Ezen az oldalon több ezer történelmi filmplakátot tölthet le

Avatar admin | 2021.08.08. 0 Likes 0 Ratings

0 Ratings Rate it

Kép a következő cikkhez: Használja ezt az oldalt több ezer történelmi film plakát böngészéséhez és letöltéséhez

Ábra: Univerzális képek

Filmplakátok: Nem úgy csinálják őket, mint régen. Persze, a kisebb független filmek valami érdekeset kaphatnak (általában sárga háttérrel), de plakátok a nagy sikerfilmekhez eléggé képletesek. A mozi első néhány évtizede azonban más történet volt.

Kézzel rajzolt ábrákkal és betűkkel, kollázsok fekete-fehér állóképekből vagy a század közepének geometriai grafikai terveiből, ezek önmagukban műalkotások. És bár néhány filmplakáton már régen az ebédlőben keretezve lógtak a helyek, vagy kék színűek voltak a kollégiumi szoba falához, rengeteg olyan hely van, ahol élvezhetjük. Íme, mit kell tudni egy olyan webhelyről, amely klasszikus filmplakátok nagy gyűjteményét tartalmazza, és amelyek ingyenesen letölthetők.

Amit a gyűjteményben talál

Az Film plakátgyűjtemény a texasi egyetemen, az Austini Harry Ransom Centerben körülbelül 10 000 digitalizált film plakátot tartalmaz, amelyek a csendes korszakba nyúlnak vissza. Először az online archívumról értesültünk Kevin Kelly bejegyzéséből a Recomendo hírlevélben.

A gyűjtemény legnagyobb része (és a legszórakoztatóbb plakátok böngészni) jönnek a Államközi Színházi Kör– egy lánc, amely egykor szinte minden texasi mozit magában foglalott. A plakátok, filmes állóképek, lobbikártyák és sajtókönyvek az 1940 -es és 1970 -es éveket ölelik fel egy különösen robusztus filmgyűjteménnyel tól től az 1950 -es és 1960 -as években, beleértve a musicaleket, eposzokat, westerneket, kardot és szandált, horror- és ellenkultúra -filmeket.

Régi film plakátok keresése, böngészése és letöltése

A gyűjtemény plakátjainak eléréséhez néhány különböző mód van. Akár keres, akár böngészik, érdemes kezdeni a gyűjtemény honlapjának ezen az oldalán.

A keresési funkció ugyanúgy működik, mint bármely más könyvtár, beleértve a lehetőséget is végezzen speciális keresést– De a böngészés a szórakoztató rész. Amellett, hogy oldalakonként végigböngészi az egyes képeket, le is szűkítheti azokat, és böngészhet bizonyos műfajokban, például a krimi, a tudományos fantasztika, az erotika, az akció/kaland és a horror között.

Kattintson bármelyik plakátra annak nagyobb változatának megtekintéséhez, illetve ingyenes nyomtatásához vagy letöltéséhez. Minden plakáthoz három méret/felbontási lehetőség áll rendelkezésre. Légy tudatában annak A Harry Ransom Center nem rendelkezik a jogokkal ezeket a plakátokat, és csak személyes és oktatási célokra szolgálnak. Ha bármilyen konkrét kérdése van a használattal kapcsolatban, lépjen kapcsolatba közvetlenül a Harry Ransom Központtal.


Forrás link


0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok