A T-Mobile megosztja az adatait a hirdetőkkel, hacsak nem mond le róla – Tekintse át a Geek-et

Avatar Gadam | 2021.03.10. 18 Views 0 Likes 0 Ratings

18 Views 0 Ratings Rate it

A T-Mobile logó dollárjelekkel.
T-Mobile

Április 26-tól egy új T-Mobile adatvédelmi irányelv lehetővé teszi a vállalat számára, hogy megossza webböngészési és mobilalkalmazás-adatait a hirdetőkkel. Azoknak az új és meglévő ügyfeleknek, akik távol akarják tartani adataikat a marketingszakemberektől manuálisan lemond a program. Ez az új adatvédelmi irányelv a Sprintre és a Metro-ra is vonatkozik, amelyek a T-Mobile tulajdonában vannak.

Először a Wall Street Journal, A T-Mobile új adatvédelmi szabályzata lehetővé teszi a vállalat számára, hogy figyelemmel kísérje a webböngészést és a mobilalkalmazások használatát, hogy egy reklámcsoportba (vagy ahogy a T-Mobile hívja, „közönségszegmensnek”) tegyen. Azok, akik sok egészségügyi vagy testmozgási tippet keresnek, például „fitnesz” kategóriába kerülhetnek, amelyet a vállalatok felhasználhatnak célzott hirdetésekhez.

„Amikor közönségszegmenseket értékesítünk, nem adunk el olyan információkat, amelyek közvetlenül azonosítják az ügyfeleket, például név, cím vagy e-mail. Inkább a közönségszegmenseket társítják a mobilhirdetési azonosítókhoz, amelyek hosszú számok és betűk. Például ez valami olyasmit mondhat, hogy „2drdn43np2cMapen084 ″ sportrajongó.”

Ha akarod megakadályozza, hogy a T-Mobile eladja adatait, irány át Saját T-Mobile és nyissa meg a „Számla” fület. Ezután lépjen a „Profilbeállítások” részhez, nyissa meg az „Adatvédelem és értesítések” lehetőséget, majd kattintson a „Hirdetés és elemzés” elemre. A telefoncsomagban mindenki nevét látnia kell. Kattintson az egyik névre, és kapcsolja ki az „Adataim felhasználása a hirdetések relevánsabbá tétele érdekében” lehetőséget.

Ha több ember van a tervében, akkor vissza kell térnie és el kell végeznie ezt a folyamatot a „Reklámozás és elemzés” oldalon szereplő összes névnél. Ha feliratkozott a Sprintre vagy a Metro-ra, kövesse az oldal alján található leiratkozási lépéseket útmutatónk a How-To Geekről.

Természetesen a T-Mobile nem az egyetlen szolgáltató, amely vevői adatokat gyűjt és értékesít. Ha le akarja tiltani a „releváns hirdetést” a Verizonban vagy az AT&T-n, akkor keresse fel a My Verizon beállítások vagy AT&T adatvédelmi ellenőrzések.

Forrás: T-Mobile via Wall Street Journal
Source link


18 Views 0 Ratings Rate it