Az üregek megfordítása és megelőzése

Avatar Gadam | 2021.01.03. 22 Views 0 Likes 0 Ratings

22 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a üreg megfordításához (és az első kialakulásának megakadályozásához) című cikkhez

Fénykép: Rocketclips, Inc. (Shutterstock)

Gyerekként az egyik első dolog, amit megtanulunk a száj egészségéről, hogy ha túl sok cukorkát eszünk és / vagy nem mosunk fogat, akkor lyukakat fogunk kialakítani fogainkban, ezeket „üregeknek” nevezzük, amelyeket aztán ki kell tölteni és egy fúró ennek a folyamatnak a része. Bár a fogászati ​​higiénia nincs teljesen kikapcsolva, ennél valamivel árnyaltabb – beleértve azt a tényt is, hogy egyes esetekben az üregek valóban megfordíthatók. Itt van, mit kell tudni erről, és néhány emlékeztető arról, hogyan lehet először elkerülni ezeket a foglyukakat.

Az üregek visszafordítása

Feltéve, hogy rendelkezik alapismeretekkel az üregekről és a fogakról, merüljünk bele. (Ha nem, itt van néhány háttérinformáció a Amerikai Fogorvosi Szövetség (ADA).) Az üregek különböző méretűek és súlyosságúak. Öt szakaszában fejlődnek fogszuvasodás– az első a fognak a cukor és a keményítő fogyasztása által okozott baktériumok által képzett savainak való kitettsége, az utolsó szakasz pedig a teljes tályog, fájdalommal, gennygel és minden mással.

Az üreg megfordításához meg kell fognia az első szakaszában azzal, hogy megkeresi fehér foltok a fogakon. Ez az elszíneződés megjelenhet egy olyan fogon, ahol ásványianyag-veszteséget tapasztalt, ami a bomlás korai jele a Országos Fogászati ​​és Kraniofaciális Kutatóintézet (NIDCR). Úgy gondoljon rá, mint egy üreg figyelmeztető jelére, amely akkor keletkezhet, ha további ásványi anyagok vesznek el a fogból, és a zománc idővel gyengül.

A legfontosabb itt mindent megtesz, hogy segítsen a zománc javításában. A történés fő módja az saját nyálból származó ásványi anyagok felhasználásával. A fogás az, hogy ahhoz, hogy nyála hasznos legyen itt, nem ülhet a szájában, miután evett (főleg cukros és keményítőtartalmú ételeket). Tehát, ha észreveszi egy ilyen fehér foltot, fokozottan vigyázzon arra, hogy mit és mikor eszel, és fokozott erőfeszítéseket tegyen a fogmosás után étkezés és snack után.

Hogyan lehet megakadályozni az üregeket

Ennek egyikének sem szabad újnak lennie, de arra az esetre, ha frissítésre van szüksége, íme a Az ADA javasolja az üregek kialakulásának megakadályozása érdekében:

  • Igyon vizet fluoriddal
  • Naponta kétszer ecseteljen fluoridos fogkrémmel
  • Tartson távol a cukros ételektől és italoktól, például a cukorkáktól és a szódától. Ne kortyolgasson és ne egyen rajtuk egész nap. Ha édes dolgokat fog enni vagy inni, tegye meg étkezéskor.
  • Korlátozza az édes harapnivalókat az étkezések között
  • Tisztítson naponta a fogai között
  • Rendszeresen keresse fel fogorvosát

Ez különösen fontos most, egy járvány idején, amikor valószínűleg költeni akar mint kevés idő lehetőleg a fogorvosi székben.


Source link


22 Views 0 Ratings Rate it