Digitális átalakulás marketing gondolkodásmóddal

Avatar admin | 2021.02.10. 2 Views 0 Likes 0 Ratings

2 Views 0 Ratings Rate it

A digitális átalakítási erőfeszítéseket az informatikai részlegek gyakran elhallgatják, de a marketingszakembereknek kritikus szerepet kell játszaniuk vállalataik digitális érettség felé történő elmozdulásában.

Az online értékesítés megugrott 2020-ban, és ahogy a digitális csatornák egyre zsúfoltabbak lesznek, a márkáknak meg kell különböztetniük magukat, miközben elforgatják ügyfeleik útját.

A személyes kapcsolatok leálltak, és a személyes események a közeljövőre törlődnek, ezért a B2B marketingeseknek meg kell találniuk az ügyfelekkel való kapcsolattartás és az velük való kapcsolat új módjai. A B2B személyiségébe behatol a hiperszemélyes személyre szabott B2C elköteleződési taktika, mivel a közösségi média és az e-mail marketing már nem elegendő a vonzó felhasználói élmények nyújtásához.

A vásárlók most minden interaktív ponton nagyon interaktív, emberi kapcsolatokra számítanak – akár személyes, akár digitális formában.


Az elkötelezettség módszerei iparáganként eltérőek lehetnek. Például az intenzív papírútra támaszkodó vállalatoknak, például a bankoknak és az ügyvédi irodáknak olyan platformokat kell keresniük, amelyek lehetővé teszik a dokumentum-együttműködést és a biztonságos átutalásokat. De függetlenül az iparágától, egy dolog világos: A legmerülékenyebb, legkreatívabb élményeket kínáló vállalatok építik a márka tudatosságát és megragadják a hosszú távú hűséget.

A marketing gondolkodásmód fontossága

A B2B vállalkozásoknál gyakran hiányzik az öntudat a márkanévről, ezért a marketing gondolkodásmód kritikus fontosságú a digitális átalakulás szempontjából. A marketingszakemberek alaposan ismerik ügyfeleik motivációját és viselkedését, de túl gyakran a rossz eszközök és folyamatok akadályozzák meg a vállalatokat abban, hogy ezeket a meglátásokat felhasználják. Az eltérés különösen aggasztó most, amikor a hagyományos ügyfél-elköteleződési módszerek nagyrészt virtuálisakká váltak.


Beavatkozás nélkül a személyes interakció hiánya elveszítheti a hűséget és csökkentheti a márka ismertségét. A személyes ügyfélélmény lényegének megragadása egy márkás, virtuális platformon lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy továbbra is kapcsolatba lépjenek az Ön cégével. A zökkenőmentes, kiváló minőségű eszközök a figyelem felkeltésével is teret teremtenek a név, logó és a márka egyéb elemeinek megjelenítésére. Amikor több digitális csatornát aktivál, és új és potenciális ügyfelekkel vesz részt, akkor terjeszti elérhetőségét – és ennek eredményeként a tudatosságot.

Az ügyfélközpontú megközelítés segíti a vállalkozásokat abban, hogy megtartsák ügyfeleiket és újakat vonzzák, valamint erős digitális stratégiát alkalmaznak – ezzel együtt a hozzá illő eszközöket—A mai ügyfélközpontú élményhez szükséges.

Számos szervezetben azonban a digitális eszközöket az informatikai osztály ellenőrzi és választja a marketingszakemberek hozzájárulása nélkül. Ha ezek a csapatok nem dolgoznak párhuzamosan, akkor az ügyfelek számára megtört digitális élmény maradhat.

Márka tudatosság a zökkenőmentes vásárlói tapasztalatok révén

Az egységes marketing és informatikai stratégia kritikus fontosságú az ügyfélközpontú digitális átalakulás elérése szempontjából. Ha nem koncentrál az ügyfelek elégedettségére, amikor átfogóbb digitális élményeket épít, az kihat az eredményre, és az ügyfelek emlékezetesebb márkákhoz fordulnak.

Minden vállalat, a bankoktól a gyártókig, lépéseket tehet a hűség megteremtéséért minden egyes ügyfél-interakcióval, holisztikus változások bevezetésével, mind belső, mind külsőleg:

  • Összpontosítson az oktatásra. Az ügyfelek kapcsolatokat akarnak kiépíteni. Ennek eredményeként a vásárlói út másképp nézhet ki és hosszabb ideig tarthat. A márkával és a platform használatának előnyeivel kapcsolatos oktatási és gondolkodási vezetés elősegíti az ügyfelek számára, hogy megkezdhessék az üzleti tevékenység folytatását.

    Sok felhasználó számára a zökkenőmentes digitális élmény véget vethet a kiskereskedelmi fióktelepek felé irányuló fizikai utaknak, amikor elkezdik előnyben részesíteni a digitális zsebükből történő vásárlás kényelmét. Amikor bizalmának és megértésének megteremtésén dolgozik vállalkozása és folyamatai iránt, a potenciális ügyfelek nagyobb valószínűséggel választanak téged, ha készen állnak a megtérésre.

  • Fejlett digitális élményt nyújt. A szervezete összes képességének egyetlen platformon történő elhelyezése egységes, zökkenőmentes élményt nyújt az ügyfeleknek az összes eszközön keresztül. Az ügyfelek nem akarnak váltani az alkalmazások között a bekapcsolódás érdekében, és megkülönböztetheti vállalkozását azáltal, hogy olyan csatornákat hoz létre, amelyek ésszerűsítik az ügyfélkommunikációt.

    Digitális átalakítási stratégiájának meg kell hoznia a vállalkozás virtuális ágát, amely ugyanazokat a kínálatokat nyújtja, mint egy fizikai fiók, de bárhol, bármikor elérhető marad.

  • Belső és külső kommunikációs platformok integrálása. A legtöbb vállalkozás rendszeresen frissíti és fejleszti a weboldalakat, és újabban új utakat hoztak létre az ügyfelekkel való kapcsolattartáshoz. De a weboldalak gyakran nem teszik lehetővé a felhasználók és a társak közötti interaktivitást. A vállalati képviselők ezért harmadik féltől származó rendszereket használnak a kommunikációhoz a csapattagokkal és az ügyfelekkel, ami csökkenti a hatékonyságot és a biztonságot.

    Együtt dolgozzon informatikai csapatával, hogy azonosítson egy platformot, amely mind végpontok közötti üzleti élményt nyújt az ügyfelek számára, mind pedig egy központosított kommunikációs központot, amely eszközöket biztosít az alkalmazottaknak a munkájuk jobb elvégzéséhez.

* * *

A gyors digitális átalakulás korában az ügyfelek és a verseny gyorsan bővítik digitális kínálatukat üzleti vállalkozásával párhuzamosan. A belső eltérés több lépést hagy maga után. A marketing és az informatikai csapatnak a közönségéhez hasonlóan kell gondolkodnia, és együtt kell működnie a felhasználók egyéni igényeinek megfelelő eszközök megvalósításában.

Ezeknek az igényeknek való megfeleléshez egyablakos felhasználói élményre van szükség, amely a személyes elkötelezettség előnyeit hozza a potenciális ügyfelek hátsó zsebébe.

További források a digitális transzformációról a marketingben

Digitális átalakulás: Hogyan tartsuk nyomon a haladást

Digitális átalakulás a COVID-19 során: Hogyan mutathatnak utat a marketingesek?

A KPSZ Útmutató a marketing átalakításához


Source link


2 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok