Az Apple iMessage biztonságos … Hacsak nincs engedélyezve az iCloud

Avatar admin | 2021.01.27. 48 Views 0 Likes 0 Ratings

48 Views 0 Ratings Rate it

iMessages az Üzenetek alkalmazásban egy iPhone készüléken.
DenPhotos / Shutterstock.com

Az Apple iMessage szolgáltatása biztonságos, végpontok közötti titkosítást használ. Ez biztosítja, hogy csak Ön és az a személy láthassa üzeneteit. De van egy nagy adatvédelmi lyuk az iMessage-ben, és az iCloud névre hallgat. Itt van, amit tudnia kell.

Az iMessage végpontok közötti titkosítást használ az üzenetek küldéséhez és fogadásához

Az Apple iPhone, iPad és Mac iMessage programja mindig végpontok közötti titkosítást használ. Csak az üzenetek küldője és fogadója láthatja azok tartalmát.

A fotók, videók és egyéb fájlmellékletek szintén titkosítva vannak. Sőt, az Apple FaceTime szolgáltatása végpontok közötti titkosítást is használ a hang- és videohívásokhoz.

Ez azt jelenti, hogy az Apple és alkalmazottai még ha akarják sem, nem láthatják az Ön által küldött és fogadott iMessages tartalmát.

Eddig jó. De van itt egy nagy „gacs”.

Az iCloud biztonsági mentéseket alapértelmezés szerint engedélyezi, és az E2E nem titkosított

Ha iPhone vagy iPad eszközén engedélyezte az iCloud biztonsági mentéseket – és a legtöbb ember ezt teszi -, akkor a normálisan biztonságos, végponttól végpontig terjedő titkosításban nagy a lyuk.

Az iCloud biztonsági mentés vagy az iCloud üzenetek engedélyezése esetén az iCloud-üzeneteit titkosítják, majd biztonsági másolatot készítenek az iCloud-ra, és az Apple szerverein tárolják. Az Apple azonban megkapja a biztonsági másolat titkosításához használt kulcs másolatát.

Más szavakkal: Az Apple és alkalmazottai technikailag hozzáférhettek az iMessage biztonsági mentéseinek tartalmához az Apple szerverein. A biztonsági mentések nincsenek titkosítva. Ha az Apple szervereit feltörték, vagy valaki más hozzáférést kapott az iCloud-fiókjához, láthatta üzeneteinek tartalmát. Ez azt is jelenti, hogy az Apple megfordíthatja az iMessage előzményeinek tartalmát, ha egy kormány arra kényszeríti.

Az Apple mindezt egyértelművé teszi Az iMessage és a FaceTime adatvédelmi irányelvei. (Ahogy ez a szabályzat mondja, az Apple soha nem tárolja a FaceTime audio- vagy videohívások tartalmát. Csak az iMessage-ben tárolt üzeneteket és mellékleteket tárolják.)

Természetesen még az iMessage is sokkal jobb, mint a hagyományos szöveges üzenetek. Az SMS-ek még privátak és nem is biztonságosak, amikor küldi és fogadja őket! Mobilszolgáltatója láthatja azok tartalmát.

ÖSSZEFÜGGŐ: Miért nem biztonságosak vagy biztonságosak az SMS-üzenetek?

Miért nincsenek titkosítva az iCloud biztonsági mentései?

Számos oka van annak, hogy az Apple nem használ végpontok közötti titkosítást a biztonsági mentésekhez.

Először is, ez nagyobb védelmet nyújt az átlag emberek számára, akik elveszítik a jelszavukat. Ha elveszíti Apple ID jelszavát, és végigmegy az Apple jelszó-helyreállítási folyamatán, visszanyerheti az összes adathoz való hozzáférést, beleértve az iMessage biztonsági mentéseit is. Végpontok közötti titkosítással az Apple hozzáférést adhat a fiókjához – de ha elveszítené a jelszavát, soha többé nem férhet hozzá ezekhez a biztonsági másolatokhoz.

Ily módon a végpontok közötti titkosított biztonsági mentések kevésbé felhasználóbarátak. Képzelje el, hogy elmagyarázza egy csomó Apple-ügyfélnek, hogy valójában soha többé nem férhetnek hozzá az adataikhoz, mert elfelejtették a jelszavukat. Egy olyan adat-helyreállítási folyamat megvalósításához, amely nem veszíti el az adatokat, az Apple-nek rendelkeznie kell a kulccsal, amely feloldja ezeket a biztonsági mentéseket.

Igaz azonban megkérdezni, hogy az Apple miért nem kínál legalább végpontok közötti titkosítást a biztonsági mentések lehetőségeként. Talán lehet egy speciális lehetőség, amely titkosítja őket egy nagy figyelmeztető üzenet mögött.

Alapján jelentés a Reuters-ben 2020 januárjától az Apple végpontok közötti titkosítást kínált az iCloud biztonsági mentéseihez. A vállalat azonban elvetette a terveket, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a biztonsági másolatok teljes titkosítását, miután az FBI azt panaszolta, hogy ez megnehezíti a bűnüldöző szervek számára az iPhone felhasználók adatainak megszerzését.

Hogyan lehet biztosítani, hogy az Apple ne láthassa az iMessage-eket

Ha aggasztja ezt, és nem szeretné, hogy az iMessage-ék az Apple szerverein üljenek, a végső végpontú titkosítás nélkül, amelyet általában átutalnak, akkor megakadályozhatja ennek bekövetkezését az iCloud letiltásával az Üzenetek alkalmazásban.

Figyelem: Ez egy kompromisszum. A jövőben nem tudja visszaállítani az Üzeneteket az iCloudról, ha letiltja az iCloud biztonsági mentését az iMessage számára.

IPhone vagy iPad készüléken lépjen a Beállítások> elemre [Your Name] > iCloud. Itt tiltsa le az „Üzenetek” opciót az iMessage előzmények iCloudban történő tárolásának leállításához.

Kapcsolja ki a "üzenetek" kapcsoló.

Ezt Mac-en is megteheti. Mac rendszeren nyissa meg az Üzenetek alkalmazást. Kattintson az Üzenetek> Beállítások elemre, kattintson az „iMessage” elemre, és törölje a jelet az „Üzenetek engedélyezése az iCloudban” jelölőnégyzetből.

Törölje a jelölést "Engedélyezze az Üzenetek alkalmazást az iCloud alkalmazásban."

Természetesen azok az emberek, akikkel az iMessage szolgáltatásban beszél, valószínűleg engedélyezik az iCloud biztonsági mentések használatát az iMessage számára a saját fiókjukon, még akkor is, ha Ön nem. Ez azt jelenti, hogy az üzeneteid az Apple szerverein tárolhatók – természetesen a másik személy iCloud biztonsági mentésében. Ennek megakadályozása érdekében fontolja meg a biztonságos üzenetküldő alkalmazásra való váltást, amely nem készít biztonsági másolatot az iCloudról – például Jel.

Az iPhone sem menti a jeladatokat az iCloudba?

Természetesen az iMessages nem az egyetlen dolog, amelyet az iPhone biztonsági másolattal készít az iCloudra. Biztonsági másolatot készít a sok más alkalmazás által tárolt helyi adatokról is – ha engedélyezte az iCloud biztonsági mentést.

Néhány más biztonságos, végponttól végpontig titkosított üzenetkezelő alkalmazás kiküszöböli ezt az aggodalmat azzal, hogy nem készít biztonsági másolatot az üzenetekről az iCloudba.

Például, a biztonságos üzenetkezelő alkalmazás Signal nem menti az üzenetelőzményeket az iCloudba, mint A Signal támogatási webhelye magyarázza. Mindig helyben tárolja a készüléken. Átviheti az üzeneteket egy iPhone-ról egy új iPhone-ra, de ez egy olyan folyamat, amely az üzeneteket egy új iPhone-ra helyezi át, és törli azokat a régiről.

Ha törölte vagy elveszítette, vagy csak nem rendelkezik a régi iPhone-jával, nem helyezheti át üzeneteit új eszközre. Ez az ötlet – a Signal a magánélet és a biztonság szem előtt tartásával készült. Lehet, hogy kevésbé kényelmes az üzenetek előzményeinek megőrzése, de ez védi a magánéletét.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mi a jel, és miért használja mindenki?

Hogyan készítsünk titkosított iPhone biztonsági mentéseket

Egyébként titkosított biztonsági mentéseket készíthet iPhone-járól. Csak nem tudja megtenni az iCloud segítségével. Ha Windows PC-je vagy Mac-je van, USB-kábellel csatlakoztathatja iPhone-ját (vagy iPadjét) a számítógépéhez, és biztonsági másolatot készíthet egy helyi fájlról az iTunes-on keresztül (Windows rendszeren) vagy Finder (Mac-en).

Jelölje be a helyi biztonsági másolat titkosítását a „Helyi biztonsági másolatok titkosítása” lehetőségnél.

Ha elveszíti iPhone készülékét, vagy törölnie kell, visszaállíthatja ezt a titkosított biztonsági másolatot egy új iPhone készüléken. Ez áthelyezi az iMessage előzményeit az új eszközre anélkül, hogy azt az Apple szerverein tárolnák.

Törölje a jelölést "Titkosítsa a helyi biztonsági másolatot."

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan készítsünk biztonsági másolatot iPhone-ról az iTunes alkalmazással (és mikor kell)




Source link


48 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok