Hogyan állapítható meg, hogy ideje-e újratelepíteni a növényt?

Avatar Gadam | 2021.01.18. 9 Views 0 Likes 0 Ratings

9 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a cikkhez, amelynek címe: Hogyan lehet megmondani, hogy ideje-e újratelepíteni a növényét?

Fénykép: Pixel-Shot (Shutterstock)

Még akkor is, ha nem voltál növényi ember a pandémia előtt, előfordulhat, hogy valami zöld növény van körülötted –szóval legalább volt valami élőlényed, akivel kapcsolatba léphetsz. Része az élő növények vonzereje az, hogy vigyázzon valamire és figyelje, ahogy nő. De mi történik, ha kinövi eredeti cserepét vagy ültetvényét? Rendben, ez könnyű: Ön repot. De honnan lehet tudni, mikor van ideje újratelepíteni a növényt? Itt van, amit tudnia kell.

Jelei annak, hogy ideje újratelepíteni a növényt

Általánosságban azt akarja, hogy újratelepítse azokat a fiatal növényeket, amelyek hajlamosak gyorsan növekedni félévente egy évre, és érettebb növények néhány évente. De több mint egy naptár kell ahhoz, hogy megtudjuk, mikor van ideje új házat találni szobanövényének.

– Nagyon sok van megfontolandó dolgok azon kívül, hogy mennyi ideje, ” Julie Bawden-Davis, a kertészmester mögött Egészséges szobanövények nemrégiben elmondta Nos + jó. – Vannak olyan növények, amelyek évekig cserepekben maradhatnak anélkül, hogy újratelepítésre lenne szükségük, és valójában jobban teljesítenek, ha hosszú ideig ugyanazokban a cserepekben vannak. Vannak más növények, amelyeket sokkal gyakrabban kell újratelepíteni. ”

Itt van négy jel arra, hogy itt az ideje újratelepíteni a növényt, per Bawden-Davis:

  1. Az üzem jelenlegi edényének alján lévő vízelvezető lyukakból gyökerek nőnek ki.
  2. A növény egyértelműen túl nagy az edényéhez. Ideális esetben a növény magasságának a harmada a cserép egyharmada lenne.
  3. A növény egy csomó levele egyszerre sárgul meg, ami annak a jele lehet, hogy nincs elég talaj a gyökerek számára.
  4. A növény hirtelen sok levelet veszít.

Ha észrevesz valamennyit – vagy mindet -, itt van az útmutatónk egy növény újratelepítéséhez.


Source link


9 Views 0 Ratings Rate it