Heidi Swanson a mi Granola Istenünk

Avatar admin | 2021.06.14. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

Mint Heidi Swanson, egy termékeny író, fotós és korai ételek internetes berendezése elmondja, hogy olyan telefonhívásra várt, amely soha nem érkezett meg. “Egy évtizede voltam a várólistán, és soha nem kaptam hívást” – idézi fel a legutóbbi Zoom-beszélgetést Los Angeles-i otthonából. Beszélünk a régebbi, San Franciscó-i otthonától délre történő költözésről, és a közösségi kertről az öbölben, ahová évek óta szívesen csatlakozna. “Itt értem le, és egy barátom lazán hasonlított rá:” Ó, hé, vannak parcellák a Long Beach közösségi kertben “, úgyhogy alapvetően azonnal megkaptuk ezt a nagy, 20 × 30-as telket. És nagyszerű, és itt nőni – mármint varázslat.

A zöldségek Swanson hangulata. Akriljai. Tehát a Belmont Shore-i ház közelében lévő kerti hely megszerzése nem kis győzelem volt négy könyv, köztük a nemrég megjelent könyv szerzőjének Szuper Természetes Egyszerű. De ellentétben sok (a legtöbb) íróval, akik recepteket készítenek a wellness és a természetes ételek területén, Swanson ezt stílusosan és ügyesen teszi. És mindig hű a szerző hétköznapi és meleg POV-jához.

Könyveiben nincs olyan étkezési program, amely két korábbi „Super Natural” címet tartalmazna –Szuper természetes főzés és Szuper természetes minden napValamint a 2015-ös év kiemelkedő útleírása Közel messze. A központi téma – főzni hús nélkül, feltölteni zöldségeket és kiváló teljes kiőrlésű gabonákat, beilleszkedni egy globális éléskamrába, valamint az élelmiszerboltban vagy a gazdák piacán bemutatkozó gyümölcsök és zöldségek – nem kényszerített. Swanson vagyok. Online úton kaptuk fel korai napjait, tisztelegve a Telegraph Avenue babsaláta előtt, és egy szilárd granola recept erejéért.

Visszatérve egy kicsit, amikor elindítottad 101 szakácskönyv, az oldal arra az ötletre épült, hogy miután száz szakácskönyv birtokosa, hagyja abba a vásárlást, és csak velük kezdjen főzni. Tudni akartam, ez még mindig az ön szellemisége 2021-ben?
2003-ban dobtam piacra, és így kezdődött, és még mindig nagyon szeretek visszatérni ahhoz a szellemi szellemhez, hogy szeretném felfedezni ezeket a csodálatos szakácskönyveket, és kiemelni azokat a hangokat, technikákat és dolgokat, amelyek miatt izgatottan vártam őket. könyveket. És még mindig megpróbálom ezt megtenni, főleg, ha látom, hogy van egy könyv, amit nagyon szeretek, és egy recept, ami visszhangzik velem. Még mindig megpróbálom kiemelni az oldalon.

Mindig éles digitális stratéga voltál, és blogot írtál arról, amit egyesek „korai internetnek” neveznek. Mi a véleménye ezekről az újabb kiadói modellekről a Patreon vagy az Substack segítségével, és fontolóra venné ebbe az irányba?
Nem tudom. Egyenlőre nem. A lényegében az enyém birodalom fenntartásában, mint az én magom, mindig visszatértem a webhelyemre, és mindig inkább gyakorlásként kezeltem, mint bármi más. Odamegyek, dolgozom a fotóimon, megpróbálok jobb íróvá válni, és recepteket fejlesztek. Ha recepteket tesz közzé egy nagyon nyilvános fórumon, jobb receptkészítővé válik, mert azonnali visszajelzést kap, és idővel is tanul.

Mesélj erről a kertedről. Hogyan befolyásolja az ételkészítést és az írást? Egy korai kertészi pályafutáson kutakodom, és nagyon jó.
Ne érts félre; Tévesztéseket tettem, de általában véve ez szórakoztató és érdekes volt. És bizonyos összetevők valódi hiánya hatással van a főzésre. Gondolom, ha a kert alapú receptekre összpontosítasz, ez más, mint egy élelmiszerboltos vásárló vagy akár egy termelői piac-vásárló típusú recept, ha ennek van értelme. Mert ha van hét, nyolc font cukkini, akkor nem csak …

Sutté, kenyérsütés, csak diófélék lesznek –
Igen, érdekes volt. A füzeteimben egy csomó recept van, amelyek olyanok, mint „hogyan lehet igazán bedobni az uborkát”.

Mit termeszt még?
Az egyik legmenőbb dolog, amit termesztettem, a tavalyi vetőmag hibiszkusz volt. És nagyon szépek, és te is megszáríthatod a csészéket és felhasználhatod teára. Gyönyörű, mutatós növény. Király volt. Van mész, kakukkfű, tulsi bazsalikom – van egy rakás különféle bazsalikom, mert szeretjük őket. És akkor ott vannak a különböző paradicsomok.

A kaliforniai paradicsomszezon is ilyen hosszú. Olyan, mint örök.
Igen, nekem már vannak paradicsomjaim, vagyis talán két hete tettem a növényeket a földbe. Még abban sem vagyok biztos, hogy megfelelő-e az időzítés, de ezeken a növényeken már van paradicsom. És akkor a háznál van egy kis citrusgyűjteményem – próbálok egy kis citrus helyzetet kialakítani. Kishu mandarin. Egy chinotto-t próbálok elindítani. És akkor vannak mások.

Tudod, egy dolog, ami a receptjeidhez vonz, vagy egy meghatározott kategória, ami tetszik, az a granolád. Meséljen nekem általában a granolákról – az Ön nézőpontjáról ezekre vonatkozóan, és mit kínál ebben a könyvben?
Oké, a granola ebben a könyvben, a rózsa, ha van esélyed elkészíteni, akkor az a granola, amelyet én készítek, ha különleges házvezetőnőink lesznek, vagy ha odaadom. De jó. Nem szeretem a szuper édes reggelit. Szeretek tévedni a fűszeres-sós oldalról, néhány alap édes hanggal – ez rendben van -, de általában nem szeretem az egyenes édes helyzetet.

Granola olyan negatív konnotációval bír egyes emberek számára. Különösen az öböl térségében. Granola ott egy személy.
Én is a Bay Area-ban nőttem fel, így a granola mindig a szekrényekben volt. Mindig nagyon mézes-édes volt. Szuper zab. Talán néhány extra maggal. Túl sok méz.

Hadd kérdezzem meg téged erről a történetről, amelyről a könyvben írsz – van egy babsaláta, amelyet ifjúként találtál az oaklandi Telegraph Avenue-n. Mi a sztori?
Igen! Barátaim, a görög színházba jártunk, koncertekre és ilyesmire.

Mit láttál? Melyikek?
Elmennénk a Reggae Sunsplashbe [laughing]. Tudod, arra próbálok gondolni, hogy mit láthatnánk még.

Ez klassz, te birtokolod az igazságodat.
[Laughs] Igen, teljesen. És felmentünk a Telegraph Avenue-re, felütöttük a használt lemezboltokat, és csak lógtunk, amikor 17 évesek voltunk. Volt ez az egy kávézó – fogalmam sincs, mi volt a neve – és mindig elmentünk, és megkaptuk ezt egy saláta. Csak betöltötték. Volt benne sárgarépaérme, vesebab, apróra vágott salátazöld, aztán, tudod, az öntet, kicsit citrusos volt, ahogy emlékszem. Lehet, hogy valamivel nagyobb tanya volt, mint a könyvben. De a salátában volt minden. Magok és ilyesmi – olyan jó volt.

A könyv elolvasása után egyértelmű, hogy még nem mond le egészen a kelkáposztáról.
Felaprítod, hogy olyan kicsi legyen, hogy az emberek azt gondolják, hogy ez egy gyógynövény vagy valami ilyesmi, aztán ha egyszer megfőzöd, annyira összeomlik. Rengeteg kelkáposztát tettem ilyen levesekbe és ételekbe. Ez egy egyszerű módja annak, hogy sok egészséges, élénk zöldet és zöldséget szerezz be. Csak játszhatsz azzal, ahogy valamit vágsz, és megváltoztathatod, hogy valaki mit érez az összetevő iránt.

Ha recepteket tesz közzé egy nagyon nyilvános fórumon, jobb receptkészítővé válik, mert azonnali visszajelzést kap, és idővel is tanul.

A grillezett rizsgolyók gondolata annyira idegen sok ember számára, de Japánban mindenütt jelen van – miért nincs több grillezett rizsgolyó a háztáji grilleken? Ez lenne a legcsodálatosabb dolog.
A grill kultúra Amerikában még mindig csak kivételesen húscentrikus. Azt gondolom, hogy nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy milyen húst sütnek, és mindenféle, mondjuk a kukoricán túlmutató dolog onnan kerül el.

Jól mondta, jól mondta. Teljesen egyetértek.
Ez a fajta szellem, ahogy szeretek főzni. A fehér liszten, a fehér cukoron és a fehér rizsen túl az összetevők egész területe létezik. Alkalmazhatja ezt a grillezéshez, ahol ha elveszít egy húscentrikus fókuszt, akkor egy másik terület marad, hogy felfedezhesse, legyen szó rizsgömbökről, akár – az egyik kedvenc salátám egy grillezett római saláta, és van egy a könyvben. Van egy egészen más területe a grill életnek, amely megnyílik. Ha húst akar grillezni, csak tudja, hogy rengeteg más dolog is csodálatos lehet.

És ez egyfajta etika a zöldségalapú főzés szempontjából általában, nem igaz?
Úgy gondolom, hogy sokan saját felismerésükre és következtetéseikre jutnak, és egészségesebb egész ételeket és zöldségeket szeretnének beépíteni életükbe, étkezési módjaikba és családjukba – és remélhetőleg ez segít.

Chana Masala Granola

NÉGY Izgalmas recept SZUPER TERMÉSZETES EGYSZERŰ

Kaliforniai Masala klaszter Granola
Több tucat tétel finomhangolása, ez Heidi házi granola. Kaliforniai kamrapapírok ihlették, és az Indiába irányuló utazások során összegyűjtött összetevőkkel kombinálva. Különösen csomós, rózsaillatú, határozottan fűszerezett és egyáltalán nem szégyenlős.

Távirati szivárvány saláta
Ropogós saláták, vegyes bab, magvak, sárgarépa érmék és krutonnal alkotják ezt a salátát, krémes, de nem túl krémes, zesty öntettel.

Ratatouille a grillen
Heidi egyik legkedveltebb módja a nyári termékek beékelődésének, ha ratatouille-t készít. Sok ratatouille recept arra kéri, hogy sütőben sütje meg a zöldségeket, mielőtt mindent összefőzne egy főzőlapon. A nyári meleg legyőzéséhez inkább padlizsánt és cukkinit grillez.

Nagy málna rozs sütemények
Heidi vadkártyás összetevője ezekben az extra méretű sütikben egy egész zacskó zúzott, fagyasztva szárított málna. Rozsliszttel párosítva ezek a sütik ropogósan, aranysárgára sütnek, és rezegnek fanyar-édes málna intenzitással.

TÖBB KÖNYV VÁSÁRLHATÓ, OLVASHATÓ ÉS FŐZHETŐ:

A múlt héten mi utolérte Matthew Raifordot hogy megvitassák új szakácskönyvét, Bress ‘n’ Nyam, amely a Gullah Geechee örökség történetét meséli el, amely a gazdag talajban és a bőséges vizekben él Grúzia partja mentén.

David Lebovitz talán a leghíresebb a sütésről, a fagylaltról és a csokoládéról szóló írásáról, de legújabb könyvében, Igyon franciául, frissítő képet ad a francia ivókultúráról.

TésztaStílusos, szállító tészta mesterkurzus Missy Robbins-tól, New York város vezető tésztaszakácsától és TASTE kollégánktól, Talia Baiocchitól. 40 kézzel készített tésztaformát és 100 olasz-amerikai, regionális olasz és modern ételt tartalmaz. Ma előrendelje a könyvet.

Ha szereti a megnyugtató éttermi árakat a Hudson-völgyi rusztikusság árnyalatával, érdemes megnéznie a Phoenicia Diner szakácskönyv. Javasoljuk a pogácsa olvad.

Ban ben Az ízegyenlet, Nik Sharma elmagyarázza az íz tudományának néhány tudományát, és azt, hogy az olyan tényezők, mint például a memória és az aroma, miért befolyásolják az étkezés élményét. Nézze meg a TASTE korábbi írásait itt.

Enni valamit a zsidó életre az étel kultúráján keresztül tekint, a bris-től a shiváig. Olvassa el az egyik íróval készített interjúnkat.


Forrás


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok