Alkalmazkodás a jövő munkahelyéhez

Avatar admin | 2021.04.27. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

A B2B marketingszakemberek szerepe nagymértékben változik, de minden marketingesnek egy közös vonása van, amely meghatározza a sikerüket: a kiváló munkahelyi kommunikáció.

2021-ben a hibrid munkavégzés valószínűleg sok szervezetbe sül be: az ideiglenesen otthon dolgozó emberek 54% -a továbbra is a pandémiát követően szeretné ezt folytatni. Pew Research tanulmány megállapította.

A “távmunkáról” szóló elbeszélés nagy része a “távoli” részt hangsúlyozza a kommunikáció akadályaként. De ha ezt a koncepciót a fejére fordítja, így gondolhat rá: A hibrid munkavégzés mindenkit, akivel együttműködik, egyforma távolságra helyezi.

Együttműködés a jövő munkahelyén

Az első lépés annak megismerése, hogy az “együttműködés” túlmutat az értekezleteken. Most (digitálisan) leülhet a marketing munkatársaival, a vállalkozás más részein tevékenykedőkkel (pl. Értékesítés) és az ügyfelekkel – mind ugyanazon a helyen.


Például néhány marketingcsapat elvállalta, hogy “hangosan dolgozzon” egy olyan csevegőeszközben, mint például a Facebook a Munkahelyről, és rendszeres részleteket tesz közzé az elvégzett feladatokról. Ez arra készteti a többieket, hogy adják meg a kérdéseiket, vagy tegyenek fel kérdéseket, ami egyenértékű azzal, hogy elmennek valaki asztalánál, és azt mondják: “Ó, ez emlékeztet engem …”

Viszály szintén felszáll. Eredete az e-sportban rejlik: a játékosok azt akarták, hogy egy mindig nyitott csatorna beszéljen egymással. De a szolgáltatást most mindenki igénybe veszi, aki hangoutot keres. Gondoljon arra, mint egy kétirányú rádióra, amelyre ráhangolódik. A meghatározott kezdési és befejezési időkkel rendelkező konferenciahívástól eltérően a csatorna mindig be van kapcsolva.


Ha a marketing csapatok ügynökségekkel, vállalkozókkal és más részmunkaidős munkatársakkal dolgoznak a projektek segítésében, őket is meghívhatják a digitális együttműködési terekbe. A digitális iroda tehát felgyorsítja a kommunikációt az egész projekt során.

A sebesség nem az egyetlen előny. A digitális együttműködés is hatékonyabb, és könnyen elvégezhető. A csapatok – a Microsoft Office 365 egyik alapvető eszköze – kiváló együttműködési élményt kínálnak. A kollégák egyszerre dolgozhatnak dokumentumokon, tartalmat tárolhatnak és beszélgetéseket folytathatnak csatornáknak nevezett tematikus terekben, és természetesen értekezleteket is tarthatnak.

A marketingben hajlamosak vagyunk több projekten keresztül dolgozni, és ha át tudunk ugrani az egyik megfelelő csapattérről a másikra, az olyan, mintha minden projekthez külön kampánytermet rendelnénk.

Virtuális műhelyek

Mindannyian kicsinyítettek vagyunk, de ez részben azért van, mert azt próbáljuk megtenni, amit mindig is a való világban tettünk, ahelyett, hogy azt kérdeznénk, hogy a digitális megközelítés milyen új lehetőségeket hozhat a jövő munkahelyén.

Az online találkozóknak nem kell nyitottnak lenniük A Muppet Show. A virtuális találkozók bizonyos szempontból akár jobbak is lehetnek, mint a személyes találkozók.

Például a hagyományos műhelyekben a résztvevők rengeteg öntapadó jegyzetet készíthetnek, és beilleszthetik őket egy kidolgozott marketing keretrendszerre. Minden bizonnyal színesnek tűnik, és ez érzi mint a munka, de ez gyakran arra készteti az embereket, hogy csak a saját hozzájárulásukra koncentráljanak. Mások ötletei annyira rövidek lehetnek egy kis papíron (és olvashatatlan kézírással), hogy figyelmen kívül hagyják őket.

De ha ezt a folyamatot alkalmazza, és a találkozó résztvevői online ötleteket generálnak – mint kártya Trello, talán – akkor van hová bővíteni őket. Említések és megjegyzések segítségével felkérhet másokat is, hogy párhuzamos szál létrehozása helyett egy témára építsenek.

Közösségek és kapcsolatok

Ha a kollégák nem ugyanazon a helyen vannak, fontos megteremteni a közösség érzését. De a csapat-együttműködési eszközök, például a Microsoft Teams és a Slack használata lehetővé teszi az emberek számára, hogy kevésbé kommunikáljanak a kiterjesztettebb hálózataikkal.

A jövő állandóan hibrid munkahelyének forgatókönyve azt jelenti, hogy meg kell szoknunk ezeket a kapcsolatokat új módon ápolni.

A járványkorlátozások alatt az alkalmazottak gyakrabban akartak kapcsolódni a nem munkával kapcsolatos eseményekhez. Néhány vállalat a sportos személyzet tagjait választotta az online mozgásórák vezetésére; másoknál az alkalmazottaik főző vagy festő versenyeket rendeztek.

A kapcsolat a hírekből is származik, amelyek lehetnek a személyes hírek (születések, eljegyzések, új háziállatok) informális megosztása, vagy hivatalosabb vállalati hírek vállalati intranet. Az intranet nemcsak a vállalati fejlesztésekről tájékoztatja az embereket, hanem azokkal is foglalkozik sikereikkel, mert valós időben láthatják, mi történik.

A siker ünneplése szintén fontos a kapcsolattartás érzésének elősegítésében. A csapattársak vagy eredményeik felismerése a legnagyobb hatással az összetartozás érzésére, 4700 távmunkásról végzett vizsgálat során találtak. Tehát, ha jól esik az értékesítési hónap, szóljon mindenkinek!

Extra mobilitás

Az, hogy a jövőben még többen dolgoznak otthon, nem jelenti azt, hogy mindig az asztaluknál lesznek. Amint a korlátozások megszűnnek, nagyobb valószínűséggel akarunk találkozni és kapcsolatokat kialakítani – például új kreatív vagy PR-ügynökséget kapcsolni.

Egyre több alkalmazói alkalmazások interaktív szolgáltatásokat nyújt a közösségek, a kommunikáció és az út közbeni együttműködés számára. Az ilyen programok lehetővé teszik a marketingcsapatok számára a kapcsolattartást és a produktivitás fenntartását, amikor a mobilitás újraindul.

További források az alkalmazkodáshoz a jövő munkahelyén

Távoli marketing csapatok: Előnyök, kihívások és öt eszköz szinkronizálásukhoz

Mi következik a távmunkában?

Bízva a távmunkásokban: az új normális [Infographic]


Forrás link


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok