A szalonna főzésének 7 módja (és mikor kell felhasználni mindegyiket) – LifeSavvy

Avatar admin | 2021.01.21. 25 Views 0 Likes 0 Ratings

25 Views 0 Ratings Rate it

Szalonna egy serpenyőben, egy vágódeszkára helyezett konyharuhán nyugszik.
Elena Veselova / Shutterstock

Számos módja van a szalonna elkészítésének, és ami fontos Önnek – a főzés sebességének, az elkészített szalonna mennyiségének vagy éppen minden falat ropogós zsíros jóságának – meg kell határoznia az elkészítés módját. Itt van, amit tudnia kell.

Mindannyian szeretjük a ropogós és sós szalonna finom ízét. Olyan szépen párosul tojással és pirítóssal, sőt az édes cuccokkal, mint a palacsinta vagy a gofri. Amit sokan nem vesznek észre, hogy nagyon sokféleképpen lehet elkészíteni. Lehet, hogy szüleivel együtt csak serpenyőt használva nőtt fel, vagy a szalonnát a mikrohullámú sütőbe dobta, de nagyon sok oka van az elágazásnak.

Az OG Classic: Serpenyő

Helyezzen erős serpenyőt közepes / magas hőfokon, és ha a serpenyő forró, adjon hozzá néhány szeletet. Óvatosan fordítsa meg a szalonnáját egy fogóval, és vigyázzon a repülő zsírra.

Miután elkészítette a szalonnáját a kívánt ropogós és rágós arányra, helyezze a szeleteket egy papírtörlővel borított tányérra. Öntsön bármilyen hozzáférési zsírt egy kávéscsészébe vagy valami olyanba, ami nem olvad meg.

Gyorsan gyors: mikrohullámú sütés percek alatt

Igen, a mikrohullámú sütő néhány perc alatt megfőzi a nyers szalonnádat, és jól működik! Míg az interneten sok olyan eszköz van eladva, amelyek szalonnát főznek a mikrohullámú sütőben, egy tányér és néhány papírtörölköző remekül fog cselekedni. Bár, ha erős eszközt szeretne a feladathoz, esküszünk rá a Nordic Ware szalonna és a jégtelenítő tálcák. Elég kemények, ezért valószínűleg soha nem kell cserélni őket.

Ha egyszerű mikrohullámú sütőben használható tányért használ, néhány papírtörlővel, és helyezzen rá körülbelül öt szalonnacsíkot. Helyezzen egy másik papírtörlőt a szalonna fölé, hogy elkerülje a zsíros rendetlenséget a mikrohullámú sütőben.

Mikrohullámú sütés a szalonnát körülbelül négy vagy öt percig. Főzd tovább a szalonnádat az extra ropogósság érdekében. Legyen nagyon óvatos, mivel a lemez nagyon forró lesz, és a szalonnazsír is megégetheti Önt.

Sokan esküsznek erre a módszerre, de bár sebessége van az oldalán, nem nélkülöz némi hátrányt. Mivel a mikrohullámok sokkal kisebbek, egyszerre csak néhány szeletet lehet főzni, különösen akkor, ha összehasonlítjuk a sütővel. Természetesen az élek nem hasadnak el, mint egy sütő vagy serpenyő, és néha egyenetlen főzés történik.

Sok szalonna főzni? Próbálja ki a Sütőt

A szalonnasütés a sütőben felülmúlja az összes többi módszert, amikor sok minden elkészül. Melegítse elő a sütőt 400 Fahrenheit fokig, és helyezze a szalonnacsíkokat közvetlenül rá egy sütislap és tegye a sütőjébe – a könnyebb takarítás érdekében szorosan becsomagolhatja a süteményt ónfóliával. Főzzük 12-15 percig vagy tovább, a kívánt ropogósságtól függően.

Pillanatok alatt és csak egy tételben egy egész font szalonna lesz, amely tökéletesen meg van főzve az Ön ízlése szerint. A szalonna sütővel történő főzésével elkerülheti a főzőlapon és a pulton a nagy fröccsenő rendetlenséget.

Legyen körültekintő a forró szalonnazsír körül, különösen akkor, ha kiveszi a szalonnát a sütőből.

Sütő, második forduló: Extra ropogós kiadás

Ropogós szalonna, főzve egy hűtő állványon, egy sütislapon.
Emilee Unterkoefler

Sokan esküsznek arra, hogy szalonnát főznek a sütőben egy hűtőállvány, főleg ha extra ropogósan szereted a szalonnádat. Ha a szalonnát a tepsi hűtőrácsára emeli, az egyenletes főzéshez vezet.

Bár hűtőállványra nincs szükség, a szalonna minden bizonnyal ropogósabb szintre kerül. Kövesse a fenti lépéseket (sütőben történő főzés).

Kenyérpirító: Tökéletes néhány szelethez

Ha csak néhány szelet szalonnát kell főznie, akkor fordítsa meg kenyérpirító 400 Fahrenheit fokig.

Breville intelligens sütő

Kenyérpirító sütő beszerzését fontolgatja? Nem tévedhet ezzel a Breville-ből érkező harangok és sípok betöltésével

Helyezzen néhány szeletet a kis tepsibe, és főzze a szalonnáját körülbelül 12-15 percig, attól függően, hogy milyen ropogósan szereti. Pat egy pár papírtörlővel, és élvezze a gyors és egyszerű takarítást.

Mint mindig, tegye a csíkokat néhány papírtörlőre, hogy a zsír kiürüljön, és tálalja.

Gofrisütő: Mert bármit főzhet benne

Szalonna főzés gofrisütőben, nyers szalonnával a háttérben és egy fogóval.
Emilee Unterkoefler

Ha hiszed, ha nem, szalonnát főzhetsz –még sok minden mással együtt! – jobbra a praktikus dandyos gofrisütőben. Vágja félbe a szalonnacsíkokat, hogy biztosan illeszkedjenek a vasalóba. Helyezzen le néhány darabot, és zárja le a tetejét.

Állítsa az időzítőt kb. Két percre. Nyissa ki a gofrisütőt, és mozgassa körbe a szalonnát, hogy minden fel nem főtt rész megsüljön. Főzzük még két percig, és voila.

A Grillen

Ha bármilyen finom ételt készít, amely jól illeszkedik a szalonnához, hagyja ki a rendetlenséget, és főzze ezeket a zsíros csíkokat közvetlenül a grillen.

Melegítse elő a grillét 400 Fahrenheit fokig. Helyezze a csíkokat egy nagy darab nagy teherbírású ónfóliára, és hajtsa fel az oldalát – vagy használja a praktikus öntöttvas rács– tegye a grillre, és csukja be a tetejét. Főzzük körülbelül öt-hét percig, fordítsuk meg és főzzük még egy kicsit.

Dobjon néhány darabot a hamburgereire, vagy bármilyen finom grillezett hússal. A grillen történő főzés hátránya természetesen azok a forró pontok, amelyek egyenetlenül főzhetik a szalonnáját.


Akár besurran egy-két szeletet a mikrohullámú sütőbe, vagy egy egész fontot dob ​​a sütőbe, rengeteg finom módja van a szalonna előkészítésének a következő villásreggelihez vagy egy finom szalonnás sajtburgerhez.
Source link


25 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok