Hogyan beszéljünk a gyerekekkel az aktuális események felborulásáról

Avatar Gadam | 2021.01.07. 22 Views 0 Likes 0 Ratings

22 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a Hogyan beszéljünk a gyerekekkel az aktuális események felborulásáról című cikkhez

Fénykép: Jon Cherry (Getty Images)

Legtöbbször felkészülhetünk a „nagy tárgyalások”A gyerekeinkkel. Kutathatjuk és megtervezhetjük, hogyan beszéljünk velük a szexről a pornóra, az LMBTQ-kérdésektől a rasszizmusig. De aztán a semmiből valami váratlan – és mélyen felkavaró – történik a hírekben. Pusztító hurrikán. Tömeg lövöldözés. A tömeg behatol nemzetünk Capitolium épületébe.

És még akkor is, amikor megpróbáljuk feldolgozni azt, aminek tanúi vagyunk – még akkor is, ha a félelem, a szomorúság és a szorongás azzal fenyeget, hogy egészben lenyel minket -, a gyerekeinknek szükségük van ránk. Szükségük van ránk, hogy segítsünk nekik, hogy mit tudnak feldolgozni ők látás és hallás. Szükségük van ránk, hogy végigvezetjük őket bármilyen szörnyűségen. Íme néhány módszer erre.

Jelentkezzen velük

Amikor valami rendkívüli dolog történik a hírekben, nagy az esély arra, hogy gyermekeink meghallják valami vagy otthonról, vagy egy osztálytársától vagy barátjától. Még akkor is, ha sikerül kikapcsolni a tévét egy fiatalabb gyermek jelenlétében, valószínűleg észreveszik a hangulatának változását, és azt, hogy a szokásosnál is jobban ragaszkodik a telefonjához (és komor arckifejezéssel), vagy hallani fogják, amikor friss híreket suttog a partnerének a konyhában.

Ne feledje, hogy valós információk hiányában feltételezhetik, ha valami rossznak tűnik, és nem tudják, mi ez a valami ők valahogy hibásak. A kisgyerekek nagyon jól felróják magukat olyan dolgokban, amelyekhez semmi közük. Nincs ok az óvodáskorú vagy az elemi fiatal gyerekek felesleges megijesztésére, de ha tudod – vagy gyanítod -, hogy felvettek valamit, fontos, hogy jelentkezz be náluk. Kérdezd meg tőlük, mit láttak vagy hallottak, kérdezd meg, hogy érzik magukat, és válaszolj minden kérdésükre nyugodtan, racionálisan és kellően életkornak megfelelő módon.

Tinédzserekkel különösen fontos beszélni a látottakról, mert nagyobb valószínűséggel veszik fel saját híreiket online tőled külön, vagy megbeszélik az aktuális eseményeket olyan barátokkal, akiket félretájékoztathatnak. Segíthet az esetleges pontatlanságok kijavításában, további összefüggéseket adhat, vagy más források felé terelheti őket, hogy segítsen nekik feldolgozni a történteket.

És ne feledje, hogy ha valamire nem tudja a választ, akkor rendben van ezt mondani. Mondja meg nekik, hogy választ talál a kérdésükre, vagy biztonságos és jó hírű forrásokból kutathatja együtt a választ.

Modellezze az egészséges híradási és megküzdési mechanizmusokat

Ha természeti katasztrófa, erőszakos bűncselekmény vagy szélsőséges politikai zavargások történnek, csábító a hírek bekapcsolása és tart a hír. Különösen akkor, ha egy sztori még mindig kibontakozik, a legjobb, ha korlátozzuk az aktuális hírek kitettségét, ha van esély valami zavaró eseményre.

Amikor csak lehetséges, próbálja meg együtt átélni a híreket, hogy beszélhessen arról, amit lát vagy olvas. Döntse el, hogy a hír mely aspektusai lehetnek hasznosak számukra, például egy vezető inspiráló beszéde vagy az éberség vagy az emlékmű szolgálatának képei. Ezután kapcsolja ki és tartson egy kis szünetet, hogy együtt töltsön időt családban. Menjünk sétálni, főzzünk együtt vacsorát, vegyen elő egy társasjátékot, vagy tekeregjen együtt a kanapén, hogy megnézzen egy vicces filmet.

Gyermekei rád várnak, hogy meghatározzák, hogyan kell reagálniuk a hírekre, és hogyan kell megbirkózniuk az esetleges szomorúsággal vagy haraggal, ezért most itt az ideje, hogy nyugodt maradjon, és modellelje az öngondoskodást.

Összpontosítson a pozitívra

Nehéz megtalálni a pozitívat, ha stresszes vagy fájdalmas hír tárul elénk – de a pozitívumokat vannak ott. Lehetnek olyanok, akik talán éppen demokráciánkat védik, vagy szomszédaink, akik segítenek egymás felújításában egy természeti katasztrófa után, vagy elsőként olyan válaszadók, akik kárt okoznak mások megmentésében. Összpontosítson az egység, a kitartás vagy a támogatás minden olyan témájára, amelyet a felkavaró hírek nyomán találhat.

És akkor beszéljen arról, hogy Ön családként mit tehet a segítségére. Van olyan szervezet, amelyet támogathat, vagy egy gyűlés, amelyen együtt részt vehet? Talán írhat levelet, amelyet elküldhet a megválasztott tisztviselőnek. Még ha a saját közösségében is elkötelezi magát néhány jóindulat mellett, az segíthet a gyerekeknek, hogy ügyességüket érezzék, hogy részesei lehessenek a világ jó részének.


Source link


22 Views 0 Ratings Rate it