Bizalmas e-mail küldése a Gmailben

Avatar Gadam | 2021.04.13. 84 Views 0 Likes 0 Ratings

84 Views 0 Ratings Rate it

Gmail logó a Google webhelyén.
Mon képei / Shutterstock.com

Biztonságosabb módot keres az e-mail küldésre a Gmailen belül? A Google „Bizalmas módja” célja annak biztosítása, hogy csak a címzett láthassa az üzenetét.

Mi a Gmail bizalmas módja?

Ha bizalmas módot használ, miközben üzenetet küld a Gmailben, a címzettnek kódot kell megadnia az e-mail elolvasásához.

Miután elküldte az üzenetét, a címzett kap egy e-mailt arról, hogy bizalmas üzenet vár rájuk. Elolvasásához igazolniuk kell személyazonosságukat egy e-mailben (ugyanarra a fiókra) vagy SMS-ben (az Ön által választott számra) elküldött kód segítségével, mielőtt elolvashatják.

Új bizalmas e-mail értesítés

Az üzenet egyetlen tartalma sem lesz benne a kapott e-mailben. Ehelyett az üzenet csak a Google szerverein létezik. Az ellenőrzési folyamat mellett a Bizalmas módban küldött üzenetek is lejárnak. Választhat egy hét, egy hónap, három hónap vagy öt év lejárati dátumát.

Bizalmas e-mailek küldése a Gmailben

A Bizalmas mód használatához jelentkezzen be Gmail és az új e-mail írásának megkezdéséhez kattintson a bal felső sarokban található Írás gombra. Adjon hozzá egy címzettet, egy tárgy sort és az üzenet törzsét, majd kattintson a „Bizalmas mód” elemre az írási ablak alján (Úgy néz ki, mint egy lakat, rajta egy óra).

Engedélyezze a bizalmas módot a Gmailben

A megjelenő ablakban állítsa be a lejárati időtartamot, és válassza ki, hogy SMS-ben kívánja-e meg a kódot. Ha a „Nincs SMS-kód” lehetőséget választja, akkor a kód ugyanarra az e-mail címre kerül, amelyet a „Címzett” mezőbe helyezett.

Állítsa be a bizalmas mód lejárati dátumát a Gmailben

Kattintson a „Mentés” gombra, és ellenőrizze az üzenetét, mielőtt a Küldés gombra kattintana. Ha az SMS-kód ellenőrzését választotta, akkor az üzenet elküldése előtt meg kell adnia a címzett mobilszámát. Ügyeljen arra, hogy ne rossz számot írjon be!

Adja meg a mobilszámot az SMS-ellenőrzéshez

Távolítsa el az elküldött üzenet hozzáférését

Ha úgy tetszik, visszavonhatja a már elküldött üzenethez való hozzáférést. Miután bizalmas módban küldött egy e-mailt, az üzenet megjelenik a beérkezett üzenetek mappájában (az Elküldött részben is megtalálhatja).

Bizalmas e-mail „kiküldéséhez” először kattintson az üzenetre, majd kattintson a „Hozzáférés eltávolítása” gombra. Ha a címzett még nem olvasta el az e-mailt, akkor a hozzáférés eltávolítását követően nem férhet hozzá.

Távolítsa el a bizalmas módban küldött e-mailek hozzáférését a Gmailben

A Gmail megközelítésének hátrányai

Ha nem kéri az SMS-kód ellenőrzését, akkor a Bizalmas mód sokkal kevésbé biztonságos. Például, ha az e-mail cím, amelyre üzenetet küld, már sérült – például ha a tulajdonos egy nyilvános számítógépen hagyta bejelentkezve -, akkor az ellenőrző kód gyakorlatilag haszontalan.

Másrészről, külön mobilszám megadása és SMS-ellenőrzés megkövetelése hasonló hogyan működik a kétfaktoros hitelesítés. Még akkor is, ha az e-mail cím sérült, a feladó által megadott mobilszámhoz való hozzáférés nélkül az üzenet nem érhető el.

Sajnos a Gmail megközelítése még mindig messze áll attól valóban biztonságos e-mail szolgáltatók, például a ProtonMail és a Tutanota. A legtöbb e-mail szolgáltatóhoz hasonlóan a Gmail sem titkosítja a beérkező levelek tartalmát a szerveren. A Google alkalmazottai – vagy bárki, aki hozzáfér az Ön Google-fiókjához – technikai szempontból láthatják az üzenetet.

ÖSSZEFÜGGŐ: ProtonMail vs. Tutanota: Melyik a legjobb biztonságos e-mail szolgáltató?

Jobb adatvédelem a biztonságos e-mail szolgáltatóval

Ha a magánélet fontos számodra, még akkor is, ha csak egyetlen üzenetet küldesz, a biztonságos e-mail szolgáltatók jobb választás mint a Gmail vagy más webmail-szolgáltatások, például az Outlook.

Tanul hogyan küldhet biztonságos e-maileket egy ingyenes ProtonMail-fiókkal.

ÖSSZEFÜGGŐ: A ProtonMail használata biztonságos, titkosított e-mailek küldéséhez
Forrás link


84 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2022. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok