Kaphat egy jó edzést a virtuális valósággal?

Avatar admin | 2021.07.23. 0 Likes 0 Ratings

0 Ratings Rate it

A virtuális valóság fejhallgatói hosszú utat tettek meg, mióta az 1990-es években először láttam felbukkanni egy VR „árkádot” egy bevásárlóközpontban. (Soha nem játszottam, bár kíváncsi voltam; öt dollár egy játékban olyan volt, mint egy egész heti pótlék.) Most megkötözheti a fülhallgatót, és körbejárhatja a nappalit, a táncos játékoktól a fitneszközpontú alkalmazásokig, így én Tanulni készülök: milyen jó edzés lehet a virtuális valóságban?

Mit tehet egy VR-fülhallgató egyébként?

Kipróbálom az Oculus Quest 2 készüléket, amely egyedül játszik játékokat anélkül, hogy csatlakoztatnunk kellene a számítógéphez. A szemüveges fülhallgatót viseli, és megragad két vezérlőt, és a játékok arra kérik, hogy mozgassa a kezét a dolgok elvégzéséhez.

A legtöbb VR fitneszalkalmazásban nem kell nyomnia a vezérlők gombjait, csak integetni kell a kezével. Mivel a játék tisztában van azzal is, hol van a fülhallgató az űrben, megkérheti, hogy guggoljon vagy oldalra dőljön. A játékok nem különböznek túlságosan azokban a műveletek típusaiban, amelyekre felkérik Önt, de nagyban különböznek attól, hogy milyen környezetben merül el közben.

A VR edzéstér beállítása

Bár egy virtuális világ akkora lehet, mint amennyit a játék fejlesztője akar, a nappali akkor is csak akkora, mint a nappali. A játékoknak lehetővé kell tenniük a mozgást, miközben megakadályozzák, hogy ténylegesen falnak ütközzön vagy kezeit a könyvespolcokba csapja, ezért létezik egy rendszer, amely virtuális határokat szab meg.

Oculusnál a határt az Őrződnek hívják. (A Vive, egy másik népszerű VR fejhallgató Chaperone-nak hívja.) Amikor eljött az ideje a Guardian felállításának, a virtuális világ elhalványult és azon kaptam magam, hogy szemcsés fekete-fehérben néztem a tényleges környezetemet. A kanapém, a falak és minden más was láthatóak ehhez a lépéshez, és az eszköz megmondta nekem, hogy a kézi vezérlõimmel rajzoljak egy vonalat a padlóra a biztonságos tér meghatározásához. (A mozgás hasonló a vízsugár permetezéséhez kerti tömlővel.)

A „szobaméretű” játékok minimális ajánlott mérete, azok között, ahol mozoghat, két méter két méter, vagy 6,5 6,5 láb.

Reméltem, hogy az úttestemet játszótérként használhatom, de az Oculus figyelmeztetéseket tartalmaz, hogy ne használja a szabadban. Ez néhány különböző okból fakad. Először is, teljesen vak vagy a környezeted ellen, miközben elmerülsz egy játékban, így előfordulhat, hogy nem veszel észre embereket, autókat, mókusokat stb. Másodszor, a fülhallgató kevés kamerával állapítja meg, hogy hol van (és hol vannak a kezei), és nem tud sötétben vagy rendkívül erős fényben működni. Harmadszor, ha napfény kerül a lencsékre, akkor az vagy csavart. Még néhány percnyi napfény – mondjuk, hogy leveszi a fejhallgatót, és napsütéses napon képernyővel felfelé hagyja – tönkreteheti a készüléket.

Felállítottam a Guardian-t, és elkezdtem felfedezni a virtuális világot. A fülhallgató indításakor virtuális otthoni környezetben van, ahol a menük óriási virtuális képernyőként jelennek meg előtted. Az általam rajzolt határ láthatatlan volt, de ha valaha túl közel kerültem hozzá, akkor láttam, hogy pillanatnyilag megjelenik, egy átlátszó fal rácsvonalakkal jelölve.

Ha jársz keresztül az Őrző fala, a játék világa teljesen eltűnik, és újra a tényleges környezetét látja abban a fekete-fehér nézetben. Ezt praktikusnak találtam, ha vizes palackot és izzadságtörülközőt helyezek az edzésterületem elé; Csak át kellett döfnöm a fejemet a határon, és inni tudtam úgy, hogy nem kellett levennem a fülhallgatót. Egy másik szórakoztató funkció: megteheti add hozzá a való kanapét virtuális környezetéhez.

Hogyan néznek ki a VR fitnesz játékok?

A legegyszerűbbek és szerintem a legjobbak egy tárgyáradat vetnek rád, és az a dolgod, hogy időben zenével csapd meg őket. A játék egyéb stílusai közé tartoznak a táncok, amelyeken átmásolod a partneredet vagy az oktatódat, és a bokszos játékok, ahol elmerül egy tényleges harcban. (Az egyik bokszos játékot annyira magával ragadónak találtam, a sajtos grafika ellenére, hogy a játékon belüli öltözőben odamentem a padhoz, arra számítva, hogy ott találom a kulacsomat.

Vannak olyan játékok, amelyek lehetővé teszik, hogy valódi sportot játszhasson a virtuális világban, beleértve a golf és az asztalitenisz szimulátorait. Egy másik érdekes formátum egyszerűen egy folyamatosan mozgó virtuális világot hoz létre körülötted, amikor egy valós szobakerékpárral jársz.

Izzadság kezelése és gyakorlati kérdések

Az aktív VR-játékok áthidalják a furcsa különbséget a videojátékok (melyiket kanapén játszik, miközben a Cheetos-t rágcsálják) és az edzések között (melyeket izzadságelvezető ruhákban végzik). A különbséghez szokás kell. Például ki kellett dolgoznom a hajam rendezésének legjobb módját. Normál esetben zsemle vagy lófarok után megyek, amikor edzek, de az eszköz hevederei akadályozzák. Az alacsony fonat volt a legjobb megoldás, amit találtam.

Egy másik dolog, amit a virtuális valóság fórumain böngészve tapasztaltam, az az, hogy azok az emberek, akik valóban a VR-t használják testmozgáshoz, utángyártott hevederekkel és kiegészítőkkel csalták ki a fejhallgatóikat. Az egyik ilyen, amit valóban vásároltam, egy szilikon burkolat volt a készüléknek az arcát érintő részéhez. (Az enyém márkán kívüli olcsó volt, de nekem azt mondják VR borító az ilyen mellékletek Cadillac-ja.) Ez megakadályozza az izzadság beszivárgását a habba, ami sokkal kevesebb bruttó átadást eredményez, amikor a fia kölcsönadja a fülhallgatót a Beat Sabre játékához, és nedvesen és büdösen adja vissza az egészet.

Megfelelően felszerelve rengeteg játékot játszottam, és a következő héten egy teljes körútra viszem a kedvenceimet. Ha elvégezted a VR fitnesz edzéseket, akkor a megjegyzésekben tudasd velünk, hogy tetszett nekik, és ha vannak olyan játékok, ügyeljek arra, hogy ne hagyjam ki.


Forrás link


0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok