Hogyan akadályozhatjuk meg a T-Mobile-t abban, hogy webes böngészési adatait értékesítse hirdetőknek

Avatar admin | 2021.03.10. 23 Views 0 Likes 0 Ratings

23 Views 0 Ratings Rate it

A T-Mobile központja a washingtoni Bellevue-ban.
VDB Photos / Shutterstock.com

A T-Mobile 2021. április 26-tól megkezdi az internetes böngészés és a mobilalkalmazások adatainak megosztását a hirdetőkkel. A T-Mobile automatikusan engedélyezi ezt szinte mindenki számára, de Ön letilthatja, hogy megakadályozza, hogy a T-Mobile értékesítse ezeket az adatokat marketingszakembereknek.

Ez vonatkozik más, a T-Mobile tulajdonában lévő fuvarozókra is, ideértve a Sprintet és a Metro by T-Mobile-t.

Milyen adatokat ad el a T-Mobile a hirdetőknek?

Mint A Wall Street Journal jelentések szerint a T-Mobile adatvédelmi irányelveinek frissítése szerint a vállalat megkezdi az internetes böngészés és a mobilalkalmazások használati adatainak megosztását a hirdetőkkel. A mobilalkalmazás-használat és az internetes böngészés nyomon követésével a T-Mobile „közönségszegmensként” ismert csoportba sorolhat. Így magyarázza a T-Mobile:

„Amikor közönségszegmenseket adunk el, mi ne olyan információkat adjon el, amelyek közvetlenül azonosítják az ügyfeleket, például név, cím vagy e-mail. Inkább a közönségszegmenseket társítják a mobilhirdetési azonosítókhoz, amelyek hosszú számok és betűk. Például ez valami olyasmit mondhat, hogy „2drdn43np2cMapen084 ″ sportrajongó.”

Például, ha sok főző webhelyet böngész a T-Mobile cellás kapcsolatán, a T-Mobile a főzés iránt érdeklődő közönségszegmensbe sorolhatja. Ezeket „felhasználhatja a T-Mobile, vagy eladhatja harmadik feleknek a hirdetések relevánsabbá tétele érdekében”. Más szavakkal, ebben a forgatókönyvben sok főzéssel kapcsolatos reklámot láthat.

Cserébe több jól célzott hirdetést kap. A T-Mobile szóvivője a The Washington Postnak elmondta, hogy sok előfizető szerint inkább a relevánsabb hirdetéseket részesítik előnyben, ezért a T-Mobile alapértelmezés szerint szinte mindenki számára engedélyezi ezt a funkciót. A T-Mobile nem engedélyezi gyermek- vagy üzleti fiókok számára, de minden más fiókban alapértelmezés szerint engedélyezve lesz.

Ha nem szeretné, hogy a T-Mobile megossza az adatait, célzott hirdetéseket jelenítsen meg Önnek, akkor megakadályozhatja a T-Mobile-t abban.

Mint Ars Technica rámutat, hogy a The Wall Street Journal szerint a T-Mobile agresszívebb, mint az AT&T és a Verizon ezen adatok értékesítésében – de az AT&T és a Verizon továbbra is rendelkeznek olyan hirdetési programokkal, amelyek az Ön adatait is felhasználják.

Hogyan lehet megakadályozni, hogy a T-Mobile eladja az adatait

Leiratkozhat a T-Mobile webhelyéről vagy a T-Mobile alkalmazásból. Ehhez irány a Saját T-Mobile és jelentkezzen be a T-Mobile fiókjával, vagy megnyithatja a T-Mobile alkalmazást és bejelentkezhet.

Kattintson az oldal tetején található „Fiók” elemre, majd a „Profilbeállítások” elemre.

Kattintson a Fiók> Profilbeállítások elemre.” width=”650″ height=”418″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);” onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”/></p>
<p>Kattintson a Profil oldalon az „Adatvédelem és értesítések” elemre.</p>
<p><img loading=

Kattintson a „Reklám és elemzés” linkre.

Kattintson a gombra "Hirdetés és elemzés."

Kattintson a nevére a listában a telefonvonal beállításainak módosításához.

Ha több sora van, meg kell ismételnie ezt a folyamatot mindegyiknél.

Kattintson egy cellára.

Tiltsa le az „Adataim felhasználása a hirdetések relevánsabbá tétele érdekében” jobb oldali csúszkát. Ez megakadályozza, hogy a T-Mobile megossza az adatait a hirdetőkkel.

Tipp: Érdemes kikapcsolni az „Adataim használata elemzéshez és jelentéskészítéshez” funkciót is. Ez megakadályozza, hogy a T-Mobile beépítse az adatait a marketing jelentésekbe.

Letiltás "Használja az adataimat, hogy a hirdetések relevánsabbak legyenek számomra."

Ha több vonala van a T-Mobile szolgáltatással, kattintson a „Vissza” gombra, és válasszon másik sort. Mindegyiknél le kell tiltania az adatmegosztási beállítást.

Hogyan lehet megakadályozni, hogy a Sprint vagy a Metro eladja az adatait

Ha Sprint vagy Metro by T-Mobile van, ugyanezt a beállítást módosíthatja a fiók webhelyén. A felület azonban kissé másképp néz ki.

A Sprint esetében jelentkezzen be a Sprint-fiók webhelye. Menjen a Saját fiók> Beállítások> Hirdetési és elemzési beállítások kezelése lehetőségre. Kattintson arra a sorra, amelynek a beállítását módosítani kívánja, és tiltsa le az „Adataim felhasználása a hirdetések számomra relevánsabbá tétele érdekében” lehetőséget.

Metro by T-Mobile esetén használja a MyMetro alkalmazást vagy hozzáférést a Advertising & Analytics Data Choices oldalt. Ezt az oldalt a Metro eszközén kell elérnie. Ha az alkalmazást használja, lépjen a Fiók> Hálózati és helybeállítások lehetőségre, és tiltsa le az „Adataim felhasználása a hirdetések relevánsabbá tétele érdekében” lehetőséget.
Source link


23 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok