékosok számára, hogy akadályokat dobjanak a YouTube-ról. Egy platformer, amely nem engedi átugrani a Google keresési javaslatait, miközben a felhasználók valós időben gépelik őket. Valami ez tette a Stadia-t nemcsak a már ismert játékokba, amelyeket a képernyő mellett egy nagy régi doboz nélkül szállítottak. Dylan Cuthbert, a Nintendo veteránja és a Q-Games alapítója elmondta, hogy a fejlesztő „valaha volt legnagyobb játékán” dolgozik, a Stadia State Share funkciójával.

Stadia-előadás a Game Developers Conference-en: állami részvény
Google

A Google nem készítette el ezt a játékot. De árulkodó, hogy a vállalat megduplázza a Stadia mögött rejlő technológiát, nem pedig magukat a játékokat. Ez egy mérnöki központú irány, de nem játszik jól a játékosokkal. Erről tanúskodik az a tény, hogy a Nintendo mindenkinél több konzolt árul, alapvetően egy felöntött (és meglehetősen régi!) Okostelefon chip segítségével.

Szinte lehetetlen kérdés

Itt jön elő az arrogancia. Igen, könnyű visszatekinteni a Stadia gyenge teljesítményének és a kreatív ambíciók elkeserítő lezárásának egy évére, és elmondani a Google-nak, hogy mit kellene megtette. – Készíteniük kellett volna Portál, de jobb ”elég sznob mondani: Teljesen betöltöm Hindsight kapitány szerepét.

Nem tudom, mi lehetett a Stadia gyilkos alkalmazása. Lehet, hogy a Google által alkalmazott emberek éppen ezen dolgoztak, de idő, tehetség híján, vagy egyszerűen a fenti pontok megvalósításának hiányában nem tudták megvalósítani. Ebben nincs szégyen: ha választ kapnék az itt felvetett kérdésekre, a Google varázslatos álomgyárában dolgoznék, ahelyett, hogy technikai szakértőket játszanék.

Érdemes kiemelni, hogy a Google nem az egyetlen nemzetközi technikai titán, amely küzd a játéktér behatolásával. Az Amazon évek óta próbál saját játékstúdiót készíteni, néhány nagy számlával és kevés sikerrel. Kiderült, hogy az infrastruktúra és a logisztika megvalósításához szokott vállalatok nem képesek olyan területekre elfordulni, amelyek kisebb-nagyobb mértékben kreatív természetűek.

Ezt hátrafelé nézni szórakoztató, de nem különösebben hasznos. Mit jelent a Google a Stadia iránti kreatív ambíciójának leállítása a játékosok számára? Ez azt jelenti, hogy a belátható jövőben a Stadia ugyanazokat a játékokat kapja, mint minden más platform – és ezekből is sokkal kevesebbet. Cyberpunk 2077 volt amilyen közel volt Stadia tavaly egy gyilkos alkalmazáshoz, és sziklás indítása azt jelentette, hogy még ennek sem volt olyan hatása, amire a Stadiának valóban szüksége volt.

Cyberpunk 2077 promóciós kép
A Cyberpunk 2077 volt a legjobb példa a Stadia tavalyi előnyeire a játékosok számára. Cd Projekt Red

Feltételezik, hogy a Google a Stadia technológiájára összpontosít annak érdekében, hogy ezt kibontakoztassa. Az EA-nak és a Ubisoft-nak tetszhet egy plug-and-play rendszer, amellyel a játék streaming-jét hozzá lehet adni azokhoz az előfizetési tervekhez, amelyeket már korábban is kísértek, és számos fejlesztő A streaming technológia segítségével nagy teljesítményű grafikát hozhat a Switchbe. Ha a Google nem gondolt rá, az Amazon minden bizonnyal: Luna könnyű lenne B2B szolgáltatásként eladni más játékkiadóknak.

Időközben a Stadia rajongói alig tudnak segíteni, de a platform előfutáraként tekintenek a Stadia Games and Entertainment bezárására. A hozzászólók a bejelentés napjától attól tartottak, hogy a csillagoknál kevesebb teljesítmény a Stadiát elhagyott projektek és platformok Google-temetőjéhez fogja ítélni. Ezek a félelmek nem múlnak el hamarosan.
Source link


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok