Értékesítést elősegítő technikai stratégia: Digitális gyorsulás | MarketingProfs

Avatar admin | 2021.01.31. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

A COVID-19 lépcsőzetes hatásai több szempontból is hatással voltak a globális üzleti életre, mint amennyit meg lehet számolni, és valószínűleg olyan módon is, amelyet még nem tudunk teljesen felismerni. De a világjárvány egyik növekedési területe következetes maradt: az értékesítés ösztönzése.

Az a globális értékesítési lehetőségek piacának nagysága az előrejelzések szerint 2026-ig 3,1 milliárd dollárra emelkedik, a 2020-as 989 millió dollárról – ez 17,4% -os összetett éves növekedési ütem.

A B2B táj megváltozott. Ahol egyszer négyszemközt találkoztunk szállítókkal és beszállítókkal, az értékesítési és marketingcsapatok arra kényszerültek, hogy teljesen átgondolják stratégiájukat és taktikájukat a világjárvány utáni világban.

Az értékesítés lehetővé tétele ma már kritikusan függ a technológiától és attól, hogy az eladók hogyan tudnak hatékonyan működni digitális környezetben. Ezenkívül a videokonferencia-kapcsolatokat öt vásárló közül négy jelöli kívánatosabbnak a hang- vagy telefoninterakciókkal szemben a B2B beállításaiban, a egy McKinsey & Company jelentés.


A világjárvány volt az a lökés, amelyre a B2B piacoknak szüksége volt az értékesítés lehetővé tételével kapcsolatos digitális stratégiák felgyorsításához. A vezetők óriási 97% -a azt állítja, hogy a járvány felgyorsította vállalatuk digitális átalakulását, és teljes 95% -uk most aktívan keresi az új módszereket az ügyfelekkel való kapcsolattartáshoz és a digitális platformokon való kilátásokhoz – írja a McKinsey.

A globális válság a felső vezetők számára is bebizonyította, hogy az értékesítés engedélyezésének technológiája segíthet leküzdeni azokat a földrajzi akadályokat, amelyek egykor az értékesítési munkatársakat regionális gondolkodásra kényszerítették.


Nyilvánvaló, hogy az üzleti világban egy új, az értékesítés ösztönzésére összpontosító korszak érkezett el, és mint minden változásnál, ez is új megközelítésekbe és új felszerelésekbe történő befektetést igényel a csapat részéről annak érdekében, hogy a szervezetet sikerre helyezze.

Íme néhány javaslat, amelyek segíthetnek a szervezetnek abban, hogy elinduljon a helyes úton az értékesítés engedélyezésének tervezésében és stratégiájában.

1. Értékelje újra a folyamatait, és jelölje ki azokat a területeket, ahol át lehet térni a digitális első stratégiára

Ez a lépés magában foglalhatja a hardver frissítését, az elavult rendszerek korszerűsítését vagy eltávolítását, az alkalmazottak átképzését, valamint az új digitálisan gondolkodó megközelítést tükröző jelentési és elemzési mérések létrehozását.

Számos szoftver és eszköz létezik az értékesítési folyamat egyszerűsítésére és a munkatársak hatékonyabbá tételére. Legyen szó projektmenedzsment szoftverről, továbbfejlesztett prezentációs paklikról vagy ütemezési eszközökről, az ilyen technológiai fejlődés azt jelenti, hogy az értékesítési munkatársak időt spórolhatnak meg, és arra összpontosíthatnak, hogy több leadet toljon az értékesítési csatornán keresztül.

2. Győződjön meg arról, hogy az értékesítési technológiai verem az eladókat a legjobb távoli értékesítési környezethez igazítja

Kezdje azzal, hogy meghallgatja a csapatát. A mezőnek van a legjobb érzéke arra, hogy mit várnak és várnak a kilátások, és a vásárlói elkötelezettség a játék neve. Technológiáinak együtt kell működniük, és lehetőség szerint integrálódniuk, egyszerűsítve az értékesítési folyamatokat, és kibontakoztatva a hatékonyságot és a professzionalizmust (gondoljunk csak a CRM integrációjára, egy intelligens prezentációs platformra, megbízható kommunikációs csatornákra, dinamikus képernyőmegosztó alkalmazásokra és egyebekre).

De ez nem csak arról szól a ti értékesítési csapat. Ez a potenciális ügyfelekről és vevőkről is szól – arról, hogy biztosítsák az értékesítési tapasztalatok zökkenőmentes működését. A technológiai csuklás valakit kikapcsolhat az Ön vállalata és termékei vagy szolgáltatásai felé. Ha az értékesítési folyamat nem zökkenőmentes, a vásárlók azt gondolhatják, hogy ez a vállalat egészét jelképezi.

Tehát hallgassa meg értékesítési munkatársait, és tegyen fel kérdéseket a technológiai veremről – különösen arról, hogy az összes eszköz hogyan hat egymással. Olyan zökkenőmentes a technológiai verem, mint a Gmail és a Google Drive?

3. Keressen és jelöljön ki egy megfelelő belső bajnokot, aki biztosítja, hogy az új technológiákat megfelelően alkalmazzák az egész szervezetben

Az évtizedek óta tartó üzletmenet újjáépítése speciális felügyeletet és karbantartást igényel, és nem kevés az interperszonális készség. Szüksége lesz egy megbízható, hozzáértő szószólóra digitális rendszereire – valakire, aki teljes mértékben be van fektetve, és aki megérti az összes alkalmazott felvásárlásának fontosságát felülről lefelé.

Ez a szükség arra bízta a cégvezetőket – értékesítési alelnököket, bevételi vezetőket és hasonlókat -, hogy hozzák meg a vállalatokat a rendelkezésre álló értékesítési technológiákkal kapcsolatban.

Amikor vezetőt veszünk fel, vagy fontolgatunk valakinek a vállalaton belüli előléptetését, elengedhetetlen időt fordítani arra, hogy megértsük az egyes személyek ismereteit, képzettségét és magas szintű megértését az értékesítési lehetőségek felépítésének és újratanításának.

4. Tervezze meg új, digitális szempontból elsődleges megközelítését 2021-ben és azon túl, mert a távértékesítés itt marad

Ha vállalkozása nem a digitális elkötelezettség új korszakára épül, akkor a jövőbeni kapcsolatok és az erős értékesítési folyamat építése lehetetlen lesz. Korrigálja a költségkeretét a megfelelő értékesítési kiadásokhoz, hogy ügyes maradjon bármihez a jövő.

Mint mindannyian 2020-ban megtudtuk, a jövő előrejelzése hiábavaló lehet. De ami vitathatatlan, az az, hogy a világjárvány új üzletviteli módokat mutatott be.

Az otthoni munkavégzés, a vezetők és a technológusok számára egyaránt kihívást jelentett az átmenet megkönnyítésére szolgáló módszerek kidolgozása. Ez feltárta az értékesítést lehetővé tevő technológia értékét.

Lehetséges, hogy a járvány letelte után a vezetők továbbra is élvezni fogják a személyes üzleti lehetőség lehetőségét. De mindaddig, amíg földrajzi korlátok vannak, az értékesítést lehetővé tevő szoftver legalább elősegíti a személyes találkozók közötti kezdeményezéseket – mindez lerövidíti az értékesítési ciklust. Ez a zene az értékesítési munkatársak fülébe.


Source link


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok