A szakácskönyv mindenevő előzetesen bemutatja az ősz legjobbjait

Avatar admin | 2021.08.30. 9 Views 0 Likes 0 Ratings

9 Views 0 Ratings Rate it

„Nem vagyok babonás, de nem hagyom ott, ha nem a lábak az elsők” – mondja Celia Sack, aki megnyitotta rendkívül gondozott és alapvető ritka és új könyvesboltját, a San Francisco -t Mindenevő könyvek az ételről, 2008 -ban, az antikvár könyvvilágban eltöltött évek után. Sack sok szerencsének írja le a Noe Valley boltot, amely egy 1900 körüli, egykori hentesboltban volt elhelyezve, „az eredeti skálával és a vörösfával bélelt bejárati hűtővel”. És az elmúlt egy évben, miközben a világ átvészelte a globális világjárványt és annak különböző következményeit, Sack szerencsésnek érezte magát. A könyvek értékesítése 2020 -ban fellendült, és 2021 -ben is erősek maradnak, mivel az olvasók támogatják a helyi független könyvkereskedőket, hogy kielégítsék étvágyukat a szakácskönyvek iránt minden formában.

Nemrég kerültem kapcsolatba Sack -kel, akivel találkoztam miközben könyvtúrán voltunk barátommal és társszerzőmmel, Deuki Hongkal és évek óta tudnak beszélni a ritka szakácskönyvek iránti szenvedélyéről, valamint az újabb címekről, amelyek a forgalmas őszi szezonban kerülnek a polcokra. Szerettem volna tudni a szakácskönyveiről, és arról, hogy a házi szakácsok még mindig meg akarják őrülni a kovászt.

Milyen volt az üzlete az elmúlt hónapokban, és általában?
Tudod, elég jól sikerült. Valójában jobban teljesítettünk 2020 -ban, mint a legtöbb évben, mert nagyon sok embernek kellett főznie – akár azért, hogy megtanuljon főzni, akár új inspirációt szerezzen. És elkezdtük rakni minden online könyvünk. Korábban nálunk csak az antikváriumok voltak és az import, olyan dolgok, amiket nem tudtál beszerezni az Amazon -on – mindig azt hittem, hogy ha valaki zavarni fog az interneten, akkor a lehető legolcsóbb módon vásárolja meg, mert nem kap tőlem különösebb kurátort vagy bármi. De teljesen tévedtem – az emberek nagyon -nagyon támogattak minket, ami csodálatos volt, és azt hiszem, ez sok könyvesbolttal történt az országban.

Mit szólnál a vásárlási szokások megváltoztatásához? Beszéltem Matt Sartwell -lel a Kitchen Arts & Letters -nél valamint Ken Concepcion és Michelle Mungcal itt: Jelenleg szolgál, és néhány gondolatot adtak nekem a járványról, amely egyedi módon összekapcsolja az olvasókat a szakácskönyvekkel. Mit látsz?
Ez vicces; voltak ezek az igazán intenzív szakaszok. Amikor a járvány először elkezdődött, mindenki őrülten vásárolt kenyérkönyveket, és minden kiadóból kifogytak a példányok – sok ezek közül valamivel régebbi címek voltak. Így a raktárak megsemmisültek, majd Kína nem tudta nagyon gyorsan utánpótolni őket, így őrült volt; mindezeket a megrendeléseket kenyérsütő könyvekhez kapta. És akkor hirtelen csak meghalt. Hat hét múlva érezhette, hogy az emberek így szólnak: „Bassza meg ezt. Nem sütök kenyeret, ez nevetséges! ” [Laughs.] Tehát megvolt ez a hatalmas hátsó kenyérkönyv.

És akkor ugyanez történt George Floyd meggyilkolásával. Ez a mozgalom elindult, és mindenki vásárolt könyveket az afroamerikai főzésről, és afroamerikai szerzők által, és ez igazán izgalmas volt, és bárcsak elmondhatnánk, hogy ez a tendencia folytatódott, de nem. Az is meghalt. Nem mintha ezek a könyvek nem kerülnének eladásra, de nem minden más előtt járnak, mint korábban, ami izgalmas időszak volt. Így most az emberek sok könyvet vásárolnak a kényelmi ételekről; tényleg – úgy értem, volt bennem ez a nagyszerű keverék, akik nagyon -nagyon meg akarták tanulni a főzést, aztán olyanok, akik bővíteni akarták a repertoárjukat.

Melyik az a könyv, amit azonnal ajánl?
Nos, valójában kettő van. Az egyik nem annyira meglepő; ez az Julia Turshené Kis győzelmek. Ez egy fantasztikus könyv, mert a receptek minden címe nagyon egyszerű. Mindig két szó, tudod? Mint például a „kukoricaleves” vagy „kimchi rizs” vagy „patatas bravas”. Tehát nagyon egyszerű lesz megközelíteni, ami szerintem nagy része a dolognak, amikor az emberek kinyitnak valamit, és megijednek a címtől. És neki van a recept legegyszerűbb változata, majd ezekre variál. A másik egy idősebb, és ezt hívják Konyha Egyszerű írta: James Peterson. És ez tényleg az. Olyan, mint a burgonyapüré elkészítése. Hogyan kell sütni egy steaket. Hogyan forraljunk vizet alapvetően tésztához. [Laughs.] Ez a legegyszerűbb dolog, amit csak el tud képzelni, és meglepően kevés ilyen könyv létezik. Elképesztő, hogy sokan azt mondják, hogy „egyszerű”, „gyors” vagy „könnyű”, és te kinyitod, és az első recept olyasmi, amit soha senki nem fog főzni. Míg ez elárulja, hogyan kell elkészíteni ezt a Caesar salátaöntetet, hogyan kell felöltözni, vagy hogyan lehet vinaigrette -t ​​készíteni és egy nagyon egyszerű salátára tenni.

Szeretem. Ez annyira megfogalmazott arról, hogy a könyvek valójában hogyan oldhatják fel az otthoni főzést. Ez nyilvánvalóan nagy kihívás.
Ez! Mivel a főzés egyike azoknak a dolgoknak, amelyeket minél több munkával fektet be a kezelőfelületre, annál kevesebbet kell tennie a főzés során. Úgy értem, mindig azt mondom, hogy sokkal fontosabb megjegyezni a technikát, mint magukat a recepteket. Ha már tudod, hogyan kell dinsztelni – ez olyan kinyilatkoztatás volt számomra, amikor megtanultam, hogy minden párolási recept kezdete ugyanaz. Azt mondtam: „Ó! Tehát alapvetően csak egy fehérjére, egy zöldségre vagy gyümölcsre és egy folyadékra van szükségem, és bármit összekeverhetek, amit csak akarok, ha követem ezeket a lépéseket. ” Ez segít abban, hogy olyan dolgokat készítsen el, amilyeneket a piacon talál. De évekbe telik, mire eljutunk odáig. Nem igaz, hogy a főzés nagyon egyszerű, amikor először elkezdi. Ezt a munkát bele kell vetni. De aztán egyre könnyebb és könnyebb.

Ön antikvár és ritka ételkönyveket árul. Ez jó üzlet? És van szakácskönyvi grálja, amelyet mindig is keresett?
Jó kérdések. Igen, ez a vállalkozásom nagy része, és az emberek mindig azt kérdezik tőlem, főztem -e ezt megelőzően. Nem. Ritka könyvszakértő voltam egy aukciósházban, sok éven át. Ez volt az én hátterem, és mindig gyűjtöttem az ételekkel kapcsolatos könyveket, és nagyon -nagyon szerettem őket, és sikerült megtalálnom a legtöbbet, amiket szerettem volna. Érdekes, hogyan változnak a gyűjtési szokásaid az évek során, mert a gyűjteményem nagy része az Viktoriánus süteményes könyvek, és még mindig nagyon szeretem ezeket, de most elfogyott a helyem. A nagy, amit nemrég ajándékoztam magamnak – nem kerestem aktívan, de soha nem gondoltam volna, hogy az ajtóm elé kerül – Bartolomeo Scappi könyv az 1500 -as évekből. Ez a villa első illusztrációja. Ez volt az első illusztrált szakácskönyv.

Ki vesz ritka szakácskönyveket?
Vannak gyűjtőim, akik csak – van ez az ember, akivel az évek során összebarátkoztam, és aki valószínűleg megkapta a világ legjobb MFK Fisher könyveit. És valójában most vettem egy igazán nagyszerű kollekciót egy tucsoni fickótól, Dan Strehl -től, aki tudós volt a mexikói és a kaliforniai szakácskönyvekben, és volt néhány igazán érdekes MFK Fisher könyve, köztük egy, amelyen egy egyedi porkabát volt, egy másik illusztrációjával. személy, akit ez a fickó gyűjt, név szerint Vance Gerry. Szóval úgy éreztem, ez számára egy szent grál. De sok intézmény is van – például az LA nyilvános könyvtára éppen felvette velem a kapcsolatot, és azt mondta, hogy megvan ez a gyűjtemény, amelyet igazán érdekelnének. Sokat adok el a Virginia Tech -nek; úgy tűnik, hogy sok régebbi könyvet gyűjtenek a vegetarianizmusról és az egészségről és az első világháborúról – sosem tudom, mit fognak felvenni, de mindig akarnak valamit.

Szeretem, hogy az Instagramon és a Twitteren árulsz.
Igen, a közösségi média csodálatos volt. Annyi könyvet adok el olyan gyorsan, hogy felrakom a cuccokat. És olyan szórakoztató, tudod? A minap ezen a gyűjteményen voltam, és az egyik könyve volt, ami vicces borító volt ŐRÜLT magazin tette, és úgy nézett ki, mint egy régi pépes regény, és így hívták:Lady Chatterley vágott mája. ” [Laughs.] És Nigella Lawson azt üzeni nekem: „Istenem, ezt meg kell szereznem, kérlek, ne mondd, hogy eladták.” Ez nem volt.

Augusztus közepe van, ami azt jelenti, hogy őszi szakácskönyv-előnézeti idő van. Mitől vagy izgatott ebben a szezonban?
Carla Lalli Music új könyve, Ez olyan jól hangzik. Ez az egyik sok figyelmet és sok előrendelt aláírt példányt kapott tőlünk. Természetesen neki van előzménye az utolsó könyvéből, Ahol a főzés elkezdődik, és jó szakácskönyvíró. Érdekes látni, hogy hol vannak ezek az emberek Jó étvágyat kívánunk most mennek, és hogy népszerűségük folytatódni fog -e, és azt mondanám, hogy abszolút folytatódott. Nagyon jó látni, hogy sok pozitív figyelmet kap ezért. Bryant Terry ezt az igazán érdekeset nevezte el Fekete étel. Mindezek a különböző afro -amerikai szakácskönyvek írói és séfjei. Én nagyon várom, hogy ez.

Van egy igazán csodálatos kiadó, az Interlink, amely olyan helyekről ad ki könyveket, amelyek nagyon képviselet nélküliek. Megjelent egy könyvük, az úgynevezett Macedónia ennyi a macedón főzés, és szerintem nincs ebben semmi. Könyveket is készítettek az etióp főzésről és a grúz főzésről, és van egy úja Szicília ez csak a héten jelent meg, és ez egy igazán gyönyörű könyv a szicíliai főzésről. Szeretek kiabálni, mert a mainstream kiadók jó játékot beszélnek, de gyakran nem olyan helyeken adnak ki könyveket, amelyek nem annyira ismertek. Ez csak egyfajta kockázat. De ezek a srácok tényleg oda teszik a pénzüket, ahol a szájuk van.

Ezt az interjút tömörítettük és szerkesztettük az egyértelműség kedvéért.

Vásárolható, olvasható és főzhető könyvek:

Nemrég utolértük Adeena Sussmant, akinek gazozról ír egy pezsgő, frissítő ugrópont a modern izraeli konyha történetének elmeséléséhez.

A hétköznapi vegetáriánusok Jenny Rosenstrach nyomon követése Vacsora: Szerelmi történet, és részletezi a következő fejezetet – az egyik sokkal kevesebb húst tartalmaz.

Ban ben Új elképzelés a tortáról, szerző Anne Byrn, a bestseller Cake Mix Doktor, frissíti szeretett megközelítését a látványos desszertek készítésében, 50 modernizált klasszikus recepttel és 150 vadonatúj recepttel, amelyek egyszerű változatokat tartalmaznak a különböző étrendekhez és a mai legnépszerűbb ízeket használják.

Ban ben Karcolásból készült, a néhai üzletember, Kent Taylor elmondja a Texas Roadhouse legendás történetét, és közben elárulja a siker receptjét: az unortodox üzleti gyakorlatok felkarolását.

A pizza öröme: Minden, amit tudnia kell valahogy mindent elmond. Nagyon izgatottak vagyunk ettől.

Tól New York Times bestseller szerző és szakácsok szupercsapata, Ottolenghi tesztkonyha 85 receptet tartalmaz a nyugodt, rugalmas otthoni főzéshez, amelyek a szeretetet viszik a kamra, a hűtőszekrény és a fagyasztó minden polcára.


Forrás


9 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok