Az 5 legjobb OLED TV

Avatar Gadam | 2021.01.17. 135 Views 0 Likes 0 Ratings

135 Views 0 Ratings Rate it

LG OLED TV.
LG

Oké, úgy döntött, hogy OLED TV-t szeretne vásárolni. És itt az ideje, hogy kiválasszon egyet. Szerencsére a legtöbb, az Egyesült Államokban forgalmazott OLED TV-készülék LG panelt használ, függetlenül attól, hogy melyik márkától vásárol. Ez egy kicsit megkönnyíti, mivel függetlenül attól, hogy melyik OLED TV-t vásárolja, mindegyik kiváló képminőséggel rendelkezik.

Mielőtt megvásárolná az OLED televíziót

Vizsgáljuk meg a legtöbb ember OLED-tévékkel kapcsolatos legnagyobb aggodalmát: a beégést. Igen tudott előfordulhat, de ha gondoskodik a tévéjéről, valószínűleg soha nem lesz problémája.

Így, mi a beégés? Akkor, amikor egy kép akkor is elakad a képernyőn, miután a megjelenített megváltozott. Ez gyakran akkor fordul elő, amikor hagyományos tévét néz, és például mindig egy adott csatornán tartózkodik. A csatorna logója, általában a jobb alsó sarokban, potenciálisan beéghet a képernyőre.

Ez különbözik a képmegőrzéstől, amely lényegében átmeneti beégés, és az OLED tévéknél is megtörténhet. Például láthatja, hogy a kép nagyon halványan megmarad, még akkor is, ha váltogat a tartalma, de gyorsan eltűnik (általában másodpercek alatt). Jó példa erre, ha a Netflix-en tévéműsort vagy filmet keres. Az oldalsáv rövid ideig megjelenhet, miután kiválasztott egy filmet, de másodpercek alatt eltűnik. De ne hagyd, hogy ez megijesszen. A legtöbb ember soha nem tapasztal beégést vagy képmegőrzést OLED TV-jén.

Mit kell keresni egy OLED TV-ben

Szerencsére az Egyesült Államokban értékesített legtöbb televízió paneljeit az LG-től szerzi be, így döntése meglehetősen egyértelmű. Nem számít melyik márkát választja, kap egy 4K HDR panelt, amely támogatja a legújabbat HDR és Dolby Vision szabványok. Kivéve persze, ha szívesen gyújtaná fel a pénzt és vásároljon egy 30 000 dolláros 8K OLED TV-t. De ezt nem javasoljuk, mivel gyakorlatilag nincs elérhető 8K tartalom, és az árak valószínűleg drasztikusan csökkenni fognak a következő években.

Néhány szempontot azonban figyelembe kell venni egy OLED TV nézegetésekor:

  • Frissítési ráta: A frissítési frekvencia („Hertz” vagy „Hz” értékben mérve) a TV által megjeleníthető maximális képsebességet jelenti. A legtöbb tévéműsort és filmet 24 kép / mp (képkocka / másodperc) sebességgel filmezik, és sok online tartalmat 30 vagy 60 kép / mp sebességgel szerkesztenek. Igaz, szinte minden modern tévé (beleértve az OLED-et is) akár 60 kép / mp sebességet képes megjeleníteni. Ahol a dolgok érdekessé válnak, az a játékosok számára fontos, különösen, ha Ön az Xbox Series X vagy a PS5 tulajdonosa, vagy azt szeretné, hogy átvegye. Ezek a konzolok a játéktól függően akár 120 kép / mp sebességet is képesek megjeleníteni, ezért érdemes egy olyan TV-t találni, amely megfelel a számlának.
  • Smart TV operációs rendszer: Az áron kívül a televízió operációs rendszere (OS) játszik fontos szerepet a vásárlási döntés meghozatalában. Érdemes megvizsgálni, hogy milyen funkciókat kínálnak, és hogyan navigál a tévében. Például az LG webOS-ja nem veszi át a teljes képernyőt, és mozdulatokkal navigálható. Másrészt az Android TV inkább hasonlít egy hagyományos operációs rendszerhez, hasonlóan egy külső streaming doboz használatához, mint például a Roku vagy a Fire Stick. A különböző TV márkák sok esetben különböző operációs rendszereket használnak, ezért nagyon oda kell figyelni.

A legjobb összességében: LG CX OLED

Az LG CX OLED TV renderelése
LG

A legjobb választásunk meglehetősen könnyű volt: az LG CX. A vállalat vezeti az iparágat az OLED tévék terén. Az LG az elsők között lépett színre, és gyakorlatilag átvette az amerikai piacot. A CX a legújabb HDR és Dolby Vision szabványokkal rendelkezik, és 120 Hz-es, változtatható frissítési frekvenciával (VRR) rendelkezik, így tökéletes mind a filmnézők, mind a játékosok számára. Szerencsére az LG itt nem vágott sarkot. A TV-készülék négy HDMI 2.1 porttal rendelkezik. és mindegyik támogatja az összes fent említett funkciót.

A CX fut webOS, amely az egyik kedvenc TV operációs rendszerem lett. Támogatja a legtöbb médiaalkalmazást, és az Androidon vagy iPhone-on keresztül sugározhat tartalmat Chromecast vagy AirPlay. A CX négyféle méretben kapható: 48 hüvelykes, 55 hüvelykes, 65 hüvelykes és 77 hüvelykes.

Összességében a legjobb

Második helyezett: LG BX

Az LG BX OLED TV-jének megjelenése
LG

Nagyon kis különbség van a BX és a CX összehasonlításakor. A fő különbség az, hogy a BX nem lesz olyan fényes, mint a CX, ami azt jelenti, hogy valamivel rosszabb HDR-teljesítményt fog látni. Bár, hacsak nem hasonlítja össze a kettőt, valószínűleg nem vesz észre különbséget.

Egy másik lehetséges üzletkötő az, hogy a BX a HDMI portokat. Igen, még mindig van négy HDMI portja, de csak kettő HDMI 2.1. Ez azt jelenti, hogy a portok közül csak kettő támogatja a 4K-t másodpercenként 120 képkocka és változó frissítési sebesség mellett. A másik két port csak 4 képkockát fog 60 fps sebességgel végrehajtani. Valószínűleg ez nem jelent nagy problémát a legtöbb ember számára, mivel a magasabb képkockasebesség reálisan csak a játékosokat érinti, és a legtöbbnek nem lesz kétnél több játékkonzolja a TV-hez.

A BX a képernyőméretek tekintetében is meglehetősen korlátozott. Itt csak két lehetőséged van: 55 hüvelykes és 65 hüvelykes. Ha költségvetése van, és nem szeretne 48 hüvelykes vagy 77 hüvelykes tévét, takarítson meg pénzt és menjen a BX-hez.

Egyébként a BX fantasztikus alternatíva a CX-hez. Ha szeretné a CX-t, de kissé meghaladja a költségvetését, akkor a BX nem fog csalódást okozni. A fényerő enyhe eltérésein és a HDMI-portok megosztottságán kívül a két TV gyakorlatilag azonos. Ez egy 4K 120 kép / mp panel, amely támogatja a HDR, a Dolby Vision és a változtatható frissítési gyakoriságot. Szoftverszerűen is lefed. A BX ugyanazt a webOS operációs rendszert futtatja, ugyanazokkal a szoftverfunkciókkal és alkalmazásokkal.

Második helyezett

A legjobb filmekhez és tévékhez: Sony A8H

Render Sony A8H OLED TV
Sony

Ha inkább hagyományos TV-néző vagy, vagy kábelköteget szeretne csatlakoztatni a tartalom nagy részének megtekintéséhez, akkor az A8H a legjobb megoldás. Nem meglepő, hogy LG OLED panelt használ, de különlegessége a feldolgozása. Az A8H jobb képminőséget nyújt a nagyított tartalom számára, alacsonyabb teljes késleltetéssel, mint bármely LG OLED tévéé.

Egy másik megkülönböztető tényező az OS. Az A8H választja Android TV a webOS helyett. Mindkét operációs rendszer nagyszerű, és ez valóban a személyes preferenciákból merül ki, mivel mindkettő sokféle alkalmazással rendelkezik a letöltéshez.

A portok tekintetében négy HDMI 2.0b portot vizsgál, amelyek támogatják a 4K-t 60 kép / mp-en vagy az 1080p-t 120 kép / mp sebességgel. Ez a TV legnagyobb hátránya, és ez a fő oka annak, hogy nem támogatja a változó frissítési frekvenciát. Ez még rosszabbá teszi a játékokat, akár a CX, akár a BX. A tévé csak akkor képes elérni a 120 kép / mp sebességet, ha 1080p-n működik. Ez a PS5 vagy Xbox Series X játékosok számára azt jelenti, hogy nagyobb felbontást vagy jobb képkockasebességet kell választania.

És csakúgy, mint a BX, az A8H is csak két méretben kapható: 55 hüvelykes és 65 hüvelykes.

A legjobb filmek és tévék számára

Legjobb érték: 2020 Vizio OLED

Megjelenik a Vizio 2020-as OLED TV-je
Vizio

Ha szűkös a költségvetése, A Vizio 2020-as OLED TV-je megfelelő lehet az Ön számára. A listán szereplő összes többi TV-hez hasonlóan, a legújabb HDR és Dolby Vision szabványokat is támogatja 4K felbontással és 120 képkocka / másodperc sebességgel. A panel változó frissítési sebességre is képes, így kiváló lehetőség a játékosok számára.

Portok tekintetében a Vizio három HDMI porttal rendelkezik. Bár mindhárom port 4K, Dolby Vision és HDR képes, csak kettő támogatja a 4K-t 120 kép / mp sebességgel és változtatható frissítési sebességgel. Nem a világ vége, mivel a legtöbb játékosnak nem lesz több, mint két konzolja, amelyek egy tévéhez vannak csatlakoztatva.

És ha a soundbar piacán van, akkor ez a tévé lehet a legjobb megoldás, különösen, ha a Vizio-t nézi Emelje fel a hangsávot. A TV állványát úgy tervezték, hogy tökéletesen befogadja a hangsávot, szuper letisztult és minimalista beállítást biztosítva.

Az operációs rendszer szempontjából a Vizio-t nézi SmartCast rendszer. Személyes véleményem szerint ez az egyik legkevésbé intuitív lehetőség egy nehézkes felhasználói felülettel és lassú navigációval. Az operációs rendszer tele van olyan hirdetésekkel, amelyekben nincs lehetőség a lemondásra, felhasználásával annyit bosszantóbb. Ennek ellenére nem túl rossz, mivel támogatja a legtöbb nagyszerű alkalmazást, mint a YouTube, a Disney +, a Hulu, a Netflix és az Apple TV +. Ráadásul mindig teljesen megkerülheti egy Chromecast vagy Fire Stick segítségével.

Legjobb nagy TV: LG CX (77 hüvelyk)

Az LG CX OLED TV renderelése
LG

A legjobb nagy tévé választása megegyezik a legjobb összválogatással, de… nagyobb. Ugyanaz a 4K panel négy HDMI 2.1 porttal, amelyek támogatják a Dolby Vision, a HDR és a 120Hz VRR funkciókat. Ugyanaz a webOS operációs rendszer, amely tartalmat sugározhat a telefonról az Apple AirPlay vagy a Chromecast segítségével, és ugyanazok az alkalmazások, amelyeket letölthet.

Ha nagyméretű (vagy kicsi) OLED TV-t keres, akkor az LG az egyetlen lehetősége. Az összes többi márka 55 vagy 65 hüvelykes képernyőkre korlátozódik. Remélhetőleg több gyártó érkezik a fedélzetre, és több választékot kínál a nagy OLED tévékről.

A legjobb nagy TV
Source link


135 Views 0 Ratings Rate it