A Windows 10 legnagyobb verziója, rangsorolva

Avatar admin | 2021.03.15. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

A klasszikus Microsoft Windows logó elmosódott fehér alapon

Az elmúlt 35 évben a Microsoft kiadta legalább 30 fő változat a Windows operációs rendszer. De nem mindegyikük volt egyenlő, ezért úgy gondoltuk, hogy jó lenne rangsorolni ennek az alapvető operációs rendszernek a 10 legnagyobb asztali verzióját.

A rangsorolási kritériumok

Amikor valaki azt mondja, hogy valami volt a „legnagyobb”, az azt sugallja, hogy annak idején az örökség, a hatás, az innováció és a képesség kombinációja volt. Ez a recept játszik ebben a rangsorban, amely nem (és soha nem is lehet) végleges lista annak bizonyítására, hogy a Windows melyik verziója a legjobb.

Valójában, ha egy listát szeretne a Windows „legjobb” verzióiról, akkor kaphat egy listát azokról a Windows verziókról, amelyek tartalmazzák a legtöbb szolgáltatást, a legkevesebb hibát és a legfrissebb biztonságot – más szavakkal, egy listát a Windows verzióinak időrendben (néhány csuklással). Nem, ez a lista ennél sokkal szórakoztatóbb lesz.

A dolgok egyszerűsége érdekében csak a Windows asztali verzióit vettük figyelembe. Az olyan mobil operációs rendszerek, mint a Windows CE, a Windows Phone, a Windows Mobile 10 és a Windows RT, teljesen új fenevadak, csakúgy, mint a Windows szerver verziói, például a Windows Server 2003.

Ha ez nem sikerül, akkor rangsoroljunk!

# 10: Windows 3.0 (1990)

A Windows 3.0 egyesítette a zavaróan elnevezett nevet Windows 2.x termékcsalád (Windows 2.03, Windows / 286, Windows / 386 stb.) Egyetlen környezetbe, amely az alacsony sebességű 8088-as gépektől a 386 CPU-val rendelkező gépekig működött. Ez magában foglalta a lenyűgöző új grafikus felület 3D-s árnyékolással és Susan Kare grafikai legenda által tervezett gyönyörű ikonokkal.

Bemutatta a pasziánszot is, ami nem árt.

ÖSSZEFÜGGŐ: A Windows 3.0 30 éves: Íme a különleges

# 9: Windows 8 (2012)

A változás nehéz, és a Windows 8 radikálisan eltért a hagyományoktól sok embert idegesített. A rossz kritikai kritikák ellenére a Windows 8 volt a Windows leginnovatívabb verziója a Windows 95 óta, mert szembenézni merészelte az érintésalapú mobileszközök, mint például az iPad, behatoló világát. Az eredmény egy hibrid operációs rendszer volt, amely táblagépeken és asztali számítógépeken egyaránt működhet.

Az eredmény nem volt a legjobb az asztali felhasználók számára – a Start menü elárasztása hiba volt, de a Microsoft megoldott néhány kirívó problémát a Windows 8.1. A motorháztető alatt pedig a Windows 8 volt a Windows 7 sok figyelmen kívül hagyott biztonsági fejlesztés.

# 8: Windows NT 4.0 (1996)

Ha figyelembe vesszük a 32 bites Windows NT kernel és tegye a tetejére a Windows 95 nagyon felhasználóbarát felületét, akkor Windows NT 4.0 van. Sziklaszilárd stabilitása (néhány javítás után) évek óta a Microsoft legnépszerűbb üzleti és tudományos operációs rendszerévé, valamint elkötelezett NT4 felhasználókká tette. még 2003-ban sem voltak hajlandók frissíteni. Ha nem szakadt el, ne javítsd ki, igaz?

Valójában, ha hajlandó lenne lemondani a modern interfész kényelméről és a biztonsági frissítésekről, akkor ma is futtathatja a Windows NT 4-et bizonyos feladatokhoz – ha elég merészek voltak.

# 7: Windows 98 SE (1999)

A Windows 98 átvette a Windows 95-ben bevezetett újításokat, és javított felületet adott hozzá, nagyobb rugalmassággal, miközben továbbra is a 16 bites régi MS-DOS világát terjesztette. Egy ideig nem volt jobb PC-s operációs rendszer, mint a Windows 98, mivel támogatta DOS játékok és DirectX-alapú címek is.

Az 1999-es „Második kiadás” egy sor olyan fejlesztést adott hozzá (ideértve a jobb USB-támogatást is), amelyek sokak számára a 98-as rendszert használták, amíg a Windows XP 200-as verziója nem jelent meg Windows Me. Sajnos a Windows 98 rendkívül instabilnak bizonyult, de ez nem tartotta vissza attól, hogy népszerű frissítés legyen a fogyasztók számára.

# 6: Windows for Workgroups 3.11 (1993)

A Windows for Workgroups mindent nagyszerűnek tartott az 1992-es népszerűségről Windows 3.11—TrueType betűtípus-támogatás, multimédiás támogatás, dokumentum beágyazása OLE, és Aknakutató hajó köztük – és hozzáadta a natív hálózati támogatást, így a Windows leghatékonyabb fogyasztói és kisvállalati verziója a Windows 95-ig.

ÖSSZEFÜGGŐ: 30 éves „aknavető” (Sudoku robbanásokkal)

# 5: Windows 10 (2015)

Windows 10 bizonytalanul indult sajtókritikával a gyanús telemetria miatt telefonáljon haza a Microsoftnak, beépített reklám, és kényszerített frissítések megszakítva az emberek munkáját. De a Microsoft érdeme, hogy a cég az idők folyamán megoldotta ezeket az aggályokat, és az elmúlt öt évben folyamatos ütemben frissítette a Windows 10-et.

Ma a Windows 10 kiforrott, stabil, kompetens és nagyon népszerű operációs rendszer több mint egymilliárd felhasználó. Mivel a „a Windows utolsó verziója, ”10-re számíthatunk, hogy az idő múlásával folyamatosan növekszik és változik, ahogy a világ ezzel együtt változik.

ÖSSZEFÜGGŐ: A Windows 10 nagyszerű, kivéve a rettenetes alkatrészeket

# 4: Windows XP (2001)

Még ha nem is tetszett az XP alapértelmezett felületének zöld-kék motívuma, a Windows XP-ben sok fogyasztó valami nagyon varázslatos volt: a stabilitás. Az XP-vel sok PC-felhasználó először frissített a Windows 98 és Me instabil MS-DOS gyökereitől.

Útközben belekóstoltak a szolid szilárd Windows NT technológiába, mivel az átlagos számítógépek nemrégiben elég nagyok lettek ahhoz, hogy jól fussanak. És futtassák, amit tettek, sok XP rajongóval nem hajlandó frissíteni az XP-től nagyon sokáig.

# 3: Windows 95 (1995)

Számos PC-felhasználó számára a Windows 95 akkor volt, amikor a „Windows a Microsoft szoftverterméke” lett „A Windows a kötelező asztali operációs rendszer”. Gyönyörű és könnyen használható volt, és tartalmazta az innovatív Start menüt és a tálcát, amely vitathatatlanul először haladta meg a Macintosh operációs rendszert a használhatóság terén.

Windows 95 sok olyan Windows szabványt vezetett be, amelyeket ma természetesnek tartunk, beleértve a Fájlkezelőt, a Windows billentyűparancsokat, a Lomtárat, a fájlparancsikonokat, a modern asztalt és egyebeket. Ez a Windows archetípusa, desztillálva: Bárki, aki ismeri a Windows rendszert, könnyen visszaléphet és gond nélkül használhatja a Windows 95 rendszert. Kevés szoftvertermék valaha is ilyen nélkülözhetetlen volt.

ÖSSZEFÜGGŐ: A Windows 95 25 éves lesz: Amikor a Windows Mainstreamre ment

# 2: Windows 2000 (2000)

A Windows 2000 egy alulértékelt remekmű– a stabil és érettebb Windows ízelítője, amely korának örökbefogadóinak kora előtt érezte magát. A Windows „professzionális” változataként nem kapta meg a fogyasztói megfelelő frappáns lefedettségét Windows Me. De a Windows NT korábbi verzióival ellentétben a 2000 először volt a Windows NT tökéletesen használható otthoni verziója.

Mindent megtett, amire szüksége volt túl sok villanás nélkül, és szilárd stabilitást nyújtott, amely heves lojalitást váltott ki a felhasználókban, akik közül néhányan csak a Windows 7 2009-es megjelenéséig frissített.

ÖSSZEFÜGGŐ: Emlékezve a Windows 2000-re, a Microsoft Elfelejtett remekművére

# 1: Windows 7 (2009)

Kiadása idején a Windows 7 jelentette a Microsoft nagy visszatérését a katasztrófából Windows Vista, amelyet a biztonság új megközelítéséért (UAC), hibáit, erőforrás-ápoló jellegét és mutatós „inkább OS X-hez szeretnék hasonlítani” Aero interfész ez nem érezte úgy, hogy sokat hozzáadott volna az operációs rendszerhez.

Ezzel szemben a Windows 7 stabilabb volt, mint a Vista, gyorsabban futott ugyanazon a hardveren, enyhítette az UAC kérdéseket, és finomította az Aero felületet, hogy kevésbé legyen mutatós és előkelőbb (és szükség esetén ki is kapcsolhatja). Ugyanakkor a Windows 7 megtartotta a Vista néhány fejlesztését (például a Start menüben végzett keresést), miközben másokat is hozzáadott (például ikont rögzített a tálcához).

Ironikus módon a Windows 7 máig nagyszerű része az, hogy milyen nem olyan, mint a Windows 10. A Windows 7-nek nincs freemium pack-in játékok, nincs hirdetés a Start menüben, és nincs nyomás a fiókjának a felhőhöz való összekapcsolására. Frissít, amikor úgy érzi, hogy itt az ideje. A számítógép úgy érzi, mintha az Ön ellenőrzése alatt állna, nem a Microsofté. Bizonyos szempontból ez a nem szoftver-korszak (vagy az alkalmazáson belüli vásárlások csökkentésének járműve) utolsó korszaka. továbbra is kétségbeesetten ragaszkodni a körülöttünk változó technológiai táj ellenére.

Windows 7 rendszerrel 2020 januárjától végül véget ér a támogatás, akkor frissítsen Windows 10-re, ha képes – de az még várat magára, hogy a Microsoft valaha is megfelel-e valaha a Windows 7 karcsú haszonelvének. Egyelőre még mindig a Windows eddigi legnagyobb asztali verziója.

ÖSSZEFÜGGŐ: A Windows 7 meghal ma: Itt van, amit tudnia kell
Source link


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok