A Windows 10 Xbox Game Barjának letiltása (vagy engedélyezése)

Avatar Gadam | 2021.01.13. 87 Views 0 Likes 0 Ratings

87 Views 0 Ratings Rate it

Microsoft Xbox logó zöld háttérrel

A Microsofté Xbox Game Bar A Windows 10 egy praktikus módszer a hasznos widgetek átfedésének előhívására a Windows + G billentyűparancs segítségével. De nem mindenkinek van rá szüksége, és ha le szeretné tiltani (vagy később újra engedélyezni szeretné), akkor csak a Beállítások felkeresése szükséges. Itt van, hogyan.

Először nyissa meg a Windows beállításait. Ehhez nyissa meg a Start menüt, és kattintson a kis „fogaskerék” ikonra, vagy nyomja meg a Windows + i billentyűt.

A Windows 10 Start menüjében kattintson a gombra "felszerelés" ikonra a Beállítások megnyitásához.

A Beállításokban kattintson a „Játék” elemre.

A Windows beállításaiban kattintson a gombra "Szerencsejáték."

Az „Xbox Game Bar” beállításai alatt kattintson az „Xbox Game Bar engedélyezése” alatti kapcsolóra, amíg ki nem kapcsol. Ez letiltja az Xbox Game Bar alkalmazást.

Kattints a "Engedélyezze az Xbox Game Bar alkalmazást" kapcsoló.

Ezt követően zárja be a beállításokat. Próbálja meg megnyomni a Windows + G billentyűt, és semmi nem jelenik meg. Még akkor sem történik semmi, ha megnyomja az Xbox vezérlőn az Xbox gombot. Az Xbox Game Bar teljes mértékben le van tiltva.

Ha újra engedélyezni szeretné az Xbox játéksávot, látogassa meg újra a Windows beállítások „Gaming” szakaszát, és fordítsa az „Xbox Game Bar engedélyezése” beállítást „On” állásba.

Az Xbox gomb letiltása a Windows 10 rendszerben

Alapértelmezés szerint, ha van Xbox 360 vagy Xbox One vezérlő csatlakoztatva a Windows 10 számítógéphez, megnyomva az Xbox gombot (a vezérlő közepén található nagy kör, rajta „x”), megjelenik az Xbox Game Bar.

Ha ezt szeretné kikapcsolni, látogasson el a Windows beállításai> Gaming lehetőségre, majd törölje a jelölést az „Xbox játéksáv megnyitása a vezérlőn ezzel a gombbal” jelölőnégyzetből.

Törölje a jelölőnégyzet bejelölését az Xbox gomb letiltásához a Windows 10 rendszerben

Alternatív megoldásként, ha teljesen letiltja az Xbox játéksávot az „Xbox játéksáv engedélyezése” kapcsolóval, akkor a vezérlőjén lévő Xbox gomb már nem hívja meg a játéksávot. De ez letiltja a Játéksáv hívását más módszerekkel (például a Windows + G parancsikonnal). Boldog játékot!

ÖSSZEFÜGGŐ: Bármely konzolos játékvezérlő csatlakoztatása Windows PC-hez vagy Mac-hez
Source link


87 Views 0 Ratings Rate it