Az Adobe Flash halott, és itt az ideje – Tekintse át a Geek oldalt

Avatar Gadam | 2021.01.01. 40 Views 0 Likes 0 Ratings

40 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Egy laptop, a képernyőn a Flash logóval.
monticello / Shutterstock

Ha ma bármit megpróbál elérni a Flash-hez kapcsolódóan, akkor miért? Másodszor, valószínűleg nem működik. Ez azért van, mert az Adobe vágja le a Flash támogatását 2020 végén, és amíg ez január 12-től tervezi a Flash blokkolását, a nagyobb böngészők nem várnak. Január 1-jétől a legtöbb böngésző teljesen letiltja a Flash-t, csakúgy, mint a Microsoft a Windows legtöbb verziójában. A vaku halott, ahogy kell.

Ha más nem, Steve Jobs gyakran megelőzte korát, és változást hozott az érintőképernyők és más tervezési forradalmak révén. Az öv másik rovátja a Flash korai végzete. Miután nagy nyilvánosságot kapott „Flash-gondolatok”Kritizálva a platformot, az soha nem tért magához.

És ez rendben van! A HTML5 lényegében évekkel ezelőtt felváltotta a Flash-t, és minden nagyobb böngésző támogatja azt. De kulturális veszteségnek tűnik. Körülbelül egy évtizeddel ezelőtt a grafikusok hónapokig töltötték el a Flash elsajátítását webhelyek, játékok és egyebek létrehozásához. Olyan szórakoztató tartalmat hozott nekünk, mint Homestar Runner (ok, legyünk őszinték, erős rossz), Ishkur útmutatója az elektronikus zenéhez, és több. Néhány ilyen webhely továbbra is a Flash-ben működik a legjobban.

De vagy frissíteniük kell, vagy hátra kell maradniuk, sőt Homestar Runner úgy tűnik, hogy a YouTube-csatornáján keresztül alkalmazkodik. A Flash végső soron egy nem biztonságos protokoll, és anélkül is jobban járunk. De rendben van emlékezni arra, hogy hol kezdődött az internet, miközben előre tekintünk arra, hogy merre tart.

Forrás: Vályogtégla[ad_2]
Source link


40 Views 0 Ratings Rate it