Használhatja a jelet anélkül, hogy megadná a kapcsolatait?

Avatar admin | 2021.01.12. 12 Views 0 Likes 0 Ratings

12 Views 0 Ratings Rate it

A Signal alkalmazás splash képernyője egy iPhone készüléken.
Eliseu Geisler / Shutterstock.com

Jel egy adatvédelemre összpontosító, titkosított csevegési megoldás, de a regisztráció után az első dolog, amit szeretne, az a telefonján található összes névjegyhez való hozzáférés. Itt van, miért, mit csinál a Signal valójában ezekkel a névjegyekkel, és milyen a Signal használata nélkülük.

Miért akarja a jel az ismerőseit?

A jel telefonszámok alapján működik. A regisztrációhoz telefonszámra van szüksége. Ez a telefonszám azonosítja Önt a Signal szolgáltatásban. Ha valaki tudja az Ön telefonszámát, üzenetet küldhet a Signal-on. Ha valakinek üzenetet küld a Signal szolgáltatáson, akkor meglátja az Ön telefonszámát.

Nem használhatja a Signal szolgáltatást anélkül, hogy elárulná telefonszámát azoknak a személyeknek, akikkel kapcsolatba lép. Más szavakkal, a Signal címe a telefonszáma. (Ennek egyetlen útja a regisztráljon egy másodlagos telefonszámmal, amelyet az emberek látni fognak helyette.)

A többi modern csevegőalkalmazáshoz hasonlóan a Signal is hozzáférést kér az iPhone vagy Android telefon kapcsolataihoz. A Signal az Ön névjegyeivel más ismerősöket keres, akik már használják a Signal szolgáltatást.

Nem kell mindenkitől megkérdeznie, hogy ismeri-e a Signal szolgáltatást. Ha a névjegyeiben szereplő telefonszám egy Signal-fiókhoz van társítva, akkor a Signal segítségével kapcsolatba léphet az adott személlyel. A Signal könnyen használható alkalmazás, amely gyorsan helyettesítheti az SMS-t.

Ez azt jelenti, hogy a kapcsolatokhoz való hozzáféréssel, amikor a Signal menüben megérinti az „Új üzenet” elemet, megjelenik az ismerősök listája, akik a Signal szolgáltatást használják.

Jel, amely kapcsolatokat javasol a "Új üzenet" képernyő.

Mondja a jel más embereknek, amikor csatlakozik?

Amikor csatlakozik a Signal szolgáltatáshoz, azok a személyek, akiknek a névjegyeiben szerepel, látni fogják azt az üzenetet, amelyhez csatlakozott, és most már elérhető a Signal szolgáltatáson.

Ezt az üzenetet a Signal alkalmazás nem küldi el, és akkor is megjelenik, ha nem engedélyezi a Signal hozzáférést névjegyeihez. A Signal azt akarja, hogy az emberek tudják, hogy most már elérhetik Önt a Signal segítségével, és nem kell SMS-t használniuk.

Hogy egyértelmű legyen: Ha valaki másnak szerepel az Ön telefonszáma a kapcsolattartóiban, akkor kap egy üzenetet arról, hogy Ön most csatlakozott a Signal szolgáltatáshoz, ha telefonszámát használja a Signal fiók létrehozására. Bármilyen nevet láthatnak az Ön telefonszámához az ismerőseiknél. Ennyi történik, amikor csatlakozik. A Signal nem fog kapcsolatba lépni az ismerősei egyikével sem, hogy tudassa velük, hogy csatlakozott.

A Signal feltölti-e kapcsolatait a szervereire?

Néhány csevegőalkalmazás feltölti a névjegyeket a szolgáltatás szervereire, tárolja és felhasználja velük, hogy megfeleljen másoknak, akiket ismer a szolgáltatáson.

Tehát tisztességes megkérdezni – a Signal feltölti-e az összes névjegyet és örökké tárolja?

Nem, a Signal nem tárolja ezeket az információkat örökre. A Signal kivonatolja a telefonszámokat, és rendszeresen elküldi azokat a szervereire, hogy mindenki felfedezze, melyik ismerőse használja a Signalt. Itt van, hogyan A jel dokumentációja fogalmaz:

A Signal rendszeresen csonka kriptográfiailag kivonatolt telefonszámokat küld kapcsolatfelvétel céljából. A neveket soha nem továbbítják, és az információkat nem tárolják a szerverek. A szerver válaszol a Signal felhasználó névjegyeivel, majd azonnal elveti ezeket az információkat. Telefonja most már tudja, melyik ismerőse a Signal felhasználó, és értesíti Önt, ha ismerőse most kezdte használni a Signal szolgáltatást.

Mi történik, ha nem ad hozzáférést a névjegyekhez?

Ha ez nem tetszik neked, akkor a Signal úgy működik, hogy nem fér hozzá a névjegyekhez. Csak egy kicsit másképp működik – némi hasznos kényelem nélkül.

Ha nem ad hozzáférést a Signal-nak a kapcsolataihoz, akkor nem fogja tudni, kit ismer. Vagy meg kell várnia, amíg ezek az emberek kapcsolatba lépnek Önnel, vagy a „Keresés telefonszám alapján” lehetőséget kell használnia, és be kell írnia valakinek a telefonszámát a kapcsolatfelvételhez.

Honnan fogja tudni, hogy egy másik személy használja a Signal szolgáltatást? Nos, valószínűleg először meg kell kérnie őket egy másik csevegőszolgáltatás használatával. Ezért a Signal biztosítja a kapcsolatfelkutatást – ahelyett, hogy beszélgetést folytatna a Signal használatáról egy másik csevegőszolgáltatásban, azonnal folytathatja a beszélgetést egy ismerősével a Signal szolgáltatásban, még akkor is, ha fogalma sem volt róla, hogy korábban feliratkozott a Signal szolgáltatásra.

Amikor először lép kapcsolatba egy személlyel, csak a telefonszámát látja. Azért mert A jelprofilok titkosítva vannak és a kulcs csak az Ön ismerőseivel és azokkal az emberekkel van megosztva, akikkel kapcsolatba lép. Ez biztosítja, hogy az emberek ne csak a Signal-on keresve állapítsák meg, hogy kinek a nevéhez tartozik egy adott telefonszám.

A "Keresse telefonszám alapján" párbeszédpanel a Signal menüben.

A jel a legjobban működik a kapcsolatokkal

Végül a Signal úgy működik, hogy akkor működjön a legjobban, ha hozzáférést biztosít a kapcsolataihoz. Úgy tervezték, hogy az SMS-t helyettesítse.

Reálisan nézve legyünk őszinték: Ha nem bízik abban, hogy a Signal úgy kezeli a kapcsolatait, mint a dokumentáció ígéri, akkor nem biztos, hogy jó ötlet megbízni a Signal-ban beszélgetéseiben.

Természetesen továbbra is használhatja a Signal szolgáltatást anélkül, hogy hozzáférést biztosítana neki a kapcsolataihoz. Ez a te választásod, de megnehezíti a Signal-on ismert személyek felkutatását és kapcsolatba lépését.

Akár meggondolhatja magát, és a Signal hozzáférést adhat a névjegyekhez a használat megkezdése után – csak menjen az okostelefon beállításaihoz, és adjon hozzáférést az alkalmazásnak a névjegyekhez. IPhone-on lépjen a Beállítások> Adatvédelem> Névjegyek vagy a Beállítások> Jel lehetőségre ennek ellenőrzéséhez. Android-telefonon lépjen a Beállítások> Alkalmazások és értesítések> Jel> Engedélyek menüpontra.




Source link


12 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok