Ezek a legjobb helyek a régi laptop eladásához online – Tekintse át a Geek oldalt

Avatar admin | 2021.01.12. 12 Views 0 Likes 0 Ratings

12 Views 0 Ratings Rate it

A MacBook Pro és a billentyűzeten tükröződő színes háttérkép szinte fedett fedéllel
canadianPhotographer56 / Shutterstock.com

Talán volt szerencséd karácsonykor vadiúj laptopot szerezni. Vagy esetleg arra kíváncsi, hogy mi a legköltséghatékonyabb módja annak, hogy megszabaduljon a régi főiskolai laptopjától, így elegendő pénze lesz vesz egy új MacBook-ot. Akárhogy is, ma rengeteg nagyszerű online és helyi lehetőséget találtunk a tiéd eladására.

Mielőtt elkezdené, szánjon egy pillanatra, és felírja a laptop hardver specifikációit. Ide tartozik a modell, az év, a képernyő mérete, a processzor sebessége, a RAM, a tárhely és a szín. Ezeket keresik a vásárlók, és ha ezeket egyértelműen megjegyzi néhány minőségi fotóval együtt, akkor a legjobban készíthet jó készpénzt az eladásból. Ha nem biztos benne, hol találja meg őket, megteheti megtalálja őket a számítógép Beállítások alkalmazásában.

Adja el online

Rendkívül egyszerű a laptop online eladása, nem pedig személyesen vagy cserével. Ez a legjobb megoldás, ha a legtöbb pénzt szerzi érte. És az igazi bónusz? Ezek a webhelyek általában gondoskodnak a pénz összegyűjtéséről és a szállítás részleteiről, így nem kell ezen stresszelni. Egyesek még akkor is lépnek, amikor egy potenciális vevőnél felmerül egy probléma, ami jó előnyt jelent.

Érdemes megjegyezni, hogy az Ön webhelyét fogadó webhelyek megkövetelik, hogy töltsön ki egy profilt, csatlakoztasson fizetési lehetőséget és töltsön fel termékfotókat. Vannak, akik akár a fizetési és szállítási logisztikát is a végüktől fogva kezelik, de díjat vehetnek az Ön végétől. Függetlenül attól, hogy melyik lehetőséget választja, javasoljuk, hogy szánjon egy percet az Általános Szerződési Feltételek átolvasására, és olvassa el a GYIK-eket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy alaposan megérti-e a dolgok működését, és hogy Ön felelős-e a díjakért.

Mercari

A Mercari legjobban használt online áruház a szállításhoz, nincs személyes találkozás
Mercari

Mercari népszerű úticélja a mindenféle dolog eladása, beleértve a laptopokat is. A webhelyen ingyenesen hozhat létre listát, így könnyedén felsorolhatja készülékét rövid leírással, néhány fényképpel és bármilyen áron fel akarja tenni. A Mercarinak azonban egy átalány 10% -os eladási díja van, amelyet az eladás befejeztével kell alkalmazni, ezért ennek megfelelően állítsa be az árát. Ne feledje, hogy a szállításért is fizetnie kell.

Miután eladta termékét, kap egy szállítási címkét, majd becsomagolja a számítógépet és értesíti a Mercarit, miután elküldte. Innen a vevőnek három napja van annak megerősítésére, hogy a termék megfelel az Ön által megadottnak. Ha minden jól néz ki, akkor egyetértenek, és a vásárlás megtörténik (különben a laptopját visszaküldik neked). Ezután értékelni fogja a vevőt, és az összeg hozzáadódik az egyenlegéhez, amelyet elkölthet a webhelyen, vagy azonnal felveheti.

Decluttr

Decluttr használt iphone számítógépek vásárlása és eladása játékkonzolok dvd ipod okostelefonok blu-sugarak
Decluttr

Decluttr elkötelezett a használt elektronikus kütyük értékesítése iránt, és az oldal rendkívül egyszerűvé teszi mindenféle laptop értékesítését. Ahelyett, hogy létrehozna egy listát, amelyet más vásárlók láthatnak, szó szerint csak eladja a számítógépét a Decluttr-nak, hogy ők eladhassák azt a saját webhelyén. Azonnali becslést kaphat laptopja számára, ha beírja a megfelelő modellt és elmondja annak állapotát. Ha a becslés elfogadható, létrehozhat egy fiókot, és folytathatja.

Adatlapjának létrehozásához egyszerűen válassza ki, hogy milyen típusú eszközt szeretne eladni, és döntse el, hogyan szeretné megkapni a befizetését (akár közvetlen befizetéssel, akár PayPal-on keresztül). Ezután a Decluttr elküldi Önnek az üdvözlőcsomagot és az ingyenes szállítási címkét, majd elküldi a laptopot. És ne aggódjon – szállítás közben teljesen biztosított. Mielőtt fizetne, a Decluttr meghatározza a számítógép állapotértékelését, és összegyűjti a pénzét.

Érdemes megjegyezni, hogy eszközének értékelése megváltozhat a Decluttr személyes minőségértékelési folyamata során, amikor csapata felméri az Ön laptopját, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ugyanolyan állapotban van, mint amilyennek mondta. Az értékelés befejezését követően értesítést kap, amely értesíti Önt az ezen alapuló árváltozásokról. Ezután 14 napos türelmi idő áll rendelkezésére, hogy elutasítsa vagy elfogadja a módosított árat; ha elfogadja, a befizetés feldolgozásra kerül.

Felajánl

Az OfferUp vásárolhatja és adhatja el a holmiját helyileg online eladóvá
Felajánl

Felajánl megkönnyíti a laptop (és rengeteg más cikk) személyes eladását helyben, vagy az áruk online szállítását a távolabbi vásárlók számára is. Ingyenes tételek közzététele és böngészése az OfferUp-on, és különösen népszerű webhely használt holmik értékesítésére, főleg azért, mert egyesült a LetGo-val (hasonló webhely).

Csak néhány percet vesz igénybe, hogy eladó fiókot hozzon létre az OfferUp-on, és feltöltse termékét, valamint néhány releváns részletet és fényképet, valamint a kívánt árat. A webhely lehetővé teszi, hogy csevegjen a potenciális vásárlókkal, hogy tárgyaljanak az árakról, és megállapodjanak egy találkozóhelyről, ahol a kereskedelmet folytatják. Az OfferUp nem számít fel díjat a személyes eladásokért, de ha rajtuk keresztül szállít, akkor 12,9% -os eladói díj fizetendő. Létrehozhatja és kezelheti fiókját az OfferUp webhelyén vagy annak alkalmazásain keresztül.

Adja el helyben

Ha inkább helyben szeretne eladni, akkor ez érthető. Ezen webhelyek többsége lehetővé teszi, hogy létrehozzon egy listát az eszközéhez, amelyet a környéken élő emberek láthatnak. Akkor rajtad múlik, hogy személyesen rendez-e időpontot és biztonságos helyen találkozni.

Helyi online piactérek

Facebook Marketplace keresősáv az okostelefon képernyőjén
PixieMe / Shutterstock.com

Rengeteg lehetőség kínálkozik arra, hogy laptopját személyesen eladja valakinek a környékén. Tetsző választások Facebook Marketplace, Szomszéd, és Craigslist mind jól ismertek, ezért könnyen meg kell találnia egy helyet, ahol tetszik felvenni a laptopot, és eladni. Ne feledje, hogy nagy valószínűséggel éles versenyben lesz a számítógépe, ha egy nagyvárosban él (vagy felsorolja), mint egy kisváros. Ezenkívül a laptopokat általában nagyjegyű tételeknek tekintik, és hajlamosabbak a csalásokra, ezért körültekintően járjon el.

Bármelyik oldalon is választja az adatlap feladását, győződjön meg róla, hogy mindent megtesz-e annak érdekében, hogy ellenőrizze vásárlójának jogszerűségét, és hogy biztonságos és jól megvilágított nyilvános helyen találkozik, lehetőleg kamerákkal (például egy rendőrség előtt vagy benzinkút).

Kereskedelem

Ha nem akar problémát felvenni a listák létrehozása és a veszélyes randók kezelése a személyes kereskedések során, akkor mindig csak az Apple-vel vagy a Best Buy-vel kereskedhet vele. Mindkét kiskereskedő jó kereskedési programokat kínál, és az egész folyamatot gyors és egyszerűvé teszi.

Legjobb vásárlás

Best Buy Trade In program MacBook képpel
Legjobb vásárlás

Legjobb vásárlás van egy tisztességes csereprogramja, amely elfogadja a laptopokat (és egy csomó más elektronikus eszközt). Akár egy online becslés meglátogatta a helyi Best Buy-t, vagy postázott a gépén. Az értékelés csak egy percet vesz igénybe, és feltétlenül érdemes megtenni, különösen, ha a számítógépe nem teljesen új.

Csak annyit kell tennie, hogy megválaszol néhány kérdést, például, hogy mi a laptop sorozata, éve és képernyőmérete, majd válassza ki a pontos modellt. Nem kell kéznél tartania a számítógép sorozatszámát, de tudnia kell, hogy mennyi memóriája és tárhelye van. A becslőnek meg kell adnia az eszköz fizikai állapotának leírását, és azt, hogy töltődik-e vagy sem, amikor csatlakozik. Ezután megkapja a becslését, és onnan folytathatja a munkát.

A Best Buy megjegyzi, hogy nem minden eszköz alkalmas kereskedelemre, és bizonyos üzletekben további korlátozások lehetnek érvényben. Amit kínál a boltban, az eltérhet a személyes ellenőrzésen alapuló online becslésétől is. Értesítést kapunk az értékeléséről, majd rajtad múlik, elfogadja-e vagy elutasítja-e. Ez egy egyszerű lehetőség, de nem ez lesz az, amelyik a legnagyobb készpénzösszeget szerzi be.

MacBooks esetén: Apple

Apple Trade In program, amely két telefont tart
alma

Ha van MacBookja, és a fenti lehetőségek egyike sem lebegteti a hajóját, akkor mindig találkozhat a gyártóval; vagyis cserélje vissza alma. Nincs semmi baj, ha ezen az úton haladunk, de az online értékesítéssel ellentétben nem ez az, amely valószínűleg a legtöbb pénzt szerzi meg Önnek. Valószínűleg több pénzt fog itt kapni, mint a Best Buy esetén. Csak ne feledje, hogy az Apple kijelenti, hogy az értékek attól függően változhatnak, hogy online kereskedel-e számítógépével, vagy beviszi-e valamelyik üzletébe.

Azon Kereskedelem oldalon az Apple kijelenti, hogy eszközén kereskedhet hitelként a következő vásárláshoz, vagy választhat egy Apple ajándékkártyát. Az Apple szerint várhatóan bárhová eljuthat 380 és 1530 dollár között, attól függően, hogy melyik MacBook-ja van, és milyen állapotban van. Csak annyit kell tennie, hogy megválaszol néhány kérdést a számítógépével kapcsolatban annak minőségének meghatározása érdekében, akkor az Apple megadja versenyképes kereskedési becsléssel, és onnan eldöntheti, mit szeretne csinálni. Az egész folyamat egyszerű és egyszerű, és a legjobb megoldás, ha nem akar rengeteg időt tölteni a megfelelő eladó megtalálásával.


Most, hogy megvitattuk a laptop eladásának összes lehetőségét – legyen szó online, személyesen vagy egy kiskereskedő kereskedési programjáról -, remélhetőleg van ötlete arról, hogy mit szeretne kezdeni a sajátjával. Végül arról van szó, hogy gyors és egyszerű eladást szeretne-e, vagy egy kis időt és erőfeszítést fordít egy magasabb ár elérésére.

Az online lehetőségekkel a legnagyobb esélyed van arra, hogy több pénzt szerezz, de valószínűleg hosszabb időbe telik megtalálni a legális vevőt, aki hajlandó magasabb árat fizetni. Hasonlóképpen előfordulhat, hogy nem keres annyi pénzt a MacBook kereskedésével az Apple-nek, de ha megfelelő formában van, akkor gyorsan megszerezheti becslését, és készen áll az egész folyamatra.
Source link


12 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok