Hogyan emelhetünk, ha felhasogatunk egy kalluszt

Avatar admin | 2021.05.17. 12 Views 0 Likes 0 Ratings

12 Views 0 Ratings Rate it

Ha sok holtpontot hajt végre vagy más fogást kimerítő gyakorlatok, például húzódzkodásvalószínűleg már kialakult néhány bőrkeményedés a kezén. És ha nem gondoskodik ezekről a bőrkeményedésekről, előbb-utóbb az egyikük el fog szakadni. Szerencsére nem kell abbahagyni az emelést, amíg arra vár, hogy meggyógyuljon.

Miért bőrkeményedések szakadnak?

A kallusz a bőr megvastagodása, amely nyomásra reagálva jelentkezik. Míg a kallusz némileg védő, a bőrkeményedésből felépülő kérges bőrrétegek nagyobb gondot okozhatnak, ha körülveszi őket, mint ha nem. Ahogy azt egy sebész elmagyarázta cikkünk a bőrkeményedésről, a túl sok kérges, elhalt bőr kiszáradásának, megrepedésének vagy további irritációjának kitett sebét hagyja maga után (például bármi, ami sok ismétlés esetén történik).

Ennek megakadályozása érdekében vigyázzon a bőrkeményedésére, mielőtt eljutnának arra a szakaszra szükség esetén reszelő vagy habkő, vagy akár kalluszborotva (mindaddig, amíg óvatos, hogy ne vágjon bele élő bőrbe). Ezt a karbantartást elvégezheti a fürdőben vagy zuhanyozás után; vagy megteheti edzés után, amikor a bőre száraz és krétával borított. Mindkét módszer működik, bár előfordulhat, hogy az egyes forgatókönyvekhez különböző eszközöket szeretne.

Hogyan lehet megvédeni a szakadt kalluszt

Először tisztítsa meg a területet és gondosan vágja le az elhalt bőrt. Kötést vagy szalagot alkalmazhat, ha a kezének azon a részén van, ahol gondolja a kötés marad, de ez gyakran nem lehetséges.

Anekdotikus módon a tornászok és a sziklamászók gyakran védik szakadt kezüket balzsam alkalmazásával, amely nedvesen tartja a nyers bőrt. Különféle márkák vannak, mint pl Joshua fa gyógyító krém vagy Ript Gyorsjavítás. Valami, mint a vazelin, valószínűleg ugyanolyan jól működne.

De ez csak a bőrápolás. Mit csinálsz, amikor megjelensz az edzőteremben, és a tenyered tetején van egy bőrkeményedés, ahol nem tudsz szalagot ragasztani, és még súlyt is felvenni fáj? Ekkor ideje elkészíteni a szalag markolatot.

Hogyan készítsük el a legjobb szalagfogást

Ehhez atlétikai szalagot fog használni – a ruhadarabokat, amelyeket bármelyik gyógyszertárban megtalálhat -, de mégis az nem ragaszkodni fog a bőréhez.

Ehelyett készítsen egy fogást, amely körbejárja az ujját, és a csuklójához kapcsolódik. Ez a videó a Fight vagy a Flight Academy-től kiváló oktatóanyag. A lépések a következők:

  1. Vágjon le egy hosszú szalagdarabot, és hajtsa félbe hosszában, ragacsos oldalakat.
  2. Vágjon ollóval pluszjel alakú vágást körülbelül egy hüvelyknyire a hajtogatott végtől. Ez egy olyan lyuk lesz, amin keresztül át tudja tenni az ujját.
  3. Helyezze a hajtogatott szalag hosszát a tenyerére, és rögzítse a csuklójához úgy, hogy több szalagot teker a csuklójára. Az egyetlen ragasztószalag a csuklóján van.

Az így kapott szalagfogás elég laza ahhoz, hogy a keze szükség szerint lehajolhasson és lehajoljon, de megakadályozza, hogy érzékeny bőrkeményedése érintkezésbe kerüljön a holtemelő rúddal (vagy felhúzórúddal vagy kettlebellel). Próbálkozzon legközelebb, amikor szakadt kézzel foglalkozik – majd fektessen be néhány kallusz-iktató eszközbe nem fordul elő többé.


Forrás link


12 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok