Hogyan állíthatjuk meg a forgó kereket Mac-en

Avatar Gadam | 2020.12.29. 187 Views 0 Likes 0 Ratings

187 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Egy ember gépel egy MacBook-ot egy nagy "kerekes halál" a képernyőn.
guteksk7 / Shutterstock

Soha nem fogadjuk, ha Mac elrabolja a kurzort, és arra kér, hogy várjon körül. Az emberek különböző dolgoknak hívják, beleértve a forgókereket, a strandlabdát vagy a halál kerekét.

A jó hír az, hogy egy forgó kerék azt jelenti, hogy a macOS nem zuhant le teljesen. Lehet, hogy birkózhat a hátellenőrzéssel.

Mi a halál kereke Mac-en?

Ez a szivárványos forgókerék (bárhogy is nevezhetjük) egy általános macOS várakozó kurzor. Akkor aktiválódik, amikor egy alkalmazás néhány másodpercig nem reagál, és jelzi, hogy várnia kell, mielőtt további utasításokat adna az alkalmazásnak.

Az Apple forgó kereke a halálból

Ez nem tévesztendő össze a kék forgókerékkel, amelyet néha „JavaScript tengelykeréknek” is neveznek. Java alkalmazások futtatásakor a kék kerék leginkább a webtartalomban jelenik meg. Általában akkor fordul elő, amikor egy webhely várakozási parancsot küld. Gyakran megjelenik webalkalmazásokban, például a Google Táblázatokban.

Hogyan lehet rögzíteni a forgó halálkereket

A forgó kerék (vagy a strandlabda) az operációs rendszer jele, hogy egy alkalmazás nem úgy viselkedik, ahogy kellene. Ez az egyik jobb probléma, amellyel találkozhatunk, mert ez azt jelenti, hogy a rendszere valószínűleg rendben működik. Valószínűleg csak egy alkalmazás okozza a problémát. Ha megtalálja az alkalmazást és megoldja a problémát, akkor aranynak kell lennie.

Ezt szem előtt tartva futtassuk végig, hogyan lehet megtalálni a kérdéses alkalmazást, és hogyan lehet megszabadulni a forgókerettől.

Keresse meg a problémát okozó alkalmazást

A forgó kerék általában azt jelenti, hogy a macOS problémát észlelt egy adott alkalmazásban. A jó hír az, hogy ez azt is jelenti, hogy az egész rendszer (beleértve az operációs rendszert is) nem zuhant le. Valójában a forgó kerék nem feltétlenül jelenti azt bármi lezuhant (még).

Ha még nem nyilvánvaló, akkor megtalálja a problémát okozó alkalmazást az aktívak között történő áttekintéssel. Ehhez nyomja meg a Command + Tab billentyűkombinációt, vagy egyszerűen kattintson a képernyőn (az egérnek akkor is működnie kell, ha a kurzor megváltozott).

A Macintosh Activity Monitor CPU fülének áttekintése.

Ha nem tudja megmondani, melyik alkalmazás okozza a problémát, Activity Monitor talán tud segíteni. Indíthatja az Alkalmazások> Segédprogramok vagy a Spotlightban keresi. A CPU fül alatt kattintson a „% CPU” oszlopra a lista rendszer szerinti rendszerezéséhez.

Ezzel a legszomorúbb alkalmazások kerülnek a lista elejére. Nézze meg, hogy vannak-e olyanok, akik a CPU-erőforrások méltányos részénél többet használnak fel. Előfordulhat, hogy a listában az alkalmazás neve után a „(Nem válaszol)” is szerepel. Ellenálljon az alkalmazás kilépéséről, és folytassa a következő lépéssel.

Várj mig

Sokszor megjelenik a halál kereke, amikor egy alkalmazás megpróbál tenni valamit. Például akkor jelenhet meg, amikor egy videót szerkesztési programban szeretne megjeleníteni, vagy kötegelt szerkesztést szeretne végrehajtani egy fotószerkesztő alkalmazásban. Még akkor is felbukkanhat, ha online játékhoz csatlakozik egy szerverhez.

Ezekben az esetekben a várakozás a legjobb megoldás. Ha már megmondta egy alkalmazásnak, hogy tegyen valamit, akkor is adhat neki egy kis időt a feladat befejezésére. Néha ezt nem kifejezetten kérte. Előfordulhat például, hogy a macOS Photos alkalmazás képelemzést végez a közelmúltban importált fotókészleten.

Ebben az időszakban más alkalmazásoknak normálisan kell működniük, feltételezve, hogy nem terhelik a rendszert hatalmas terhelés alatt (például video- vagy 3D-s modellek renderelése). Néhány percre távolodjon el a számítógéptől, és hagyja, hogy a Mac megoldja a problémát.

Kényszerített Kilépés a Probléma alkalmazásból

Ha várt egy ideig a feladatok végrehajtásával, de a számítógép továbbra sem reagál, akkor célszerű kényszeríteni a kilépés kényszerítését és az alkalmazás újraindítását. Ha nem mentett adata vagy munkája van, akkor ezt elveszítheti, ezért győződjön meg arról, hogy elég hosszú ideig adott-e az alkalmazásnak a helyreállításhoz.

Először megpróbálhatja bezárni az alkalmazást. Ehhez kattintson a jobb gombbal (vagy kattintson két ujjal, vagy nyomja le a Control + kattintás) az ikonjára a Dockon, majd válassza a Kilépés parancsot. Az alkalmazásnak egy másodpercbe telhet a válasz. A normál leállításával azonban elkerülheti a nem mentett munkák elvesztését.

Sajnos ez nem mindig működik. Kényszerítheti az alkalmazás kilépését úgy is, hogy jobb gombbal kattint az ikonjára a Dockban, lenyomva tartja az Option billentyűt a billentyűzeten, majd kiválasztja a „Kilépés kényszerítése” lehetőséget.

Alternatív megoldásként elindíthatja Activity Monitor, keresse meg az alkalmazást, majd onnan lépjen ki a folyamatból.

Kényszerített Kilépés az alkalmazásból a macOS-ban

Amikor a problémás alkalmazás bezárul, a halál forgókerékének el kell tűnnie. Most már képesnek kell lennie az alkalmazás újbóli megnyitására és újrapróbálkozásra.

Van egy tartós fogaskereke? Indítsa újra a Mac-et

Ha a fogaskerék nem hajlandó eltűnni vagy folyamatosan megjelenik, akkor jó ötlet a gép újraindítása. Csak kattintson az Apple logóra, válassza az „Újraindítás” lehetőséget, majd várja meg. Miután a gép újraindul, gyorsnak és érzékenynek kell lennie, várakozási kurzorok nem láthatók.

Néha előfordulhat, hogy a Mac összeomlik, és az Apple újraindítása nem lehetséges. Ha ez bekövetkezik (és úgy érzi, hogy elég sokáig várt rá, hogy reagáljon), addig tartsa lenyomva a Mac bekapcsológombját (vagy egyes MacBookok Touch ID gombját), amíg ki nem kapcsol.

alma

Ez az utolsó megoldás minden nagyobb rendszerösszeomláshoz, és a még futó alkalmazásokban elveszít minden mentetlen munkát. Ha lehetséges, mentse el és zárja be a még válaszoló alkalmazásokat, mielőtt megpróbálja ezt a lépést.

A gyakran forgó kerék más problémákat jelez

Ésszerű elvárni, hogy időről időre lássuk a forgó kereket, különösen erőforrás-igényes alkalmazások esetén. Ha azonban gyakran és különféle alkalmazásokban kezdi látni, ez nagyobb problémát jelenthet.

Ebben az esetben a rendszer állapota hozzájárulhat a szoftver instabilitásához. Az egyik gyakori ok a rendelkezésre álló tárhely hiánya. A Mac-nek szabad helyre van szüksége a működéséhez. Mind az operációs rendszer, mind a harmadik féltől származó alkalmazások duzzadnak, és idővel szerződést kötnek a tárhely használatára

Tárolás kezelése macOS-ban

Tehát először győződjön meg arról, hogy a Mac-jén van elegendő szabad hely. Az Apple nem határozza meg, hogy mi a „megfelelő” szabad hely. Javasoljuk azonban, hogy hagyja az elsődleges lemezterület körülbelül 10% -át (kb. 20 GB egy 256 GB-os MacBookon). Ennek elégnek kell lennie ahhoz, hogy a fogaskerekek megforduljanak.

A RAM hiánya miatt a forgó szélkerék rendszeresen megjelenhet a memóriaéhes alkalmazásokban is. Nem sokat tehet erről, kivéve, ha olyan iMac-ot, Mac mini-t vagy Mac Pro-t használ, amely lehetővé teszi frissítse a memóriát.

ÖSSZEFÜGGŐ: 10 mód a lemezterület felszabadítására a Mac merevlemezén

A Yosemite futása vagy korábban? Javítási engedélyek

Ha a macOS régebbi verziójához ragadt, például a 10.10-hez (OS X Yosemite) vagy annál korábbi, érdemes megpróbálnia kijavítani a lemezengedélyeket, ha sokat látja a forgó kereket.

Nak nek find out a macOS melyik verzióját futtatja, kattintson az Apple logóra a bal felső sarokban, és válassza az About This Mac lehetőséget. Ha 10.11-es vagy újabb verziója van, kihagyhatja ezt a részt.

Kattintson az Apple logóra, és válassza a lehetőséget "Erről a Mac-ről."

Ha a 10.10-es vagy korábbi verzióval dolgozik, indítsa el a Lemez segédprogramot az Alkalmazások> Segédprogramok mappába navigálva, vagy csak keresse meg a Spotlightban. Válassza ki a fő indító meghajtót (általában „Macintosh HD” néven) az oldalsávon, majd kattintson az „Elsősegély” gombra. Hagyja, hogy a Mac szkennelje és javítsa az esetleges hibákat.

Erre nincs szükség 10.11-nél (El Capitan) vagy később, mivel az Apple módosította az engedélyezési rendszer működését.

Strandröplabda elment!

Remélhetőleg ezek a tippek jó ötletet nyújtanak arra vonatkozóan, hogy miként lehetne megoldani a halál kerekével (vagy strandröppal) kapcsolatos jövőbeli problémákat.

Ne feledje azonban, hogy az egyik jó dolog a forgókerék látásában valószínűleg az egyik alkalmazás. Ha rendszerszintű instabilitása van, akkor érdemes lehet megtanulják, hogyan kell javítani a lefagyott Mac-et következő.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan lehet javítani a fagyott Mac-et[ad_2]
Source link


187 Views 0 Ratings Rate it