Az „Utazás a Savage Planethez” rövid túrázás egy gyönyörű világban – Review Geek

Avatar Gadam | 2021.01.05. 26 Views 0 Likes 0 Ratings

26 Views 0 Ratings Rate it

Értékelés:
8/10
?

 • 1 – Abszolút forró szemét
 • 2 – Sorta langyos szemét
 • 3 – Erősen hibás kialakítás
 • 4 – Néhány profi, sok hátrány
 • 5 – Elfogadhatóan tökéletlen
 • 6 – Elég jó vásárolni
 • 7 – Remek, de nem a legjobb a kategóriájában
 • 8 – fantasztikus, néhány lábjegyzettel
 • 9 – Fogd be és vedd el a pénzemet
 • 10 – Abszolút Design Nirvana

Ár: 30 USD

Utazás a Savage Planet nyitó cím feltérképezéséhez

Itt van, amit szeretünk

 • Nagyszerű látvány
 • Vonzó feltárás
 • Jó humor
 • Szórakoztató mozgalom

És amit nem

 • Néhány inspirálatlan világterv
 • Rövid

Ez év elején jelent meg Utazás a Savage bolygóra az indításkor nem okozott túl nagy csobbanást. Tisztában voltam vele, és remek bemutatásának köszönhetően felkeltette az érdeklődésemet, de most végre eljátszottam, nem erre számítottam. Elég szabványos első személyű lövőre számítottam, a kunyhó ennél sokkal többet jelent. Beszéljünk róla.

Milyen a játék?

Magjában, Utazás a Savage bolygóra egy első személyű „Metroidvania” – a játék műfaja, amelyet a felfedezésre és az elemalapú haladásra összpontosítanak. Lehet, hogy hallott már a legújabb 2D slágerekről ebben a műfajban, mint például Üreges lovag vagy Ori és a Wisps akarata, de a műfaj kevés 3D bejegyzésének egyike, Utazás a Savage bolygóra nagyon különbözik mindkettőtől. Helyette, Utazás a Savage bolygóra világos ihletet merít a Metroid Prime trilógia a Nintendo Gamecube és a Wii számára kiadott játékok közül.

Egy befagyott gleccser az Utazás a Savage Planet felé
A befagyott rajtterület Utazás a Savage bolygóra.

De mit jelent valójában a Metroidvania a játékmenet szempontjából? Alapvetően, miközben a „Savage Planet” címet viseli (játékon belül ARY-26-nak hívják), különféle akadályokba ütközik, amelyek folytatásához speciális elemekre vagy frissítésekre van szükség. És bár ez a legmodernebb kalandcímek eleme, a játékok Utazás a Savage bolygóra vigye a végletig ezt az ötletet.

Ez a kaland nem lesz veszélytelen. Utazásai során folyamatosan találkozik a vadon élő állatok különböző formáival, amelyek javarészt valóban meg akarnak ölni. Ott jön a játék harca, és… rendben van. Ez a szokásos játékfuttató játék, ahol szemmel kell tartani a lőszereket, és meg kell ragadnia az egészségügyi felvételeket, amikor azok elérhetőek. Csak néhány figyelemre méltó harccal kapcsolatos frissítés van, amelyet felold, de ezek nem sokat tesznek azért, hogy változtassanak a harci találkozásokon. Ez kiábrándító, különösen, ha az ellenség kialakításában sincs sok változatosság. A főnöki harcok is kevéské állnak – csak három van.

Nagy főnök lény lávával teli arénában
A kevés főnök egyike, akivel találkozni fogsz Utazás a Savage bolygóra.

Mégis, van egy csomó szabadság a harc közben (ezt is elég könnyű elkerülni, ha akarod) és az általános mozgásod. Miután megkapta az összes frissítést, könnyedén futtathatja, átugorhatja és áttekintheti a térképet, köszönhetően Utazás a Savage Planethez legegyedibb szerelő: Magok. A magokat a különálló hüvelyekből veszik fel, és különféle mechanikákhoz használják, kezdve a markolópont létrehozásától a kampóhorgon át a robbanásokig. Ügyesen használják mind harcra, mind felfedezésre, és bármikor felhasználhatja őket, sőt lehetővé teszi, hogy bizonyos gyűjtőeszközöket korábban megragadjon, mint amennyire képes lenne, ha a dobozból gondolkodik.

Maga a világ

Idegen erdő rózsaszín fákkal az Utazástól a Savage Planetig
Csak egy példa a buja környezetre, amelyet ez a játék kínál.

Bár az ellenségek nem kínálnak sokféle változatot, a világ minden bizonnyal igen. Utazás a Savage bolygóra stílusa nem hiányzik, és az, hogy minden növényt, sziklafalat és lényt milyen stílusban alakítottak ki, meggyőző világot teremt. Rengeteg érdekes látnivalót és életrajzot fedezhet fel, miközben felfedezed a játékos karaktered animációit, és egyértelművé teszed, hogy rengeteg munka ment végbe ennek a játéknak a vizuális aspektusában.

És ez az erőfeszítés jól elköltött, a látvány Utazás a Savage bolygóra akkor is egyedülállónak érzi magát, ha a játékmenet nem valami különleges. Néhány kedvenc részem a Utazás a Savage bolygóra bármikor kaptál egy jó nézőpontot a bolygón. Lásd, az ARY-26 nem hétköznapi planetoid, sokkal inkább egy nagy úszó szigetek gyűjteménye, amelyeken különféle ökoszisztémák találhatók. A fő cél az, hogy belépjen a hatalmas toronyba, amely körül az összes sziget körül kering, és így felfelé halad a világ teteje közelében. Bármikor lehetőséget kap arra, hogy elnézzen az egyik szigetről, rájön, milyen őrült a méretarány ebben a játékban.

Bár a világ nem minden területe található egy térképen – bármikor teleportálnia kell közöttük, amikor váltani szeretne -, a fejlesztők egyértelműen sok munkát fektettek abba, hogy a világ még mindig összetartónak érezze magát. Akár felfelé néz, ahova tart, akár lefelé, ahol már járt, a kilátás látványos.

Felnéz a központi toronyra Utazás a Savage Planet felé
Az ARY-26 impozáns központi tornya

Mindez segít abban, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ez a világ valóságos, még akkor is, ha az elrendezés kissé zavaros. Mint már említettem, teleportálnia kell olyan területek között, amelyek már repedéseket képeznek a díszletben. De ha belép a különböző területekre, és elnézi a szép környezetet, a dolgok ismétlődni kezdenek. Elkezd valamilyen középső pontnál, majd több útvonal áll rendelkezésre, amíg el nem érik a saját zsákutcájukat, különféle erőforrásokat, gyűjtőket vagy történetek előrehaladását biztosítva.

Ettől a dolgok meglehetősen azonosak és szétválnak, miközben felfedezed. A területek különféle szintekre osztása érthető a terhelés szükségessége miatt, de ha nincsenek nagy átfedések ezeken a területeken, a környezet inkább mesterségesnek, mint természetesnek érzi magát. Szerencsére a játék utolsó területe sokat tesz ennek javításáért, több átfedésben lévő pályával, de a játék háromnegyed részében megoldott probléma nem enyhíti a nagyobb problémát.

Kristálybarlangok az utazástól a Savage Planetig

De akkor megint valószínűleg több futást fog végigcsinálni ezen elválasztott utak mindegyikén, ahol a tervezés kicsit jobb lesz. Ezen a vad bolygón rengeteg gyűjtőtárgy található, köztük a narancssárga libák, akiket megkapasz az egészségre és az állóképesség frissítésére, a lore táblák és a frissítések létrehozásához használt anyagok. Ezek a gyűjtemények gyakran megkövetelik, hogy használd a játék későbbi szakaszában megszerzett frissítést, és elégedett, ha visszatérsz a szükséges felszereléssel, hogy végül megragadd azt, ami korábban elérhetetlen volt.

Az alapvető játékmenet és látványvilág ezt a szórakoztató világot fedezi fel, de a kemény rajongók kissé csalódottak lehetnek, mert nem érik el ugyanolyan összetartó magasságokat, mint a műfaj legjobb játékai.

Ideje egy történetnek

Utazás a Savage bolygóra úgy látja, hogy meg nem nevezett felfedezőként játszik, amelyet egy gonosz megavállalat bérelt fel az ARY-26 felfedezésére. De ha összeomlik a felszínre leszállva rájössz, hogy ez nem egy szokásos bolygó, és feladata a térkép felfedezése, hogy megnézze, mi a nagy energiaforrás a torony belsejében.

Ez egy cookie-cutter koncepció egy ilyen játékhoz, de az írók gondoskodtak róla, hogy ne így érezzen. A főnököd minden videója vagy az AI-társa párbeszédsora tele van humorral, és mindez nagyon jó. Van néhány remek poén, és a játék biztosítja, hogy soha ne vegye magát túl komolyan. Még vannak olyan bónusz videók is, amelyeket megnézhet a lezuhant hajón, amelyek kizárólag szórakoztatásra szolgálnak. Frissítő látni, hogy ennyi erőfeszítést és szenvedélyt fordítanak a játék ezen aspektusára, amikor sok ilyen kaliberű játék általában figyelmen kívül hagyja a történetet és az írást. Nagyon bájos ez a cím, és segít abban, hogy ne felejtsd el hamarosan.

Elhagyva a bolygót

Egy nagy barlang lávamezőkkel az Utazástól a Savage Planetig

Utazás a Savage bolygóra egy érdekes játék a műfaj számára. A kevés 3D-s bejegyzés egyikeként sok elismerést kap az egyszerűen létező adatokért. Ami nagyszerű, mert nem sokat javít a műfaj egyik fő bérlőjén. De ez még mindig egy játék, amelyet nagyon elragadtattam bájos világának és kiváló írásának köszönhetően.

Ennek ellenére nem fog sokáig élvezni. A történet tartalma Utazás a Savage bolygóra körülbelül 7-8 órát vesz igénybe. Rengeteg olyan gyűjtőtárgy van, amelyet eldönthetsz a fő küldetés befejezése után – ami valószínűleg növeli a játékidőt 10-15 óra között -, de a gyűjtők többnyire csak kis statisztikai feltöltést biztosítanak egy már befejezett játékhoz és szórakoztató bónuszt videók. Nem a legrosszabb ösztönző a 100% -os befejezésre, amit egy ilyen játékban láttam, de még mindig kevésnek tűnhet egy 30 dolláros játékhoz.

Ha rajongsz a műfajért, úgy gondolom, hogy ez a játék megér egy pickupot. Noha a játékmenet meglehetősen menetes és a szinttervnek vannak problémái, mégis nagyon jól éreztem magam Utazás a Savage bolygóra. Fantasztikus világába vonzott, és az egyedi látványtól kezdve a bájos írásig minden visszatért. Még akkor is, ha még soha nem játszottál Metroidvania-val, ha jól hangzik számodra az, amit itt mondtam, és a pótkocsi behúzza, akkor valószínűleg jól érzed magad.

Utazás a Vadhoz elérhető a PS4, Xbox, Kapcsoló, és PC.

Itt van, amit szeretünk

 • Nagyszerű látvány
 • Vonzó feltárás
 • Jó humor
 • Szórakoztató mozgalom

És amit nem

 • Néhány inspirálatlan világterv
 • Rövid
Source link


26 Views 0 Ratings Rate it