Használjon VPN-t játékhoz?

Avatar admin | 2021.02.04. 15 Views 0 Likes 0 Ratings

15 Views 0 Ratings Rate it

Játék számítógép
Gordenkoff / Shutterstock

Nagy esély van rá, hogy sok hirdetést jelenítsen meg VPN (virtuális magánhálózat) szolgáltatások miközben weboldalakat látogat vagy podcastokat hallgat. Napjainkban mindenhol vannak, részben a magánélet és a biztonság megújult fókuszának köszönhetően.

A VPN-ek mindig a játékosokhoz fordultak, és ígéretet tettek a magánélet védelmére és a jobb teljesítményre. Vizsgáljuk meg, hogy igazak-e ezek az állítások.

Mit csinál a VPN

Lényegében kétféle VPN létezik, amelyekbe belefut. Az első egy vállalati VPN, amelyet a munkáltatón keresztül kap. Ezek a VPN-ek titkosított alagutak, amelyek lehetővé teszik a vállalat hálózatához való csatlakozást, hogy hozzáférhessenek magánforrásokhoz, például dokumentumokhoz vagy egy weboldal hátuljához.

A második típus a fogyasztói VPN, amire ezek a hirdetések szolgálnak. Ez a fajta VPN titkosított alagút is, de ezúttal biztonságosan csatlakozik egy szerverhez, majd a nyílt internethez. A világ többi részén úgy tűnik, mintha a VPN-kiszolgáló lenne a számítógéped. Így az Ön valódi tartózkodási helye védett.

Az ilyen VPN-ek nagyszerűek, ha a Netflixen olyan műsort szeretne nézni, amely csak az Egyesült Államokban érhető el, amíg Európában tartózkodik. A VPN akkor is hasznos, ha nyilvános Wi-Fi hálózaton van egy kávézóban vagy repülőtéren, és meg akarja védeni a kapcsolatot, megakadályozva ezzel a Wi-Fi hálózat üzemeltetőjét abban, hogy a forgalmát szimatolja.

A játék azonban más kérdés.

Védhet-e egy VPN a DDoS támadásoktól?

Az első számú ok, amiért a játékosok vagy a játékokat tanácsolók javasolják a VPN használatát, védelemre szolgálnak. Vannak olyan játékok, amelyek peer-to-peer technológiával segítik a többjátékos játékok hálózatba szervezését. Ebben az esetben néha lehetséges felfedezni az ellenfél IP-címét (Internet Protocol).

Az IP-cím olyan, mint egy utca, de az interneten található számítógépek és útválasztók számára. Ha ismeri egy másik eszköz IP-címét, megpróbálhat csatlakozni hozzá. A rossz színészek ezt az információt felhasználják a végrehajtáshoz terjesztett szolgáltatásmegtagadási támadások, ahol elárasztanak egy IP-címet annyi internetes forgalommal, hogy a kapcsolat offline állapotba kerül. A DDoS támadások végrehajtásához a botneteken könnyen lehet időt bérelni, ami a DDoS támadás fenyegetését nagyon valóságossá teszi (amennyiben van megcélzott IP címe).

ÖSSZEFÜGGŐ: Mik a szolgáltatásmegtagadás és a DDoS támadások?

A DDoS-támadások elviselése mindennapos tapasztalat az olyan nagy internetes vállalatok számára, mint az Amazon és a Google, valamint a játékcégek által üzemeltetett szerverek és számos VPN-szolgáltatás. Az otthoni internetkapcsolat azonban nem képes könnyen ellenállni – így szükség van egy VPN-re. Ha egy DDoS-támadás célpontjává válik, miközben VPN-hez csatlakozik, akkor is offline módban kopoghat, de az online visszatérés nem jelentene problémát, mivel a tényleges IP-t nem érinti.

Az interneten körülnézve könnyű félelmet észlelni a DDoS-támadás eltalálása miatt játék közben. Ellenőrizze minden olyan játék fórumát, amely tartalmaz egy többjátékos online összetevőt, és aggodalmakat fog látni a DDoS miatt, beleértve az olyan játékokat is, mint például CSGo, Overwatch, Call of Duty, 2. sors, és legendák Ligája.

E félelmek egy része jogos, és (remélhetőleg) a játékkészítők mindent megtesznek a DDoS-támadások megakadályozása érdekében, mivel Bungie megtette 2. sors 2020 elején. A legtöbb játék esetében azonban az a nagyobb félelem, hogy valaki eltalálja a cég szervereit, és megpróbálja offline módon megütni a játékot, mint történt vele World of Warcraft 2019 végén. Ha a játékkiszolgálókat megtámadják, akkor a VPN semmit sem tesz annak érdekében, hogy a játék jobban játszható legyen, mivel a játék szervereit, nem pedig az internetkapcsolatát célozta meg a DDoS támadás.

A World of Warcraft kék és lilás, varázslatos lényekkel tarkított jelenete egy nagy kék gömböt vesz körül.
Hóvihar

A DDoS támadással eltalálható másik módszer nem maga a játék, hanem minden, ami körülötte van. Ha például valaki megpróbál beszélgetést indítani Önnel, ez elegendő lehet ahhoz, hogy IP-jét elérje bizonyos platformokon. A játékos megpróbálhatja egy olyan webhelyre vagy csevegőszobába csalogatni, amelyet irányít, hogy megtalálja az IP-címét. Az ilyen típusú támadások nem gyakoriak. De általában, ha egy játék előtt vagy közvetlenül utána kéretlen csevegési kérelmet kap, ne vegye be a csalit.

Manapság játék közben nem igazán kell VPN-re állni a DDoS támadásokkal szemben, de lehetnek kivételek. Ha úgy gondolja, hogy játék közben DDoS-támadás érte, ellenőrizze, hogy mások is tapasztaltak-e hasonló tapasztalatokat, és hogy mit csinált a gépén a támadásig. Olvassa el a játék fejlesztői fórumait és támogatási oldalait, hogy megnézze, ez-e probléma. Ha kiderül, hogy ez az igazi, fontolja meg a VPN-t.

Javíthatja-e a VPN a játék teljesítményét?

Egy másik ok, amiért a játékosok kedvelik a VPN ötletét, az az, hogy jobb teljesítményt nyújtsanak, ha olyan VPN szervert használnak, amely közelebb van a játék szervereihez. De ez szinte soha nem sikerül, mivel a VPN-ek nem ugyanazt a sávszélességet biztosítják, mint egy puszta internetkapcsolat. Ez azt jelenti, hogy szinte mindig megnő a késleltetése és rosszabb a hálózati teljesítménye, amikor VPN-en keresztül csatlakozik – hacsak más körülmények között nem javul a VPN. (Gyors VPN esetén azonban a lassulás nagyon kicsi lehet.)

Például, ha az internetszolgáltató fojtotta a játékkapcsolatokat, de nem VPN-eket, akkor a VPN növelheti a teljesítményét. Ha nyilvános Wi-Fi hálózaton keresztül csatlakozott, amely blokkolta a játékkapcsolatokat, de engedélyezte a VPN-kapcsolatokat, akkor egy VPN-t használva alagútba léphet a korlátozáson keresztül, és csatlakozhat a játékkiszolgálóhoz.

Egy másik lehetséges felhasználási eset az az ötlet, hogy egy másik régióban szeretne játszani, például Európában vagy Ázsiában. Ha a barátokkal való játékról van szó, ellenőrizze, hogy a játék régiótól függetlenül nem fogja-e automatikusan összekapcsolni Önt. Azoknál a játékoknál, amelyek régiós zárolást hajtanak végre, győződjön meg arról, hogy a régiók VPN-nel való ugrása nem indítja el a játékot.

Végül egy utolsó gond lehet az IP-szűrők megkerülése egy egyetemi vagy vállalati tűzfalon. Megpróbálni megkerülni egy céges tűzfalat játékkal játszani egy szörnyű, szörnyű ötlet, amely a munkájába kerülhet. A hallgatók számára jobb megoldás az lenne, ha az egyetem informatikai osztályával beszélgetnének. Előfordul, hogy nem a játékot próbálják blokkolni, hanem a hasonlónak tűnő forgalmat, és segíthetnek a csatlakozási problémák kiderítésében.

Szüksége van VPN-re a játékhoz?

A VPN-szolgáltatások fantasztikus eszközök a tengerentúli streaming szolgáltatásokhoz való hozzáféréshez, vagy a nyílt Wi-Fi-n való kapcsolat biztosításához. De szükséged van egy játékra? Valószínűleg nem.

Biztosan nincs rá szüksége az összes online játék takaróvédelméhez vagy teljesítményproblémáihoz, de vannak olyan helyzetek, amikor ez hasznos lehet.

Mielőtt pénzt költene egy VPN-előfizetésre, végezzen néhány kutatást, hogy megnézze, a használt játék peer-to-peer hálózatot használ-e, vagy az Ön által használt csevegési platformok aggodalomra adnak okot, majd nézze meg, hogy a fejlesztők mit tesznek a DDoS-támadások megelőzése érdekében. Gondoljon arra, hogy szüksége lehet-e a fojtás vagy a használt hálózatok korlátozásainak megkerülésére.

Legfőképpen derítse ki, hogy van-e olyan konkrét problémája, amelyben a játékhoz használt VPN segít.
Source link


15 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok